BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо не иде реч само за Гърция,където и да съм ходил навсякъде е било по-добре от БГ,което тъжна констатация. Давам пример за сравнение с хотел в Турция. Направихме оплакване заради неприятна миризма от канализацията, хората се извиниха и казаха,че ще оправят този проблем. След няколко месеца в същи хотел бяха направили ремонт и проблемът беше решен. В бг хотел за престой от 6 нощувки не ни смениха бельото въпреки многократните молби. Изводи?
218
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавайте да биете туристи! Малко им е!
217
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква добра новина!
216
0
 
37
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Много хора пишат - да отидат хотелиерите до Гърция, миии, те там ходят на море, какво си мислите?! Ходят, ама НЕ схващат разликата, като далтонист, който не различава цветовете. Става въпрос за много прости хора, които нямат възпитание, нямат усет, мислят, че доброто обслужване, означава да си слуга... това ги обижда. Въобще, темата е дълга и сложна и стига до манталитет, който е формиран с векове...
215
1
 
25
 
! Отговори
;; преди 4 години
До Влайко/Това,което искате противоречи на основната демократична и неолиберална мантра,а именно" свободно движение на стока,пари,услуги и хора".Като гледам,почти 70% от населението на София,Благоевград,Кюстендил и поречието на Струма и Места ходят на почивка в Гърция.Същото се отнася до населението на Хасково,Смолян.На кафявоморието просто не може да се почива,освен ако някой не е душевен мазохист.В Гърция топло,чисто,просторни плажове,кристално море такова беше в България преди 30-40 години
214
1
 
29
 
! Отговори
Чичо Сам преди 4 години
При тия цени , вие к'во искате?По-добре в Гърция или Турция за тези цени, които вие предлагате скъпи хотилиери!
213
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
217,отказвам да подпомага бг. икономиката като наливам абсурдни суми в джобовете на бг. хотелиери защото:Качеството на предлаганите услуги е ниско и не съответства на раздутите цениКачеството на обслужването е нискоДостатъчно е да прочетете коментари на хотелиери от чужбина и ще разберете ,че има огромна разлика. Когато гост е критикувал хотел ,те се извиняват и внасят нужните промени,а българските им колеги на критики отговарят със скандали и обиди.
212
1
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
До 217 сори
211
6
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
До 219-другарят влайков - ако обичаш пий си хапчетата редовноКомунизма си отиде отдавна
210
27
 
3
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
Тук коментират само въшкари Които никога не са виждали морето и.....Никога няма да го видят хахахахаха
209
25
 
5
 
! Отговори
До214 преди 4 години
И защо им пожелаваш още такива сезони ?Защото си завистлив селянин, с празен джоб .А тези хотелиери с катастрофалния сезон.Или са на 20 км от морето или в трето разредени хотели.На всякъде в известните ни курорти беше пълно както винаги.В 4 и 5 звездни хотели резервацията бе възможна няколко месеца предварително. Между другото сезона все още не е свършил и все още има достатъчно туристи и пристигат нови.
208
38
 
4
 
! Отговори
Влайко преди 4 години
Трябват законодателни промени. Да се обвърже платения годишен отпуск лятото със почивка на нащо море. Лятната заплата да се дава под формата на ваучер за почивка в нашите корорти. Българите плюят родното, ходят да си дават парите в Гърция, като не осъзнават, че по тоя начин прецакват родната икономика и генерират кризи. Имаме хубави курорти, трябва да сме националисти. Предпочитам да си пълня хотела с българи, трябва да се обича родината и да се подкрепя родното
207
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Според ресорното министерство спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм..."А ми тук е заровено кучето. Нашите управляващи русо.роби разрешиха не контролирано закупуване на имоти от руснаците и сега те предлагат туристически услуги на сънародниците. Печалбите прибират руските собственици на имоти без да заплащат данъци и такси на българската държава. Така руснаците ограбват България за пореден път, благодарение на петата си колона.
206
4
 
9
 
! Отговори
Ник 3900евро преди 4 години
Нашите комунисти и ДС агенти *** и черноморието алчни и прости ди мислеха чу хората са офце и нямат край.Да ама ще има лошото е че унищожиха потомъкът на месните като Изпращаха тези общежития на първа линия .Сега ако има останал читав народ трябва събаряне и отчуждаване.
205
5
 
25
 
! Отговори
rogo преди 4 години
На БГ хотелиерите пожелавам още много такива сезони.
204
0
 
32
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Има една поговорка каквото повикало ,такова се обадило.Няма как да има хотели построени на 10 км от морето и да се нарича почивка на море.Какво море е да се цамбуркаш в някакъв басейн,който изпълнява и роля на тоалетна за пияниците,но за съжаление и морето вместо да е синьо и бистро има загадъчен кафеникав отенък около големите курорти.Дъщеря ми това лято два пъти ходи с още две двойки в Неопори,безкрайни полупразни плажове,чисто лазурно море,никакво застрояване,чисто,любезни хора приемливи цени
203
0
 
29
 
! Отговори
Булгартурист преди 4 години
Сезона беше като обслужването.
202
0
 
33
 
! Отговори
да така е преди 4 години
До 208 Да, така е, но нашите "честни частници " НЕ им се плаща за нищо, най ще е добре работниците да им плащат на тях че им работят тогава ще са най доволни !И с кадрите е същото-нямали и търсят ги под дърво и камък, ми да си ги направят, *** трябва пак да се плаща а те така не им се дава и пак чакат на държавата.Внасяли от чужбина "кадри" *** що изгонихте нашите по чужбина ве ГЛАВАНАЦИ, ха да видим и от там да са кой ще им работи за триста евро !!!!
201
0
 
21
 
! Отговори
??? преди 4 години
Вижте как от Влас до Сарафово само солниците до Поморие не са застроени. В Ахелой има хотел, който е на устието нса реката. Навремето падна един дъжд и се скъса едно язовирче и отнесе бунгалата в морето. В Сарафово казваха, че е свлачищишна зона, но построиха цели прогимназии. Ако стане някое земетресение не ми се мисли какво ще стане.
200
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно не могат да си развият хотелиерско-ресторантьорския бизнес. Със СПА не става. С евтин алкохол и опиати пак не става. Да се ориентират в друга посока - кошничарство, грънчарство, духова музика, но так конкуренцията е жестока.