BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мед ми капе на сърцето, ще скоро ще чета за фалити на хотерлиери!! Хак да им е, че натискаха да се приеме забраната за къмпингуване, за да изгонят хората и от малкото останали свободно плажове и за ги застроят и тях!! Пожелавам им следващият сезон изобщо да не могат да отварят долнопробните си хотели!!!
178
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туристите не са спрели да идват ама хотелите и заведенията са повече от колкото е нужно , като няма контрол така е, скоро персонала ще е повече от туристите
177
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събираите алкохолиците и утаиките, на демократична Европа, и чакайте ... Чакаите ...! Испания беше на това дереже ,преди 20-25 години ,ама нашите пожелаха да се наведат ,сиреч да отменят ...... Чакаите !
176
0
 
17
 
! Отговори
ххх преди 4 години
До ОняПак няма да се научат.Гарантирам ти
175
3
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
300 ХОТЕЛА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ НЯКОИ ОТ КОИТО ПО-ГОЛЕМИ И ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА В СОФИЯ И ПАК ЦЕНИТЕ ИМ СА ВИСОКИ!!ЯВНО СЕЗОНА НЕ Е БИЛ ДОСТАТЪЧНО СЛАБ И ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК СА РУСНАЦИТЕ ЩОТО АКО ГИ НЯМАШЕ , ЦЕНИТЕ ДА СА С ПОНЕ 10-20% ПО НИСКИ!!!
174
5
 
12
 
! Отговори
И по-каратстрофално! преди 4 години
Когато държавата мисли за година напред,какво прави?Мафиоти(перейки партийни пари) строят без мяра-инфраструктура, съоръжения(не фекални) и чакат.Чакат бълъци.Започва кампанията "Булгарское Черноморие, несравнимое в Галактике!"Идат бодри руснаци (братушки нашей мафии)и създават цели общности-почива собственика,фамилията му,и таз на жената)-378 000 обекта!Заведенията мъртви,ол инклузила прероден-хрупат като невиждали!Бавно и полека умира инвестицията нелека(неструваща нищо).Догодина ??
173
11
 
30
 
! Отговори
До 180 преди 4 години
Шемет млъкни с тия руснаци,защото ако не са те,пиши сезона направо мъртъв!
172
3
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонимеНне само на "слънчака" /кой *** измисли тая дума?!?!/ е така!Почти навсякъде.И това не е случайно.-Руснаците,които некои "фактори" са кинат да обиждат,са основните клиенти по морето ни.Ако не са те,домораслите "хотелиери" ЕПТЯН ЩЕ ФТАСАТ!А българина не ходи до Гърция "от келешлък"!..ВСЕКИ,който е бил там се мотивира с чистото море,перфектното обслужване,тишината и спокойствието..това последното-за 176
171
21
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РУСНАЦИТЕ СА ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ!!!!НАВСЯКЪДЕ ИМАШЕ РУСНАЦИ!! РУСНАЦИ В ХОТЕЛА, РУСНАЦИ БЯХА В СЪСЕДНАТА СТАЯ ДО МОЯТА, РУСНАЦИ НА ПЪТЯ, РУСНАЦИ НА ПЛАЖА !!!1000 ПЪТИ ИМ КАЗАХ НА РУСНАЦИТЕ ДА НЕ СТЪПВАТ НА СЛЪНЧАКА ДА ХОДЯТ КЪДЕТО ИСКАТ ДРУГАДЕ НО СЛЪНЧАКА Е ЗАБРАНЕН ЗА ТЯХ!!!
170
0
 
18
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
1.Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1%!!!2. .докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.3.. .министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%.------------------------------------------------------------------------
169
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Норге"Реших да поостана още малко намирането на добър хотел с басейн на първа линия се оказа почти невъзможно! Пробвах се с втора линия. Отново греда."Аз съм бил точно в същата ситуация, но това не е защото няма места. После ми обясниха, че много добри хотели автоматично казват така, ако ги питат на български и то на рецепция. Имат си разни договори с туристически фирми, предпочитат чужденци и т.н. Места винаги има някакви, дори и в силни сезони, а този сезон е бил слаб
168
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е временно. В момента народа избива комплекси с ходене в Гърция, като му или ще ги избива някъде другаде или пак ще ходи на нашето море.
167
26
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СПАД ИМА НО РУСНАЦИ БЕШЕ ПЪЛНО!!НАД 50% ОТ ПОЧИВАЩИТЕ В СЛЪНЧАКА БЯХА РУСНАЦИ!!!! ТАЯ ПАСМИНА НЕ СЕ НАУЧИ , ЧЕ НА СЛЪНЧАКА РАБОТА НЯМАТ!!ДОРИ МЕНЮТО НА ТЕЛЕВИЗОРА В ХОТЕЛА БЕШЕ НА РУСКИ!!!
166
0
 
28
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
категоризация на кво? на шезлонги? на чадъри? или на бетон? на спирта? чаО
165
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изложихте се сумайти пъти като основното беше с еврейските туристи! Всичките медии в Изрел пускаха клипа с нашия негодник който се пъчеше 'успешно' на две жени с деца! От Изрел клипа тръгна и по света - САЩ, Англия, Австралия, Канада, Германия и тн. Руските туристи не останаха по назад с клиповете в социалните медии както и някои канали на руската телевизия. След такова "прекрасно" представяне очаквате да си изпочупят краката за да идват у нас на почивка!?!?!
164
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче се заяждахте с руските туристи, нали... Чакайте сега да ви дойдат в празните хотели
163
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се кефя, да фалират всичките
162
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние не сме туристическа държава. Не знам кой измисли тази глупост. Имаше 2-3 силни сезона, поради скарването на Ердоган с Русия и атентатите в Египет. Когато тези проблеми се решиха, нещата се върнаха към обичайното положение.Как ще се сравняваме с тези държави. Тук юни и септември вали и е студено. Имаме 2 месеца юли у август в които по морето ако не валим духа силен вятър. Утре в Анталия дават 20 С минимална и 32 С максимална температура.
161
1
 
33
 
! Отговори
Lan преди 4 години
154, ооо нещата са много по-сбъркани! В момента НЕ бих си го причинила, дори и да ми плащат за това! Много по-хубаво и удобно ми е вкъщи...Искам почивка с хубава природа, чист хотел, усмихнати и приветливи хора наоколо, сносна храна (ако може и да е вкусна, би било прекрасно) - нищо от това го няма на нашето море!
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛЪВЧЕВ град