BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
38
 
! Отговори
tt преди 4 години
Що бе, в гръцко си беше добре? Имаше и доста българи. Общо взето мутроморците мое си реват колко искат, тва е положението!
138
4
 
33
 
! Отговори
Само СПОКО! преди 4 години
Така си говорят всяка година, а през зимата вдигат или етаж на къща или купуват апартамент. Не вярвайте на едноличните спекуланти и на човбаджиите изедници!
137
1
 
2
 
! Отговори
Норге преди 4 години
До Анонимен 142Обичам да спортувам и го правя редовно, но лъжата не е от спортовете, които практикувам! Недоумявам кое точно ти се стори лъжа в коментара ми, но дори няма да си направя труда да разсъждавам по този въпрос! Всеки има право на мнение и аз уважавам твоето! Хубава вечер от мен!
136
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туристическият бизнес е тънка работа а *** е мнооогУ ***.Така че...... мисия невъзможна.
135
0
 
45
 
! Отговори
Драго ми е преди 4 години
Догодина да фалират всичките до един!!! Измамници , мошенници , експлоататори и незнам какви още да нарека хотелиерите и ресторантйорите по нащо родно черноморие. Изгониха добрите туристи с алчността си , застроиха и замърсиха морето и за капак използват обикновенния българин за роб а вече си докарват и молдовци и украйнци !!! Дано до един да алират , да осъзнаят грешките си и да започне на чисто един нов български туризъм както е във останалите развити туристически страни!!
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Норге 132Плащат ли ти да лъжеш или го правиш за спорта?!
133
0
 
34
 
! Отговори
отбелязвам преди 4 години
Поне си признаха за чадърите и шезлонгите. Тая година лятото си беше горещо, нямаше как оправданието да е времето.
132
0
 
42
 
! Отговори
честно преди 4 години
Така ви се пада мутри-робовладелци. И персонал нямате, и туристи не ви идват. Няма и на кой да си продадете безобразно скъпите хотели. Руснаците вече си купиха на морето жилища.
131
10
 
24
 
! Отговори
Норге преди 4 години
До Веско БентлитоВескоооо, Веско! Аз съм българин и на вечер под 400 лева не съм оставял, независимо от категорията на заведението, в което съм сядал. Говоря за двама възрастни с две деца. И да ти кажа, имам наблюдения относно платежоспособността на чуждите туристи и искам да ти кажа, че в което заведение седнах да вечерям, бях поканен да бъда отново техен клиент. Хайде със здраве и не обиждай българите, защото не си прав!
130
0
 
36
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Догодина като чалгата кънти денонощно очаквайте 0% нови туристи. Никой нормален човек не би издържал нон стоп каквато и да е музика усилена на макс.
129
1
 
13
 
! Отговори
39711 преди 4 години
Хайде, хайде, министърката твърди друго. Ама сега трябва данъци да се плащат и сезонът е катастрофален...
128
3
 
24
 
! Отговори
Идиотизми преди 4 години
През цялото лято плажовете в Поморие бяха пълни. Но масово не издаваха касови бележки за чадърите. Сега ще кажат, че са били празни.
127
1
 
48
 
! Отговори
Gooshuuu преди 4 години
Сега съм в Тасос, елате да видите бг *** от туризма как се прави продукт! Какво значи обслужване, грижи за клиента и прочие. Живея на морето ама един лев няма да видите от мен мутри мръсни
126
31
 
7
 
! Отговори
Веско Бентлито преди 4 години
Абе не беше слаб сезона да ви кажа, Лозенец, средно от маса за четирима съм вадил 200 лв на вечер кат не ми сядат българи, от българи наполовина надоло, поръчват само най ефтиното- мишоците недни
125
4
 
29
 
! Отговори
Норге преди 4 години
Катастрофален сезон? Ами да споделя малко лични впечатления. Тази година изкарах 25 дни в нашите курорти. Резервация имах са о за първите осем. Реших да поостана още малко намирането на добър хотел с басейн на първа линия се оказа почти невъзможно! Пробвах се с втора линия. Отново греда. Накрая вече търсех където и да е, само да е с добри условия. Познайте.... Греда! Няма да ми стигне мястото да разкажа през какво премина, но да не ми говорят за слаб сезон нашите хителиери, защото това е лъжа!!!
124
3
 
21
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Браво. Дано главанаците поне имат подсъзнание да си вземат бележка. След 1 седмица със семейството си заминавам за Турция! Един лев нама да им дам на тези долни мутри!
123
0
 
8
 
! Отговори
НО преди 4 години
НО ВСИЧКО Е ТОЧНО.... О_о
122
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще изгоните и българите от територията. Те предпочитат да бъдат намушкани с нож в Гармания вместо да дават пари на мафиотите и да плащат данъци тук.
121
0
 
31
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Няма да се плашите, затова пък догодина ще е още по-зле, докато не съборите поне 30% от хотелите и да направите малко зелени площи и да се стига до хотела не по асфалт, а по трева и пясък.
120
0
 
27
 
! Отговори
К.р за бгто преди 4 години
200 евро за една седмица на олинкузив и самолетни билети.Кой чужденец бяга от тази оферта.За българи 400 евро със собствен транспорт и без цената за перкинг.