BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
LYJAT XOTELIERITE KATO MINGIQNI LYJAT
118
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крият доходи ,затова така приказват ! Юли и Август всичко беше фраш от Несебър до Синеморец .Е,тея бетонади на 6,7,8, линия дето са на 5км от плажа може и да са били празни.
117
0
 
28
 
! Отговори
Николов преди 4 години
нагли собственици по хотелите и ресторантите. Затова бягат от нашето обслужване.
116
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААПОЛИТИЧЕСКИЯ ТУРИЗЪМ НА РУСКИТЕ СЕЛЯНИ Е ЯСЕН.
115
1
 
24
 
! Отговори
морски преди 4 години
Сезонът не е свършил !Аз ще работя до към средата на Октомври.Ще ви кажа, че покрай местните избори, ще се завъртят едни големи пари.Мръсен бизнес е тоя !!*** купува гласове на едро.Ангелкова няма да ви го каже.
114
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотелиери български.......истината е,че понятие си нямате ни от хотелиерство,ни от туризъм,ни от бизнесът свързан с тях!Всички трябва да минете на едномесечен курс-обучение в съседката ни Гърция да видите как се прави бизнес от голи поляни,ниви в близост до морето им!С памук душата ти ще извадят ,а една "безплатна" половинлитрова бутилчица вода и кафе чудеса вършат!Останалото им е под всякаква критика-непочиствани и неподдържани диви плажове,няма с километри спасители,заведения с хигиена 00
113
0
 
20
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
Ще изчакам още няколко години и ще дойда да ти гледам сеира "хотелиерю".В Созопол няма нито един хубав хотел.А и самия Созопол го превърнахте на ***.Само кажи кой е твоя отворко, та да дойда на търга по разпродажбите след фалирането му.
112
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСКИЯ ГАЗОПРОВОД ИЗГОНИ ТУРИСТИТЕ. РУСНАЦИТЕ НЕ ИСКА МОРЕ С ГАЗОПРОВОД.
111
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега следва рев за компенсации и държавата преди избори ще дава какво да прави...сладко е да се прави бизнес тук, ако нямаш клиенти държавата е на среща
110
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си на Титаник оркестъра е свирил класическа музика докато потъват ,а при нас е чалга ,зрелища и послушни журналисти .Но това всичко няма значение Кораба потъва,вода ще има за всички .Апропо:И сега какво ще провим с тая котка на капитана ;)))))
109
1
 
39
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Да, перат се пари, мнооого милиони се перат.От години е така.Но защо тези пишман-бизнесмени, още щом се събудят, мислят как да измамят туриста, държавата или персонала си ?!Знам как се правят проверките на обектите им.Знам, че си плащат на правилните хора, които са опънали чадър над тях.Но хотелиери от крадци не стават !!
108
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален! Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%Значи наближава моментъът, когато мутроморието ще фалира, ще дойдат хора, които разбират от тези неща, ще махнат бетона от плажа, ще съборят калпавите хотели, ще направят хубави градини и паркове и ще уважават всеки летуващ, а не само отбрани хора - чужденци. Може би ще наемат частни гардове, да разгонят джебчии, крадци и ***, ще въведат хигиена и без чалга. Така ще стане курорт
107
4
 
19
 
! Отговори
Правило Основно преди 4 години
Българско ли е..... бягай далеч.
106
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе обслужващите по черноморието са с доста добри заплати. Поне по два бона си докарват на месец.
105
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перачите на пари имат сметка да казват че сезонът е ок, за да могат да избелят парите. Когато ти казват че сезонът е пропаднал разбирай , блато. Даже пари за пране няма.
104
3
 
36
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Лъжат зада не плащат данъци и дане увеличават заплати на работниците си,не може да переш пари и да си на загуба...
103
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
М-дааааа!В същото време Гърция бележи ръст 13,6 с приходи от туризма си 9,6 милиарда евро благодарение на целият Балкански полуостров-българи,румънци,сърби,македонци!
102
3
 
35
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Защо някой изобщо би отишъл да гледа как разорават дюни, за да се пръкне поредното творение от бетон! Единственият работещ сектор, последен останал, беше приравнен със земята с любезното съдействие на мутрите от ГЕРБ ! А какво следва?!! Замазване на очите, Ангелкова , министърката с правопис на второкласничка, не спря да повтаря как туризмът видиш ли расте и се развива. Да, ама не! Какво следва - криза! Гърците ряпа да ядат с управление като нашето! Бойко опропасти всичко в държавата!
101
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Титаник"Първо, винаги има надежда и трябва да се борим за държавата си, колкото и да е злеВторо, във всяка ситуация малко култура не е излишна, докато простотията е пагубна, особено при работа с клиенти! Оркестърът на Титаник е свирил класическа музика до последния миг, а не е почнал да псува по хората и да ги пъди!
100
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да забраним Гърция..