Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?

Подходът ще е индивидуален за всеки плаж
226
Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова прогнозира много трудно и предизвикателно лято, защото е с много неизвестни.

"Работим, за да стартираме летния туристически сезон в началото на юли. Очакваме тогава евентуално да посрещнем чужденци от нискорисковите държави по отношение на коронавируса, които биха предпочели да пътуват.

Още по темата
Очакваме тази седмица на заседанието на Колежа на комисарите тези въпроси да бъдат разгледани, защото са включени в дневния ред и по отношение на комюникето за туризма, и по отношение на единната политика, свързана с отваряне на границите, и на единния здравен протокол и насоки", заяви тя пред bTV.

Ангелкова е предложила на Министерския възможността, ако бъдат намалени концесионните възнаграждения, и цените на плажните приспособления да се намалят пропорционално.

"Българите са на първо място по отношение на нашите мерки за това да имаме макар и късен, някакъв летен сезон. Винаги разчитаме на собствените си сили и българите са били пазар номер 1, на който разчитаме в туризма. Неслучайно всяка година правим кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Безплатните чадъри и шезлонги на плажовете е една от възможните мерки този летен сезон. На някои от плажовете може да има безплатни чадъри и шезлонги, а на други – намалени символични цени. Проведохме редица срещи с наемателите и концесионерите, защото подходът трябва да бъде индивидуален за всеки плаж. Благодаря на премиера и на коалиционните партньори за подкрепата за сектора. Работим за това да намерим баланса", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ах моретоТи руски бъкел ли не знаеш? Молдованците и украинците говорят руския език като роден.
65
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислят си, че с безплатен чадър ще привлекат туристи. Всичките плажове са дадени на концесия на най- селските тарикати. Българите виждат това последните години и всеки предпочита да ходи в Гърция. Там чадърите са безплатни от 100 години, хотелите не са вътре в морето, хората не гледат как да те прецакат непременно, няма турбо гъзари с G-classi и бързи bmw-та, няма селски дискотеки с менте алкохол! Миналата година бях на Иракли, там искаха 70 лв. за чадър + 2 шазлога и 10 лв за пържени картофи..
64
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефа беше пуснал миналото лято оферта със закуска и вечеря. *** и Ганьовица взели плажните чанти и под масата я пълнят със сандвичи, кифли да са сити до вечерта. Не знам на човека как сметките му излязоха.. Чужденците, културна работа. Така че бегайте у Турция
63
3
 
16
 
! Отговори
Ах морето преди 4 години
Само ще кажа,че в комплекс "Албена" персонала беше от Молдова,Украйна...5 нощувки 3000 лв,а ми говорят на ***.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вас, защото нищо общо нямате с нас Ви очаква минимална посещаемост,пестеливи туристи и тъжни и самотни полюшващи се чадъри и сухи прашлясали шезлонги.... И пак поднасяйте лозунгите че българския турист бил приоритет....
61
1
 
21
 
! Отговори
Пунта Мара преди 4 години
Агенция "Пунта Мара" съобщи, че тази година господата: Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Мутафчийски, Лилето Павлова, Делян Добрев, Дариткова и т.н.т. ще дадат личен пример и ще почиват в КИТЕН!
60
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Летен сезон в България няма от миналата година. Заради тази министърка туризма стремглаво удари дъното.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние кво йм лафим, тея кво ни обясняват. Бял човек на черноморието на стъпва от мноого ходини вече. Някои по-ориентирани си купихме жилища в северна Гърция и не сме си помисляли да ходим в БГ на море, не се обмисля кат опция просто. С купони, без купони не разбрахте, че не става дума за пари, а за отношение, качество и тн. неща, които са далеч от наще мутрохотелиери.
58
3
 
15
 
! Отговори
Umbrella Corp. преди 4 години
Дори коктейлните чадърчета не са безплатни. Все пак, по бг комплексите можете да хванете най-евтините вируси(+бактериални инфекции).
57
4
 
6
 
! Отговори
Аутсорсинг преди 4 години
До ВасилевнПредпочитам аутосорсинга и мобилизирането на вътрешните резерви. На вълка затова му е дебел вратът, защото сам си върши работата.Море над 41-ия паралел - никога! Обикновено под 37-ия...
56
2
 
20
 
! Отговори
отвратително преди 4 години
ангелкова да ви ппикая на чадърите и хотелите, хората не могат да си плащат сметките а долната куррва мисли за тия дето карат майбах и имат хотели за по 500 милиона евро
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя тая шутка обещава безплатни чадъри вече мисля трета година. И още им е трудно да осъзнаят, че чадърите са им най-малката причина да няма толкова български туристи.
54
1
 
29
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Драха ни кожите десетки години наред с напомпани цени на чадъри и шезлонги, в замяна получихме мръсни и претъпкани с второкласни чужденци плажове с по една кофа за *** на километър, сега се сетили за сънародниците си да ни предлагат безплатни чадъри. Ами в Гърция чадърите са ми безплатни от край време, а условията в пъти по-добри! Няма да храня повече мутрите на Бойко, те се наядоха до гушите си с европари, но не им стигна искат и от нашите останали стотинки всичко да изклатят!
53
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре бегайте с чантите от Била и Метро у остров Тасос на почивка. Докато разтоварите дамаджаните от багажника за една седмица почивка, се потите като магарета на поле.. Па еле да пуснем промоция, телефоните превъртяват на рецепция от Бай *** на българското Черноморие говоря...
52
2
 
3
 
! Отговори
Нудиста преди 4 години
Да бе да трудна, ще мога да си го мандахерцам на воля!
51
0
 
2
 
! Отговори
рушветчия преди 4 години
До ГневенУгаждането не става без пари,та оттам и интереса за това .
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво означава туристи от нискорискови държави да приемаме юли месец? За тях няма да има карантина 2 седмици ли????Що за идиотияяяя?Отменяйте летния сезон за чужденци, бе изродиии!
49
1
 
17
 
! Отговори
твърдо не преди 4 години
Твърдо не. Няма повече да храня мутри и партии. Една стотинка няма да вкарам в тая държава. Нито имат отношение към клиентите, нито елементарно възпитание или бизнес етикет. В Гърцие ме гонят по улицата да ми дадат чадър за плажа да си сложа в багажника да имам, а на изпращане ми подаряват буркан с мен или домашно сладко. Никога повече на почивка в България.
48
1
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
Безплатните чадъри не са всичко. Иска се и добро обслужване и чистота по хотели и кръчми, чисти плажове, пространство, а не бетон, възможност за сън нощем, нали се сещате. И цените да не са убийствени, много неща се искат, за да привлечете туристите.
47
1
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
До 28 ХотелиерА срещу сумата от 1500лв получавате : компаньонка , безплатен чадър , сводника и + тубичка вазелин.Честито на желаещите ,ще бъде СЪРВИЗ на 100%.Като Бонус ще има легло и престой в Инфекциозното в Бургас . .........бързайте !!!!Бройките са ограничени - да не се изпусне ПРОМОУШЪНА .