Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?

Подходът ще е индивидуален за всеки плаж
226
Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова прогнозира много трудно и предизвикателно лято, защото е с много неизвестни.

"Работим, за да стартираме летния туристически сезон в началото на юли. Очакваме тогава евентуално да посрещнем чужденци от нискорисковите държави по отношение на коронавируса, които биха предпочели да пътуват.

Още по темата
Очакваме тази седмица на заседанието на Колежа на комисарите тези въпроси да бъдат разгледани, защото са включени в дневния ред и по отношение на комюникето за туризма, и по отношение на единната политика, свързана с отваряне на границите, и на единния здравен протокол и насоки", заяви тя пред bTV.

Ангелкова е предложила на Министерския възможността, ако бъдат намалени концесионните възнаграждения, и цените на плажните приспособления да се намалят пропорционално.

"Българите са на първо място по отношение на нашите мерки за това да имаме макар и късен, някакъв летен сезон. Винаги разчитаме на собствените си сили и българите са били пазар номер 1, на който разчитаме в туризма. Неслучайно всяка година правим кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Безплатните чадъри и шезлонги на плажовете е една от възможните мерки този летен сезон. На някои от плажовете може да има безплатни чадъри и шезлонги, а на други – намалени символични цени. Проведохме редица срещи с наемателите и концесионерите, защото подходът трябва да бъде индивидуален за всеки плаж. Благодаря на премиера и на коалиционните партньори за подкрепата за сектора. Работим за това да намерим баланса", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герберасти, няма да ви трябват костюмите при задаващата се криза и безработица!
45
1
 
19
 
! Отговори
БЕЗПОЛЕЗНА преди 4 години
Като няма туризъм, Ангелкова що не излезе малко В ОТПУСК?Инак тя извади късмет с този Covid, понеже след фалита на Томас Кук само България не сключи навременно договори с "наследниците" на фалиралия превозвач-туроперор и летния сезон ТАКА И ТАКА ЩЕШЕ ДА Е КАТАСТРОФАЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ. Личната ми оценка за Ангелкова като министър е БЕЗПОЛЕЗНА. Поне да се отстрани за малко, за да НЕ ПРЕЧИ.
44
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Селяни прости спокойно, аутсорсинга ще изтегли българската икономика и държава и ще има пари и за туризма и за много други отрасли!Вие бяхте послушни и следвахте сценария на Новия Световен Ред за коронавируса, сега ще ви се помогне и за два месеца се връщате в руслото на икономиката, която имахте преди кризата!Но ще има много последващи решения и икономически войни срещу Китай, и вие трябва да бъдете солидарни със ЕС,САЩ и НАТО, защото тангото трябва да се изиграе докрай!Агент Брайън Фоли!ЦРУ
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера образователния министър ни облъчваше, днеска на туризма за сега. Нито и една дума в медиите за хората които изкарват блага. Докога, докато свършат или докато безработните отидат на село. Щото гласоподавателите на властта трябва да ядат, но не искат да работят.
42
0
 
11
 
! Отговори
2Loop преди 4 години
Кааааалинкаа, Каалинка, Калинка мая...
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за нормалните и честни хора, които си изкарват парите с честен труд по морето.Но масата собственици на големи хотели , концесионери и всичката *** дето се е закачила с връзки си заслужава никога да не се върнат хората по морето. Те затова хората ходят в Гърция да почиват. Там не те друсат 30 лева за чадър до 70-80 ако е с тиково дърво. Като мярка махнете и такса "празен стол". Нахалници
40
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой нормален човек няма да отиде на море това лято...Епидемията едва сега започва в България...
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето не мога да разбера как се връзват "ниско рискови държави" и бръщолевенето за облекчаване на визите за руснаците.
38
0
 
22
 
! Отговори
Койчефф преди 4 години
Ама тези хора пак си мислят, че ще им плащаме на мутрите перачниците. Само през трупа ми!
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалити по морето ще има. И това е прекрасно.
36
2
 
21
 
! Отговори
Василевн преди 4 години
Понеже българският капитализъм и българските капиталисти се родиха уродливо в едни смутни времена, не по естествен път, а бяха сурогатно създадени, оплодени и закърмени със комунистическо стопански живот, а рожбата и плода , тоест всички блага, произведени в социализма се раздадоха на хора ,не които имат занания и възможности, а на послушни хора по партийна или агентутна линия, сега и възстановяването на българската икономика , ще бъде много по-трудно и мудно!Аутсорсинга ще победи!Локи!ЦРУ!!
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли омръзна с това мутрохотелиери, бетономорие да ви ебапуткатамайна в платените бесепари! Всяко лято е пълно с българи на нашето море ! Или сте интриганти от сайта за повече коментари!
34
1
 
8
 
! Отговори
23 преди 4 години
До Хотелиер На такива писания забележи винаги един минус стои.
33
1
 
15
 
! Отговори
Да , бе..ха,ха,хааа преди 4 години
На нашето Черноморие ви чака НА МАРКО ЧАДЪРА!Адски кеф...ха,ха,хаааааааа
32
1
 
6
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Дpишла...
31
1
 
9
 
! Отговори
Чака ни преди 4 години
Нас. Теб няма да ти е трудно с 10 бона от заплати само.
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора си загубиха работата. Тези, които си намериха, са на изпитателен срок. Част от тези, които не са си изгубили работата, са в неплатен отпуск. Друга част са си взели целия платен отпуск за годината. Тези, които нямат финансови затруднения, не почиват в България. Какви чадъри и шезлонги при това положение?
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носорог
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че си грозна не си виновна, ама че со нагла, т,ъпа и безотговорна си виновна. Колко струват на данъкоплатците безумните ти про,стотии като приложение за намиране на свободни чадъри. Безполезна ***, що си министър, не ясно. Туристка на държавна хранилка.
27
2
 
24
 
! Отговори
Хотелиер преди 4 години
Който си плати 100 лева за компаньонка ще получи безплатен чадър, който плати 1000 лева ще получи и безплатен шезлонг