Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?

Подходът ще е индивидуален за всеки плаж
226
Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова прогнозира много трудно и предизвикателно лято, защото е с много неизвестни.

"Работим, за да стартираме летния туристически сезон в началото на юли. Очакваме тогава евентуално да посрещнем чужденци от нискорисковите държави по отношение на коронавируса, които биха предпочели да пътуват.

Още по темата
Очакваме тази седмица на заседанието на Колежа на комисарите тези въпроси да бъдат разгледани, защото са включени в дневния ред и по отношение на комюникето за туризма, и по отношение на единната политика, свързана с отваряне на границите, и на единния здравен протокол и насоки", заяви тя пред bTV.

Ангелкова е предложила на Министерския възможността, ако бъдат намалени концесионните възнаграждения, и цените на плажните приспособления да се намалят пропорционално.

"Българите са на първо място по отношение на нашите мерки за това да имаме макар и късен, някакъв летен сезон. Винаги разчитаме на собствените си сили и българите са били пазар номер 1, на който разчитаме в туризма. Неслучайно всяка година правим кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Безплатните чадъри и шезлонги на плажовете е една от възможните мерки този летен сезон. На някои от плажовете може да има безплатни чадъри и шезлонги, а на други – намалени символични цени. Проведохме редица срещи с наемателите и концесионерите, защото подходът трябва да бъде индивидуален за всеки плаж. Благодаря на премиера и на коалиционните партньори за подкрепата за сектора. Работим за това да намерим баланса", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
20
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 17 ГневенНе се ядосвай де , женицата таз година чака туристи от Северна Корея и Туркменистан.Както е известно на всички , там Covid19 няма и това са държавите извън рисковата зона.Вместо за Черноморието ,помислете за Северозапада.Там над 30 години все Корона ги друса.Изпращайте туристите там , ще им се пържат комари ( доста големи са в района) , ракия за дезинфекция и един Видински Сovid19 да си занесат за сувенир.Да живее туризма !!!!!
25
0
 
26
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Правя обосновано предположение че Гърция и Турция пак както винаги ще се подготвят по добре и ще предложат по добри цени и условия от нашите родни мутрохотелиери. Така че "корона вируса" каквито и мерки да измисли все ще е тая
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вероятно е Природен Закон - Когато си безсилен или безотговорен към важните проблеми се захващаш с Дреболиите .
23
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Всеки иска в тази държава, ресторантьори и хотелиери, медици,строители,селскостопански производители, актьори и хора със свободни професии!Къде отивате селяни прости, вие трябва да произведете , да продадете и тогава да раздадете!Селяни прости, вие сте неконкурентноспособни, вие искате , но не може да произведете качествен и ефективен продукт,стока и услуга!За това избрахте лесния начин, да се закачите аутсорсингово за великите и всемогъщи англосаксонски корпорации и банки!Агент Грейди!ЦРУ!!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви имам проблема на министрите и журналистите за безплатните чадъри.Отвличане на вниманието на тези, които обичат да ходят на море смаски.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега хотелиерските мутри да си хапнат бетон!
20
2
 
24
 
! Отговори
Sherlock Holmes преди 4 години
Чадърите ще са безплатни, има само едно условие - трябва да си ги носите с вас, хохо.Аз лично на нашето Черноморие ходя само за няколко дни, на палатки. Има все още няколко ''свободни'' зони, без концесионери, хотели, ресторанти, и прочие. Само природа. На хотел не стъпвам, може би едиствено в Албена бих отишъл,обаче там цените са доста дебели.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходете у Турция, тук някои са готови и обувките да им излъскат.. Правили качествена услуга. Робско ще си остане мисленето и след 100 години
18
2
 
34
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Трябва да се премахнат всички чадъри и шезлонги от плажовете - всичко да стане Свободно за използване - тези Плажове станаха Бащиния на Мафията .Хората ще си слагат кърпи и чадъри сами , ще спазват дистанция .Трябва да се Освободим от Плажно Робство - ако искаш да се порадваш на Прородата Ни - КПП от Мутри - дай 50 лева за чадър и лягай . Айде Нема Нужда .Хотелите си имат Басейни - там да им събират пари .
17
2
 
39
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
О Боже, тея пак чадърите им са на дневен ред, не спряха да угаждат на онази *** мутренска, да фалират, боли ме фара за тях...... И кои са тези нискорискови държави, дет ще им посрещаме туристите - Anguilla, Western Sahara, Saint Pierre Miquelon, Bhutan, Papua New Guinea и т.н. ??Баси и държавата и чудото, и министъра и всичката ненаядена ***.
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от това лято, от заведения, ресторанти, фитнеси , маникюристи и всички подобни неща от първа необходимост за които може да се сети човек.какво става със земеделието и с животновъдството, с промишлеността и производството - ни дума ни лаф.какво става с тези , които наистина работят няма значение.Важно е да има 38 статии за кафенетата и чадърите.Дреме му на народа за тях.
15
1
 
42
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Тази година ще пропусна почивката, благодаря :) Но това, което отсега мога да твърдя със сигурност е, че собствениците на хотели тотално ще превърнат нещастните си работници в роби. Те и досега издевателстваха над тях за работа по минимум 12 часа на ден, без почивни дни, с осигуровки на 4 часа, но сега, когато няма да имат печалба, от един човек ще искат да работи за петима. Не искам да ставам част от тази експлоатация, нито като техен служител, нито като техен клиент!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как точно ще стане това, че не ми е ясно.Празни приказки да се замаже положението.Нали плажовете са на държавата, която ги дава на концесия. Концесионера дори да ги вземе без пари от държавата, той трябва да плаща за спасители и почистване на ивицата
13
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййй българина ако не заплюе по родното си няма да е той.. Ходете на Тасос на Масос и не се връщайте.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради едната сянка... мерси за жеста :)
11
1
 
35
 
! Отговори
GG89 преди 4 години
БГ мутрохотелиерите като не могат да осигурят конкуренти условия спрямо Гърция и Турция - да фалират!!!Това му е хубавото на капитализма - умираш и няма да пролеят и 1 сълза за теб.
10
2
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Докато тази е лице на българския туризъм, туризмът в България ще е уродлив.Унищожиха го, смазаха го, а сега ще се опитват да го реанимират с купонна система като при комунизма.
9
2
 
21
 
! Отговори
Василев преди 4 години
На мутрите и мафията ще загине бизнеса!Трябва държавата да налее пари!Например във времето имаше добри практики, по време на БСП , когато влязохме в кризата, социалното министерство плащаше на пенсионери до ходят в хотелите на Гергов на море!Трябва да си помагаме и да си субсидираме икономиката, защото и мафията ни помага и мисли за българските безработни!Животът е жесток селяни прости, шезлонга пада и няма да се таксува!Цената вие ще я платите селяни прости, с вашите данъци!Киваноу!ЦРУ!!!
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз съм на Тасос с жената и дитето!
7
3
 
41
 
! Отговори
АБЕ Я СЕ СКРИЙТЕ! преди 4 години
За голямо ожалване са направо тия, които са вдигнали някакви мастодонти на карето, където някога е била селската им колиба с нужник и на двора и за един сезон правят стотици хиляди и дори милиони левове неотчетен приход. Вижте им чисто новите скъпи премиум марки немски коли на селските хитреци, чийто основен талант е да говорят зад гърба на летуващите, че са "*** софиянци" или "*** чужденци" ама иначе "парите не миришат". Да си продават колите и да закърпят сезона. Никакви държавни помощи!