772 са новите случаи при направени значително по-малък брой тестове

Оздравелите са 1215, а починалите - 45
25 дек 2020 07:30, Петя Славова
80
772 са новите случаи при направени значително по-малък брой тестове
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

772  са новите случаи на заразени с коронавирус у нас през последните 24 часа при направени 3 669 PCR и антигенни теста. Данните на Единия информационен портал показват, че са направени много по-малък брой PCR тестове, тъй като вече в статитстиката се включват и антигенните, които не винаги улавят вируса.

Още по темата

Потвърдените случаи у нас са 196 658 от началото на пандемията, а активните случаи в момента са 81 955.
Излекуваните са 107 680, като за последното денонощие броят им е 1215.

Хоспитализирани са 5 671, а в интензивно отделение са 521 души. Починали за последното денонощие са 45 души, а общо жертвите на коронавируса у нас достигна 7 0 23.

Ето и случаите по области: Най-много новорегистрирани има в София - 139. Следва Варна - 72, Бургас - 57, Пловдив - 50, Плевен - 46, Хасково - 35, Русе - 34, Добрич - 33, Сливен - 31, София- област - 29,  Враца и Пазарджик - по 28, Ямбол - 27, Благоевград - 23, Ловеч - 22,Шумен - 18, Кюстендил и Силистра - по 17, Търговище - 14, Кърджали - 13, Стара Загора - 9, Видин - 8, Разград - 6, Велико Търново - 5, Монтана и Перник - по 4, Смолян - 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При мен в работата 1 на 25 човека се зарази с вируса, а ние сме много хора, това в София, където беше много зле. От роднините само едни братовчеди брат и сестра се заразиха и единия почина, заразиха се и целите им фамилии. При познатите има двама починали и знам пак за цяла фамилия заразени (3-4 поколения). В Общи линии доста малко са заразените, от хората които познавам. Може би в онези махали с избиратели на ГЕРБ и 80% да са го изкарали, но при обикновените българи едва ли е повече от 4%.
44
4
 
6
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Не лъжете хората. Какво значи траен имунитет? Няма имунитет който да попречи въобще да боледуваш повече от дадена болестта. В първите месеци след преболедуването е така заради високите нива на антитела. След месеци тези тела изчезват, но остава клетъчния имунитет. В медицинска практика от векове е доказано, че повторното заразяване протича много по-леко от първоначалното, защото организма има вече готов имунен отговор, който се задейства веднага.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50 Д-р Коронис Кауза След Нова година ще видим как вървят нещата -ако хората се отпуснат по празниците и не спазват мерките може да има трета вълна. Все пак сме все по-близо до ваксините и те ще решат проблема
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия дректорката на сантарното ведомство Роспотребнадзор, Анна Попова е заявила, че превантивните мерки срещу коронавируса като спазване на социалното разстояние и носенето на маски, защитават гражданите и от други инфекции. Според нея има намаляване на честотата на морбили, дифтерия и магарешка кашлица, остри респираторни инфекции. Честотата на острите чревни инфекции също е намаляла поради честото измиване на ръцете.
41
3
 
4
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Положителните проби падат под 20% и това при сбор на резултатите от PCR и антигенните тестове. Пандемията стремително утихва.
40
4
 
2
 
! Отговори
Дедо Коле Даоски преди 3 години
Процентът на положителните май падна под 30%. Лоши новини за ваксинаторите.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо ни обявяват тези числа, като нямат нищо общо с реалността. 80% вече сме го изкарали без даже да знаем и затова намалява бройката. Не е заради мерките, а просто защото останаха много малко хора върху които да се разпространява. Ако има нещо сигурно вече, то е че мерките са абсолютно неработещи и безсмислени. Още малко остана. Февруари всичко приключва.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"БЕЗ ВАКСИНА НОРМАЛНОСТ няма да има!!!""Ами щом смяташ за нормалност на всеки 5-6 месеца да се играе театрото "нов n-ти на брой щам, нов мутирал вирус, още по-страшен, още по-смъртоносен". Защото това ни чака - през 6 месеца ще ни "убеждават" да слагаме поредната доза. Вече имат добре отработен алгоритъм: ужасяващи новини - страх - паника - чакане на спасението - готовност да изпълняваме това, което ни кажат, че е за наше добро. И така...
37
3
 
7
 
! Отговори
Зоро до 43 преди 3 години
Така е и това трябва да се пресече! Защото после ще стане много зле. Много по-зле от сега, защото ще плъзне и втората мутация. И никакви ваксини няма да помогнат.Затова апелирам да се вземат мерки. Държавата може лесно. Прокуратурата веднага ще хване 1 робовладелец и ще го подпука. Останалите бързо ще свият платната с изключение на най-едрите. Но все пак е нещо.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да да...имунитет за 6 месеца знаеш ли как преминава през по голямата част от населението....и после пак и после пак и жъне ли жъне "сухите клечги" нали??? БЕЗ ВАКСИНА НОРМАЛНОСТ няма да има!!!"--- --- ---Ох, мамоууу... Значи естественият имунитет е само 6 месеца (как го установихте не е ясно, ама нейсе), обаче изкуственият такъв от ваксина не е (и това как го установихте е загадка). Дайте тогава да ни нахакат ваксините, пък като настане една НОРМАЛНОСТ...
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Робовладелнице се снабдяват с антигенни тестове на килограм през интернет. Няма кой да им каже бъкел.
34
2
 
10
 
! Отговори
до Зоро преди 3 години
Това с антигенните тестове не е съвсем ново. Преди около 3 месеца започнаха масово да ги правят в големите фирми. Но ги правят след като изтече болничен умишлено взет за заболяване с друга диагноза. Когато някой се почувства със симптоматика на Ковид го карат да се обади на личен лекар и да имитира друго неразположение.Дават им болничен примерно за схващане на кръста. Когато свършат болничните се връщат на работа само след антигенен тест направен от поставено лице и така няма каратнина за никой.
33
9
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Още ли има хора, които не вярват, че училищата бяха ГЛАВНИ!Я РАЗВЪДНИК?Сигурно са онези от 80%.От плоскоземните. Като им показват Земята от космически снимки, викат не е верно.Като умират с тръба в устата, пак викат, не можахте да докажете. Хахаха аааааа....
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 36 Това не е вярно, аз изкарах нещо грипоподобно и мои близки, и то цял месец ме държа, но нямах висока температура и загуба на обоняние, господ да не дава!
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като се прибраха ученците от училище в къщи и като се взеха и някои други мерки, ето че за един месец нещата се успокоиха и народът започа да се изчиства от дяволската нечистота на заразата"----Да бе. До следващата 3та, 5та, 10та вълна... Само дето не всички сме държавни служители, на които им тече заплатката. Докато не мине вируса през по-голямата част от хората, ще си играем на отвори-затвори и някои ще се пъчат, че мерките ИМ дават резултат, а други (като цитирания по-горе) ще им вярват.
30
1
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Нова огромна опасност има!Това са антигенните тестове, които могат дажсе купят за 20 лв в аптеката.Виждате, че сте заразен и се криете, ама не съвсем.По този начин наистина всички ще се заразим!Министърът е умен човек, щом успя да спре тая лудост с училищата. Надявам се да разбере и натисне, който трябва, да се изтеглят АГ тестовете и да се криминализира продажбата им. Да се правят само в центровете за макс 30 лв.Иначе това с ваксините няма да помогне! А то и К19 мутира и ще трябва НОВИ!!!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто я има короната спряхме да боледуваме от грип и тази година нямаше грипна епидемия даже
28
7
 
14
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Казвах многократно да не се пускат децата на училище! Случи се с 2 месеца закъснение.Кой е виновен за тези 60 дни по средно 100 убити! Кой каза, "разпоредил съм се учениците да ходят на училище"? А косвено убитите заради натиска над болниците и тези, които се влошават заради отказано лечение?Кой е тоя неадекватник?
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33 Догодина ще наваксаме. В момента в цяла Европа има мерки и ограничения - в Германия, Англия, Франция, Италия. Това е като диетата при някои заболявания - блудкава, но здравословна
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата истина е, че тук в България става дума само за интереса на малка група хора който се стремят да присвоят колкото се може повече без да се интересуват за здравето и битието на хората. Във фейса има групи за хора търсещи дарители на кръвна плазма за техни близки, които са в тежко състояние, през няколко минути има нов пост.За съжаление тази зима ще влезне в новата ни история, като КЪРВАВАТА КОЛЕДА на ГЕРБ!