Четири пъти повече руски туристи въпреки войната

Полети между двете страни няма
26 юли 2022 10:02, Александър Попов
137
Четири пъти повече руски туристи въпреки войната
Снимка: БГНЕС

Броят на руските туристи продължава да расте, въпреки тежките условия, предизвикани от започналата на 24 февруари война на Русия срещу Украйна, предаде БГНЕС.

„Въпреки сложната международна обстановка, липсата на преки полети, общо за януари-май 2022 г. са отчетени 33 584 посещения на руски туристи с нощувка в място за настаняване, собствен имот и др. Увеличението на броя на руските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2021 г. е 3,9 пъти“, съобщи министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

От Министерството на туризма заявяват, че временно са прекратени всички планирани информационни дейности и рекламната кампанията на България като туристическо направление на руския пазар. Българското аташе по туризма не участва в никакви официални туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската служба към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на руски граждани в нормален режим без ограничения.

„Въпреки липсата на преки полети между Русия и България, руските граждани, включително туристите, пътуват до българските морски курорти с прекачване, основно през Истанбул и Ереван. Никой от руските туроператори не е заявил намерение да затваря България като туристическо направление, всички са в готовност да продължат работата и да се адаптират към новите условия“, заявява министърът в оставка Христо Проданов.

В новите условия се правят опити за засилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, сред които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, заявяват от Министерството на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: руски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук има точно един негодник, който се "напиня" да пише против Русия. Познава се по думата "напиня" и по една-две думи, изписани с ГЛАВНИ букви. Така се маркира за хонорар пред Козяк 16. С този пост и аз му заработих няколко цента.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 77 от славянин Интересно, що тия руснаци идват по тия "сметища"? Що не ходят по "хубавите" плажове в Крим? Или в Сочи? Или, щом твърдиш, че при нас е зле а в Турция и други места добре, що не отидат там, а ссе напинят да дойдат в България, м?
76
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е добре дошли. Място има, след като се освободиха местата от наглите уркропи.
75
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 "Кой не може без вас бе ?" Тия дето се напинят да дойдат в България, въпреки санкциите, въпреки "неприятелските" отношения, въпреки трудностите. Руснаците са ЯКО зависими от такива като нас. Едно време затова си спретнаха СИВ - да им служим като места за почивка, производство на дефицитни стоки и така нататък. ТОВА е истината. Фейковете на пасольството падат един след друг. Да благодарим на Фюрера ви, че започна тази война - много неща станаха ОЧЕВИДНИ.
74
12
 
9
 
! Отговори
трак преди 1 година
като ми каже някой че е славянин ми става ясно че баба му е онодена от някой пиян освободител
73
11
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Нещо Сочи и Крим не ги влече.Друго си е в цивилизована Европа.
72
5
 
7
 
! Отговори
ето преди 1 година
типичната любов на "славянина" към българия...как да ги не трепеш
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 "Няма да им се наложи да нахлуват, те вече са тук." Тук са тия, които не искат да се "нахлува" никъде. Затова са тук, щото бягат от "рая" на Путин. Даже в Русия ги обявиха за "неруснаци", щото предали идеите на Фюрера.
70
4
 
4
 
! Отговори
Литаков преди 1 година
Ха-ха, това са шпиони бе.
69
8
 
5
 
! Отговори
трябва.. преди 1 година
трябва да купум HIMARS-и, байрактрари и javelin-и. С тия путлерисaнци дето ни ги набутват може да ни спретнат кримски сценарии.
68
6
 
5
 
! Отговори
Общо взето преди 1 година
мръсотията по плажа на черморието и не само, както и в морската вода е дело на масата българи, претендиращи за "почитатели" на морето и подводния свят. Това е в резултат на us демокрацията в български вид - свръхегоизъм, свръхсебелюбие, да се гребе с пълни шепи от живота, другите нямат значение...
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 74 "Че ква е разликата ? Всеки може да ходи къдет си иска по света ако има възможност." И в "неприятелските" държави ли? :))) Чак се НАПИНЯТ да идват. Що така? Нали ни "правеха услуга" и без тях "не можем"? Май се оказа, че ТЕ без нас не могат. Мдаааа.
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъдето и да го погледнеш, това е добра новина. Няма да им се наложи да нахлуват, те вече са тук.
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 62 от славянин Обърка българина с господарите ти. Те са световноизвестни. А когато са дошли да ни "освобождават" са позеленявали от завист как живеят българите под "турско робство" спрямо "свободните" мужици. Има го в историческите документи. Като гледам как масово мародерстват в Украйна, положението продължава да е същото в "най-хубавата страна в света".
64
6
 
3
 
! Отговори
Аз и моето семейство преди 1 година
за поредна година няма да ходим на море, общо взето от повече от 10 години не ходим на море. Само преди три години се "осмелихме" да отидем в Несебър, повече от 2 часа не можахме да стоим на плажа и във водата.. мръсотия, която е от "любителите" на морето и подводния свят. Да не говорим какви *** се записват за курсове по подводно свободно гмуркане (фридайвинг) и плуване (и как си позволяват морски почивки в България, Гърция и в някой друг континент), а това още повече замърсява водата.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 70 "Тук става въпрос за туризъм бре съвсем изплискахте легеня." Ц. Не си прочел внимателно статията : "на руски туристи с нощувка в място за настаняване, СОБСТВЕН ИМОТ и др."
62
2
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 1 година
ти как ги разпознаваш кой е украинец и кой руснак? ей много *** се навъди след боко
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 Ц, щото не живеят нормално в Просия, затова се наблюдава ударно увеличение на дошлите в България.
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист Те са неграмотни: не са чели какво става, когато дойдат да ги "освобождават" русНАЦИте, не четат, какво се случва в Украйна, даже и Радой Ралин не са чели! Роба си роб: иска си каишката и всичко останало "оправдава".
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви руски туристи,нали ни обясняват всеки ден как санкцийте са унищожили руската икономика и едва ли не руснаците нямат какво да ядат, а то какво се оказва,че те живеят нормално ,а ние сме на ръба на оцеляването...