Четири пъти повече руски туристи въпреки войната

Полети между двете страни няма
26 юли 2022 10:02, Александър Попов
137
Четири пъти повече руски туристи въпреки войната
Снимка: БГНЕС

Броят на руските туристи продължава да расте, въпреки тежките условия, предизвикани от започналата на 24 февруари война на Русия срещу Украйна, предаде БГНЕС.

„Въпреки сложната международна обстановка, липсата на преки полети, общо за януари-май 2022 г. са отчетени 33 584 посещения на руски туристи с нощувка в място за настаняване, собствен имот и др. Увеличението на броя на руските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2021 г. е 3,9 пъти“, съобщи министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

От Министерството на туризма заявяват, че временно са прекратени всички планирани информационни дейности и рекламната кампанията на България като туристическо направление на руския пазар. Българското аташе по туризма не участва в никакви официални туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската служба към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на руски граждани в нормален режим без ограничения.

„Въпреки липсата на преки полети между Русия и България, руските граждани, включително туристите, пътуват до българските морски курорти с прекачване, основно през Истанбул и Ереван. Никой от руските туроператори не е заявил намерение да затваря България като туристическо направление, всички са в готовност да продължат работата и да се адаптират към новите условия“, заявява министърът в оставка Христо Проданов.

В новите условия се правят опити за засилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, сред които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, заявяват от Министерството на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: руски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалисте, ти май гледаш реално на нещата, вече си го играл този мач като те гледам какви ги пишеш.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога са били безплатно бе, ууррод? Ти виждал ли си български хотелиер да работи без пари??
56
4
 
4
 
! Отговори
До славянин преди 1 година
Простото бг население о.ак.а с го-вна българското черноморие, то вече прилича н ала-й-н-морие. След черномирето българистанците се запътиха към бяло море и гърция, българи почиват и в турция - и там да оа-кат положението. Батинкова все се фали, че мъжът й това лято редовно я води я у гръцко, я на Малдивите. Много си почиват, а кога работят?! Масата *** и егоистични българи за отрицателно време о-а-ка-ха черноморието - безотговорно отношение към водата и подводния свят и животни, и към природата
55
8
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 47. Деййба и тъ.пия русофил деййба. И като дойдат "братушките" ще изнасилят жена и дъщеря ти, а ти ще гледаш като говведо, защото няма да ги интересува дали си русороб.
54
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато укропите бяха безплатно на Слънчака и Златните, а сега на Боровец и Пампорово, не ривахте, джeндърчета. Е, време е балансът да се възстанови. Може да усилите воя.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До славянин 49 Ето виждаме колко е посредствен русороба. Генерално намаляват, защото обедняват, а сега в момента има ударно увеличение НА ТЕЗИ КОИТО МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ още, защото за много кратко време нещата така се омърляха в рая ви в просия, че всички що годе умни руснаци си обраха крушите докато още могат (и това няма да е още за дълго).
52
2
 
5
 
! Отговори
червена преди 1 година
*** виждал ли си? кът плъпнат някъде, за другите живи организми свършва живота
51
2
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 1 година
те са онождали и баба ти и прабаба ти, ся и щерка ти. ко да праят, кат ги предлагаш ;)
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До славянин Щото могат :))))
49
3
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До 37. Хе-хе, ами ходят в Турция, защото не ги искаме и не ги пускат в Европа бе, *** съветски.
48
12
 
4
 
! Отговори
Добре са дошли преди 1 година
руснаците и украинците тук. Бели, нормални хора и славяни. И по време на Соца, и по време на прехода и сега, руснаците идват за почивка в България. За съжаление в България идва цялата утай.ка на ЕС и САЩ
47
5
 
19
 
! Отговори
Дебел КУР преди 1 година
за русофилите!
46
8
 
17
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Кой ги пуска да идват у нас тези нагли агресори? И тук се държат като господари на света - видях го с очите си във Влас. Къща, сибирски диваци.
45
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ревът на евpогeйците е симфония за ушите на нормалните българи. Здравствуйте братушки!
44
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре, Мутрофанова, нали щяхте да затваряте пасольството, защо не затваряте пасольството? Или няма как да си управлявате агентурните мрежи на иначе "правещите услуга на България" руски "туристи", НАПИНЯЩИ да дойдат у нас?
43
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Братушките ще дойдат по един или друг начин.
42
2
 
12
 
! Отговори
42 преди 1 година
кой ти вярва вече кво казва путин? няма да нападаме, не сме ниеобстрелвали одеса, ще осигурим коридори и прочее "заявления" де траят около 1 ден
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да каже на руския другар, че само се издава като путински мегафон с тия думички.
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 35 от славянин Оооох, ама и тоя фейк е известен. Руснаците са на 11то! място като група посещаващи туристи. Ако не бяха тия, които имат тук жилища, щяха сигурно да са извън 20тицата, тъй че има кой, другарю. Спукаха се балончетата за това кой от кого има нужда. Оказа се, че рашастанците имат нужда от България като дестинация , а не обратното!
39
2
 
7
 
! Отговори
те тука преди 1 година
са си у дома.а и винаги са гледали на нас кът обслужващ персонал на великата руска раса. така че табелите - "скидка" ще са навсякъде