Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете

Остава силно търсенето и на необзаведени апартаменти
15 май 2024 11:08, Анисия Иванова
202
Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете
Снимка: БГНЕС

Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си с луксозна къща, разказаха брокери на имоти. Голямо е търсенето на къщи от редови тип, при които няколко еднакви къщи са в един комплекс, но имат отделно дворно място.

Заради търсенето на такива имоти, в районите около София строят къщи с много големи дворни пространства. Тези имоти не са евтини, но за сметка на това са луксозни. Хората винаги искат да живеят в по-хубав и по-просторен дом.

Тези, които вече имат голям апартамент, преценяват възможността да се пренесат в къща с двор. Къщата има редица предимства – място където да играят децата, през лятото в двора може да бъде поставен басейн. Всичко това прави къщите привлекателни за хората с добри финансови възможности.

Най-голямо е търсенето на къщи на 20-30 километра от София и другите големи градове в страната. Така собствениците на имота имат бърз достъп до големия град и не се лишават от удобствата в него, пише "Труд".

Има търсене и на така наречените “умни къщи”, особено от страна на хора в сектора на информационните технологии. Смарт къщите са нещо, което малко клиенти могат да си позволят, но за което брокерите получават все повече запитвания - особено от хора от IT сектора.

Има купувачи, които работят в големи международни компании и държат на това къщата им е да е “умна”, да има добра изолация, добра комуникация, собствен източник на електроенергия, термопомпа, и т.н. Всичко това изисква по-голяма първоначална инвестиция, но след това разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото са по-малки. Освен това „умните“ къщи предлагат по-голямо удобство, защото например не се налага носенето на дърва за печката през зимата.

Остава силно търсенето на необзаведени апартаменти, които собствениците могат да обзаведат по свой вкус. Често купувачите искат апартаментите да са завършени “до ключ”. Това означава, че имат настилки, шпакловка, замазка, боя и т.н. Новият собственик трябва само да обзаведе дома си.

Има търсене и на напълно готови и обзаведени жилища. Но такива апартаменти купуват предимно с инвестиционна цел. Когато човек купува дом за живеене, най-често иска да наложи своя собствен стил. На пазара има и обзаведени апартаменти, в които мебелите са избрани от дизайнери, и където човек веднага може да се нанесе без никакви съществени размествания. Но цените на тези имоти са доста високи, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако беше много готино в провинцията нямаше всеки ден в София да дебаркират по 2-3 влакови композиции с аграри от прованса. Престанете да пишете глупости!! Знам че българраците сте слабоуумни по дифолт ама . стига вече!!
165
0
 
9
 
! Отговори
само да кажа преди 3 месеца
разказаха брокери......спирам да чета.....ахахха поредния паскХвил от този сензационно-вдъхновяващо категорично дезинформационно-пропаганден сайт за полиране на мозъчХета...и от долу под статията 99% коментари на тХроловете и тук там на някой заблуден наивен читател...всичко това за да има посещаемост на този карикХтурен сайт тип-вестник стършел...само статии клик байт и така се манипулира обществото...казват ти ама ако не вярваш влез в инфо сайтовете и прочети и ето дезинформациите на първо мяс
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе селото си иска работа,има много фактори които не заяисят и от теб.Ти можеш да си направиш къщата перфектно ,но когато не се поддържат дерета,вади,няма канализация наводненията са в кърпа вързани.Зимата сняг по селата не се чисти и колкото и да работиш дистанционно децата трябва да ходят на училище.
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 172, гроздето е кисело, а? Не можеш да си представиш, че хората търсят спокойствие. Това, което описваш е нещо съвсем друго. Ама не ти стига интелекта нито да го опишеш, нито да го разбереш. Всъщност с този арогантен изказ описваш себе си! И да, манталитет. си е. На провалените хора :) Показа, че цената ти е много ниска. Ей ти един лев. Върни ми ресто след като оцениш стойността си :)
162
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, те от селата се набутаха в градовете и сега олеле, то си ги влече и е нормално. Майка му и баща му са си с този манталитет, те си милеят за селата които са напуснали /което е нормално/, нали си им е родното място. Живи и здрави кой както го усеща, така да го прави.
161
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Kalin72, абсолютно! Никой не е казал, че трябва да се гледат доати, краставици, картофи .... и какво ли не :) За сега дворът е с естествената трева. Можем да косим. Когато остареем ще си сложим райграс и ще пуснем робот да коси. За всичко има начини. Въпрос на малко планиране и интелект. Животът на село в в пъти по-качествен!
160
2
 
11
 
! Отговори
Kalin72 преди 3 месеца
До АнонименЖивея в къща от 2010та година. Да, по-скъпо е, сравнено с апартамент, но съвсем не са ти нужни екип от хора ,да се грижат за двор и къща. Е, ако имаш пари и си мързел, ОК, наемаш си хора и забравяш. Но ако си нормално сръчен и не много мързелив, и имаш малко свободно време, няма никакъв проблем сам да се грижиш за къща и двор.
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 166, май си единственият, който мисли "за останалите хора". В крайна сметка виждаме, че в тази държава всеки е за себе си :) Почти година живеем извън Бургас. По-бързо стигаме от вкъщи до центъра на града, отколкото преди от Меден рудник пак до центъра. Няма досадни джангъри от видиотени съседи. Няма скандали за паркоместа. Да, трябва си кола. Но си маме и гараж и си пътуваме без проблем :) Никакъв шанс за връщане в зверилника Бургас. Тъчпете се като стриди в консерва. Ние се отказахме :)
158
3
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 3 месеца
Много мъка има по селата лол
157
0
 
8
 
! Отговори
ломски индиец преди 3 месеца
Най-луксозно ми идват решетките на прозорчетата.
156
0
 
3
 
! Отговори
до 145 преди 3 месеца
От една страна е така, обаче от друга - останалите без работа хора как ще си позволят къщи? Ще трябва да карат на помощи, което значи държавно гето, че се поддържа по-евтино.
155
0
 
12
 
! Отговори
ШУТА ПЕНЧО преди 3 месеца
БРОКЕР ПО ПРОФЕСИЯ: ПРОДАВАМ КЪЩА - 1 000 000 ЕВРО; АЙДЕ НЕ ОСТАНАХА
154
1
 
4
 
! Отговори
Ани преди 3 месеца
Има едно много хубаво село до София, Мировяне,но за съжаление няма къщи за продажба.
153
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е, че да се преместиш в извънградска къща е много скъпо удоволствие. Поддръжка, канализация, градина-всичко за което се сетиш е на твой гръб. Ние имахме къща в Самоков и помня как прабаба ми цял ден шеташе напред-назад-метеше, това онова, при това не беше сама. Та звучи романтиччно извънградска къща, но ако имаш пари да си наемеш екип да ти поддържа.
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 155 По принцип кола за живот извън града е задължителна абсолютно навсякъде по света
151
3
 
19
 
! Отговори
@@@ преди 3 месеца
Мой приятел се завърна от чужбина генерирал прилични пари и се зае да строи умна къща на точно 7 км от нашия град.Отне му около година да завърши всичко, получи се 150 квадрата на стойност около 450 хил лв, с двор 2 декара, строежа е сухо строителство, изолации, термопомпи, солари, джаджи и прочие, ние накратко и викаме бунгалото.Сега в това *** село, къщата е най-умна от всички, включително и от братото, до тях няма път и навсякъде мирише на обор, като сме на гости там.
150
0
 
4
 
! Отговори
Не го ли позна преди 3 месеца
До Анонимен 151: Филиповци е. То, в статията си е писано че е до София.
149
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо си мислите, че само IT специалисти разполагат с пари? Изключително лоша статия
148
2
 
9
 
! Отговори
морски преди 3 месеца
То няма сигурност по улиците в градовете, а за селата...нЕма нужда !
147
0
 
10
 
! Отговори
Фотографа преди 3 месеца
Това на снумката е луксозната къща. Знам, защото, като я снимах, ми рекоха че само вънкашно е така, заради данъците. Вътре е жакузи, макузи и термопомпа, а оградата е соларна. Гаража за 8 леки и два буса е в съседния двор. Пак заради данъка.