Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете

Остава силно търсенето и на необзаведени апартаменти
15 май 2024 11:08, Анисия Иванова
202
Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете
Снимка: БГНЕС

Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си с луксозна къща, разказаха брокери на имоти. Голямо е търсенето на къщи от редови тип, при които няколко еднакви къщи са в един комплекс, но имат отделно дворно място.

Заради търсенето на такива имоти, в районите около София строят къщи с много големи дворни пространства. Тези имоти не са евтини, но за сметка на това са луксозни. Хората винаги искат да живеят в по-хубав и по-просторен дом.

Тези, които вече имат голям апартамент, преценяват възможността да се пренесат в къща с двор. Къщата има редица предимства – място където да играят децата, през лятото в двора може да бъде поставен басейн. Всичко това прави къщите привлекателни за хората с добри финансови възможности.

Най-голямо е търсенето на къщи на 20-30 километра от София и другите големи градове в страната. Така собствениците на имота имат бърз достъп до големия град и не се лишават от удобствата в него, пише "Труд".

Има търсене и на така наречените “умни къщи”, особено от страна на хора в сектора на информационните технологии. Смарт къщите са нещо, което малко клиенти могат да си позволят, но за което брокерите получават все повече запитвания - особено от хора от IT сектора.

Има купувачи, които работят в големи международни компании и държат на това къщата им е да е “умна”, да има добра изолация, добра комуникация, собствен източник на електроенергия, термопомпа, и т.н. Всичко това изисква по-голяма първоначална инвестиция, но след това разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото са по-малки. Освен това „умните“ къщи предлагат по-голямо удобство, защото например не се налага носенето на дърва за печката през зимата.

Остава силно търсенето на необзаведени апартаменти, които собствениците могат да обзаведат по свой вкус. Често купувачите искат апартаментите да са завършени “до ключ”. Това означава, че имат настилки, шпакловка, замазка, боя и т.н. Новият собственик трябва само да обзаведе дома си.

Има търсене и на напълно готови и обзаведени жилища. Но такива апартаменти купуват предимно с инвестиционна цел. Когато човек купува дом за живеене, най-често иска да наложи своя собствен стил. На пазара има и обзаведени апартаменти, в които мебелите са избрани от дизайнери, и където човек веднага може да се нанесе без никакви съществени размествания. Но цените на тези имоти са доста високи, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
7
 
! Отговори
Някой депутат преди 3 месеца
Софийски са му подарили луксозна къща на Халкидики, за да казва "да" и натиска бутони седнал на стол. Така се купува луксозна къща.
145
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да в села около София, без никаква инфраструктура. Всичко ще трябва да правите с кола. Дори едно кафе не можете да изпиете без кола накъде
144
0
 
24
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 месеца
Не минава и ден без някое измислено брокерско заглавие.
143
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом "не се налага носенето на дърва през зимата", значи е гига-мега-лукс :D Само не разбрах тази луксозна къща на снимката смарт ли е, с термопомпа ли е и с дизайнерско обзавеждане? Като гледам, май да :)))
142
3
 
8
 
! Отговори
Ne преди 3 месеца
Не става , не и в България!
141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви редови къщи на село бе, алоу? Кое е това село?
140
0
 
7
 
! Отговори
Аман вече преди 3 месеца
Пак неграмотно написана статия!
139
8
 
16
 
! Отговори
Чичо преди 3 месеца
Реклама на рвдовите къщи, че никой ги не ще. На запад в редови къщи живеят бедняците и средната класа, тука ги изкараха върха на сладоледа. Ай мерси, няма нужда от хоризонтален блок.
138
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И аз имам много познати, които си продават селските къщи, само че им искат пари като за 4 мезонета в Лозенец.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 144 Изобщо не е кифла, изключително интелигентно момиче с докторантура и широки интереси. Не й хареса не заради липсата на молове и кафенета, а по други причини, сред които и агресивния манталитет на хора като твоя милост.
136
0
 
13
 
! Отговори
@@@ преди 3 месеца
То не остава нещо дето да няма търсене, според статията де.При тези високи цени и това завишено търсене имам чувството че съм в Хонгконг направо или в Сингапур.
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С изкуствения интелект градовете ще изчезнат, защото работниците във фабриките и учуружденията ще са роботи и няма да има нужда от струпване на хора на едно място.
134
4
 
5
 
! Отговори
До 141 преди 3 месеца
Твоята колежка кифла не може да служи за пример.Ако по цял ден е обикаляла молове и кафенета,живота на село няма да и хареса.
133
2
 
1
 
! Отговори
до 140 преди 3 месеца
Бъдещето е на подвижните летящи и плаващи домове тип "Кемпер", или яхта, само че много по-просторни и удобни. Задаваш на автопилота и всяка сутрин си с различна гледка.
132
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз също чувам от доста познати че в момента си продават селските имоти и повече никога. Един млад човек няма какво да прави на село. Иначе на думи звучи като много хубава идилия но истината е съвсем друга.
131
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 139 Моя млада колежка така се ентусиазира и поживя 2 години в хубаво село непосредствено до Пловдив. Работеше онлайн. Върна се в София, когато детето й навърши 4 години и се кълне, че никога вече няма да стъпи на село. Та не знам колко дълго щесе чувстват прекрасно тези хора.
130
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Децата ни ще имат летящи коли и ще живеят сред природата. Градовете са концентрационни лагери за бедни.
129
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все повече млади хора от София с добро образование и от други големи градове,отиват да живеят на село и се чувстват прекрасно.Комплексарщината отстъпва място на прагматизма и желанието за спокоен живот.
128
2
 
7
 
! Отговори
до 133 преди 3 месеца
Точно така! Младост и Люлин са за бачкерите заплатаджии с работно време. Даже и нов Хеликоптер може да се купи за 50-60000Е и да си кацаш на Милениума ако нещо се наложи да ходиш в гетото.
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 132 "Къща на изолирано място" нали се сещате какво означава в нашенския контекст?