Борисов за щетите: Ако тази седмица се направи кабинет, бързо ще помогнем

Успех за Петков е да не съм премиер, моята мечта е - държавата да работи, каза той
Обновена: 15 юни 2024 16:05 | 15 юни 2024 16:00, Анисия Иванова
320
Борисов за щетите: Ако тази седмица се направи кабинет, бързо ще помогнем
Снимка: БГНЕС, архив

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но това е само при вариант, в който направим правителство, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение във Велико Търново.

Той посети населени места, засегнати силно от градушката. С него бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на хората как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките в последните дни. От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови, увери Панов.

Има ли правителство - ще помогнем. Няма ли правителство - нищо не мога да кажа, добави Борисов. От събота следобед обикаляме засегнатите от градушката градове и села. Тези бедствия стават все по-тежки и чести. Някога 1000 лв. помощ на домакинство може да е било достатъчно, но сега за нищо не стига, каза още лидерът на ГЕРБ.

Има вариант НС да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. И природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува, допълни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари.

На въпрос защо толкова време след наводненията се отпускат средствата от държавата, Борисов отвърна: "Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?".

Сутринта Кирил Петков пуснал във фейсбука си, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи, моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите, завърши Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от Страната
Сигнал от София: Необезопасени саксии летят от тераса при ураганен вятър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Долу ГЕРБ,долу мазната ТИКВОМУТРА ТИКУН тОлупарски и цялата негова престъпна групировка !
244
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Kaбинет на ГЕРБ не помага, но той казва, че ако направил друг кабинет на ГЕРБ щял да помогне. Този няма ли да се лекува вече в психиатрично отделение?
243
4
 
11
 
! Отговори
без коментар преди 2 седмици
Бойко Борисов-магисрала Хемус,готова в началото на 2024-обещано,Бойко Борисов 20111-остава една сграда да боядисаме и сме в Шенген-обещано
242
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
леле!...Тоя ром още го държат на първа страница?
241
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чакай от милиционер да ти решава проблемите! Първо ще си напълни своя джоб и тези на ближните, каквото остане - за народа. Три мандати беше премиер и закотви държавата на последно място. Сетне на три пъти нито една партия не искаше да управлява с него.
240
2
 
6
 
! Отговори
info. преди 2 седмици
10.10.1989г: На пленум на ЦК на БКП е приета оставката на Тодор Живков:С тази оставка,БКП се съгласи за безкръвното унищожаване на народа си в полза на Турция.Именно поради този предстоящ факт,Живков прави опит да присъедини България като 16 република на СССР.Този на снимката е един от съучастниците по закриването и разпределянето на територии от България към Турция.
239
3
 
14
 
! Отговори
info. преди 2 седмици
Този лукав индивид е слуга на мамона,все пак си е турска кукличка!Но идва денят в който той и всички негови слуги ще горят в пъкъла.
238
8
 
2
 
! Отговори
Завист копейска преди 2 седмици
"Баце не може да управлява. Аз съм първа сила. Защо никой, освен мен, не знае това????", заяви Копейката с руско знаме в г.за и конска опашка на челото
237
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До нелигетименИ какво ще промени това? На следващите избори пак той ще е първа сила.
236
3
 
14
 
! Отговори
Една дума преди 2 седмици
ЗАТВОР!!!
235
4
 
10
 
! Отговори
нелигетимен преди 2 седмици
ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ,СЪСТАВЕНО ОТ ОКОЛО 4-5 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА ДА СЕ ЗАЧИТА ЗА НЕЛИГИТИНО.БОЙКО,ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА ,ПОДОБНО НА ХРИСТО ИВАНОВ И КОРНЕЛИЯ НИНОВА. БОЙКО , ТВОЕТО УЧАСТИЕ В ПОЛИТИКАТА ПРИКЛЮ1И !
234
2
 
13
 
! Отговори
Халил преди 2 седмици
Буда пак правителства и помощи сънува!Свърши Буда,свърши, толкова години,само чекмеджета и гардероби пълнихте,а за народа голата опашка!Не тази седмица, тази година ще ялова за крадливите ни политици!Наглеци от класа!
233
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баце развали правителството, предизвика избори, които народа трябва да заплати(поредните милиони и подаяния за изборни комисии и застъпници), сега се радва и се надсмина на този народ.
232
3
 
13
 
! Отговори
Чекмеджан преди 2 седмици
Направете ме цар, да окрада цялата държава и ще помогна на 10 човека...от мен да мине!
231
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквуний отново няма да може да направи правителство,и наесен без песен...отново избори .Каква е ползата от неговите победи и хвалби,че е първи ?
230
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 237 Бъркаш се с Борован.
229
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма алтернатива. Хубав-лош, Боко спечели изборите. Другите ползваха само език на омразата като форумците тук и избирателят ги наказа. На нови избори пак Боко печели. А ние губим пари.
228
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 235 Изреждаш само кьорфишеци, разработки на руските служби. Не ти ли е неудобно да повтаряш лъжи? Мирясай с тези фалшивки и монтажи, поръчани от Радев.
227
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Смъртната присъда трябва да бъде върната като изключение за тоя крадлив тoлyп! И да бъде изпълнена!
226
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев няма сметка от правителство. Ще бави до последно.