Борисов за щетите: Ако тази седмица се направи кабинет, бързо ще помогнем

Успех за Петков е да не съм премиер, моята мечта е - държавата да работи, каза той
Обновена: 15 юни 2024 16:05 | 15 юни 2024 16:00, Анисия Иванова
320
Борисов за щетите: Ако тази седмица се направи кабинет, бързо ще помогнем
Снимка: БГНЕС, архив

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но това е само при вариант, в който направим правителство, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение във Велико Търново.

Той посети населени места, засегнати силно от градушката. С него бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на хората как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките в последните дни. От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови, увери Панов.

Има ли правителство - ще помогнем. Няма ли правителство - нищо не мога да кажа, добави Борисов. От събота следобед обикаляме засегнатите от градушката градове и села. Тези бедствия стават все по-тежки и чести. Някога 1000 лв. помощ на домакинство може да е било достатъчно, но сега за нищо не стига, каза още лидерът на ГЕРБ.

Има вариант НС да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. И природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува, допълни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари.

На въпрос защо толкова време след наводненията се отпускат средствата от държавата, Борисов отвърна: "Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?".

Сутринта Кирил Петков пуснал във фейсбука си, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи, моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите, завърши Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от Страната
Сигнал от София: Необезопасени саксии летят от тераса при ураганен вятър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Показаха по БНТ, в две ромски села как си печелите гласовете с ДПС. По евроатлантически.
224
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До anonimen 222.Приятелю,ти си написал една голяма истина.
223
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Барселона гейт,кюлчета със злато,милиони евро в едно чекмедже,"спестени" милиарди в чужди банки,кажи ми друже как гледаш обикновените българи в очите,които изнемогват и се гърчат,когато не им излизат сметките!? Много българи строили фабрики,магистрали,строили огромни правителствени и други сгради,днес някои от тях мизерстват и се молят на Бог,да им удължи дните. Дъщерята на субекта,няма хабер от социалния живот на българите,но живее като кралицата на Великопритания в Бедна България.
222
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
еднокнижнико, дори началникът се ядоса от глупостта ти и наказаха хората, объркал е координатите на Ботевград и Банкя.
221
2
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Вие си имате "кабинет" - нямата нужда от "официален" ,който ще носи негативи на икономическата групировка , при положение,че си "дърпате конците" на "главчовци" и не сте отговорни за НИЩО!!!Не ,че Вие много знаете ,какво е то отговорност и има ли почва у нас. Благодарение на такива "кабинети" на икономическата мафия ,скоро няма ад имате кого да "управлявате".Въпреки това се появиха жертвоготовни хора ,които ще променят "плановете" на тези зад ШИШИ....не бакшиша ,а ликвидатора .
220
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ не трябва дори да си помисля за ПП,ДБ, защото ще загуби още електорат. На изборите ГЕРБ бе наказана точно заради сглобката с шарлатаните ПП,ДБ и загуби част от гласовете на предишните избори. Отвращението на избирателите от свинщинитекоито сътвориха ПП,ДБ и подкрепата към тях от ГЕРБ, роди Величие.
219
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Един деен превъзнасящ се тролей драска ли драска простотии Докога тези невежи в тези сайтове ще драскат само тези ли са тук в държавата отврат сте
218
7
 
15
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 седмици
Днес е неделя и гробарските тр ол яци почиват. Бокич, от утре ги правиш на три смени без почивен ден щото мандата гори.
217
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За 4 година ,опозицията Няма да те допусне до Пълната власт! И да " управляваш" както си " свикнал"! Ще Върнеш Мандата Не изпълнен!-:)
216
6
 
16
 
! Отговори
Иван Анисий преди 2 седмици
Що бре,Тиквуний?!? Нали Гепи и сега управлява служебно с Неадекватний ГлавчУ?!? И парламент има... На кривияТ гхой вълната му пречи!
215
6
 
16
 
! Отговори
Деменкоф ! преди 2 седмици
абе калтак, като беше премиер колко помогна на пострадалите,но тиако не излъжеш нищо,не можеш да спиш !
214
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова закри СДС и БСП, от утре влиза в ДПС. А дано.
213
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква обич строи от коментарите кьм вожда - чета и се чудя , как гврб печели избори дори и при -20% избиратвлна активност
212
6
 
24
 
! Отговори
Пак лъже преди 2 седмици
Долнопробен и евтин лъжец. Борисов, ти си аут. Пеевски, също. Идва нов етап и вие няма да сте в него, а в затвора. Докато не изгниете.
211
8
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 2 седмици
БОРИСОВ БЬЛГАРИЯ ТЕ МРАЗИ
210
6
 
22
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 2 седмици
Бог да пази България от БОКО тиквата и Пеевски свинята. Амин
209
4
 
15
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 2 седмици
Ако ГЕРБ ИТН дъното и ДПС управляват България пак нямаше да има пари за нищо. Магистралите тунелите обществени поръчки границата с Турция. Боко тиквата и Пеевски свинята със човали пари пак ще лапат.
208
5
 
17
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 2 седмици
В Румъния минимална заплата от юни 2024 е 1550 лв при Боко тиквата и Пеевски свинята доходите ще бъдат замразени и данъците ще бъдат вдигнати. Господ да пази България от БОКО тиквата и Пеевски свинята. Амин
207
3
 
11
 
! Отговори
А преди 2 седмици
Къде я пратихте от гроб съдебната система
206
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
когато беше премиер за тебе пенсионерите не съществуаха те беха лошият матрял пенсията ми беше 200 лева след 3 години беше пак 200 но важното беше въпреки беднотията в европа да те похвалят че вързваш бюджета'