48,2 градуса в градския транспорт в Пловдив

В повечето автобуси няма климатик
20 юни 2024 11:06, Инна Ангелова
31
48,2 градуса в градския транспорт в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Сигнали за нечовешка жега в градския транспорт изпращат жителите на Пловдив до общината. Жена, пътуваща по линия 93, е използвала термометър, за да измери високата температура от 48,2 градуса в автобуса.

Темата за нетърпимата жега е наболял проблем в градския трaнспорт, съобщават за Нова от община Пловдив. Кметът Костадин Димитров допълва, че общината е на ръба да прекрати договора с някои фирми превозвачи, които обслужват линиите.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има. Само за онзи ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”, коментира зам.-кметът по транспортната политика на община Пловдив Савина Петкова.

Тя допълни, че в повечето от проверените автобуси фабрично няма климатизация, което е задължително условиe за градския транспорт. Петкова споделя още, че миналата година фирмата е глобена с над 30 хиляи лева отново поради тази призина.

Тя посочи, че гражданите подават сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем поради факта, че няма общински превозвач. Изпълнителите на услугата са само частни. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите и към онзи момент превозните средства са отговаряли на условията”, заяви Петкова.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Страната
Ухапване от пепелянка прати младо момиче в реанимацията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
никол преди 6 дни
Кога най-сетне ще оправите трагичният миризлив,неспазващ разписания с агресивни шофьори и кондуктори ,мръсен ,нередовен и покъртителен ''градски''транспорт ?! За "европейската " държава ,която УЖ се водим,че сме ,това допустимо ли е?? Кога най-сетне ще има истински мерки, стегнати чисти автобуси с работещи климатици , които можеш да следиш в реално време в Google maps или Moovit примерно?? Кога?? Какво още чакате??? Човек след 20 ч не може да си хване рейс да се прибере,ако е решил да излезе!!
27
0
 
0
 
! Отговори
аьааь преди 6 дни
Аз не плащам, ако няма климатик и свободно място. Ако трябва до съд ще стигна и пак ще ги осъдя.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това е много ве хора, дано некой е оживял :)
25
7
 
2
 
! Отговори
значи преди 6 дни
хем пътуват без пари,хем с големи претенции до небесата е това е българската наглост,безподобна
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Като отвори прозореца нали ще влезна пак 40 градуса. Климатика бачка само ако е заключен прозореца.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Тенгри кан Софянци искат космични заплати и ги уволниха.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Като им мирище на умрело секи си купува лепило или прафюме и диша. Шафиора ли ще им купи сичко.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Абе, тия в пловдив големи чобани. Сигурно мирише на потури в градския транспорт
20
2
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 6 дни
Веднъж пътувах в тва 93;))) И там един пътник си говореше с шофьора и по едно време, зе да му разправа старата история на автобусните превози и пътника му вика: Ама, ти не помниш ли, старото депо на автобусите, нещо такова и оня му вика: - Не, защото не съм оттука;))), т.е. шофьора е преселяк, незнайно, откъде, "галеник на съдбата", както наричам такива преселяци;)))
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Климатик и прозореца не ти мърда някоя още по-сериозна болес даже и инсул, защото като слезнеш е реска промена на темпер.
18
0
 
9
 
! Отговори
пловдивски селянин преди 6 дни
Ееее, нямате угодия гражданята! Зимата студено било, лятото жега. Айде уточнете се, па тогава мрънкяйте!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тъкмо ще се аклиматизират. Най-опасно е да живееш на климатик. После излизаш в жегата или студа с 25 градуса разлика и се капичваш скоропостижно.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пловдив иска Панагюрското златно съкровище да стои в техния музей, питам, защо да не е в музей в Панагюрище? ако няма в Панагюрище условия, защо не се създадат?... в Панагюрище нямат ли нужда от туризъм?
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
между другото в другите български градове изобщо няма климатици в градския транспорт, защо само за пловдив се говори, пише и строи?..
14
6
 
6
 
! Отговори
zzzzz преди 6 дни
проблема идва главно от ниската цена на билета - няма как с тази цена да се купят нови автобуси , да се раздават нормални заплати и накрая да остане и печалба. Цената се определя от общината на непазарен/субсидиран принцип. Ако хората искат подобрение , реално ще трябва да се бръкнат за минимум двойна цена на билета - тоест ако имат избор , ще предпочетат строшени автобуси и жега/студ , но да пътуват без пари.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Като няма климатик, трябва абвтобуса да има прозорци навсякъде и поне две капандури. Има ли силна вентилация не е толкова страшно.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Има автобуси, които освен климатици нямат и прозорци. Нямат и работеща вентилация. Кой *** е пуснал автобуси по градския транспорт без прозорци!!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Че до 2009 г. като не е имало климатик та какво. Не саю спрели рейсовете нали. Малко повече от Индия не е проблем и ще пият бира като слезнат.
10
1
 
11
 
! Отговори
Това е защото т.н. преди 6 дни
"обществен транспорт" в Пловдив е почти на 100% частен. Под всякаква критика е, и то не от вчера. От поне 10-15 години. Не зная кога точно е станала тази трансформация на транспорта, но знам, че ако продължава така, ще стане най-жалкия обществен транспорт сред областните градове. Нищо се прави с мисъл в тоя град, или по-точно само с мисълта за печалба. като започнеш от градския транспорт и стигнеш до обектите на културно/историческо наследство и стигнеш до велоалеи и паркове.
9
3
 
7
 
! Отговори
Караянчева преди 6 дни
Ходете пеша бе!