48,2 градуса в градския транспорт в Пловдив

В повечето автобуси няма климатик
20 юни 2024 11:06, Инна Ангелова
31
48,2 градуса в градския транспорт в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Сигнали за нечовешка жега в градския транспорт изпращат жителите на Пловдив до общината. Жена, пътуваща по линия 93, е използвала термометър, за да измери високата температура от 48,2 градуса в автобуса.

Темата за нетърпимата жега е наболял проблем в градския трaнспорт, съобщават за Нова от община Пловдив. Кметът Костадин Димитров допълва, че общината е на ръба да прекрати договора с някои фирми превозвачи, които обслужват линиите.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има. Само за онзи ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”, коментира зам.-кметът по транспортната политика на община Пловдив Савина Петкова.

Тя допълни, че в повечето от проверените автобуси фабрично няма климатизация, което е задължително условиe за градския транспорт. Петкова споделя още, че миналата година фирмата е глобена с над 30 хиляи лева отново поради тази призина.

Тя посочи, че гражданите подават сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем поради факта, че няма общински превозвач. Изпълнителите на услугата са само частни. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите и към онзи момент превозните средства са отговаряли на условията”, заяви Петкова.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Страната
Ухапване от пепелянка прати младо момиче в реанимацията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
11
 
! Отговори
Радио Столипиново преди 1 седмица
Голяма работа 48 градуса. Вижте кво става в анти-народното събрание, там е в пъти погорещо, псевдо-политиците не могат да си разделят кокола, на кой каква част дойде.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е само в Пловдив. Пътувам често с междуградски рейсове, за някой градове пускат нещо като бусче (маршрутка) и нито климатици има нито нищо. Возят ни натъпкани като скумрии... Ползвам и рейсовете в различни градове и условията са наистина ужасни. Има на места хубави лъскави автобуси модернис с климатици но и чести шофьорите не ги пускат защото така били инструктирани. Явно се пести от гориво.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"... което е задължително условиe за градския транспорт." Чета и в главата ми изникват едни въпросчета - Защо е допуснато тази "фирма" с тези варели да изпълнява тази дейност? Кой е разрешил това? Защо го е разрешил? и т.н. ... или въпросната фирма отново е собственост/свързана с някой "голям"?!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко е до манталитета на нацията. От тези хора - толкова.
4
1
 
10
 
! Отговори
ПП преди 1 седмица
Готвят хората на бавен огън в тия рейсове
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, случва се и в София. Обаждаме се от автобуса на градска мобилност и една две спирки по надолу ни чака полицейска кола с друг шофьор на градска мобилност. В този случай контрольорът губи 50 лева от заплатата си , защото не следи за адекватността на фандъковия пишман шофьор. Половината шофьори се следят
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те налагат санкции но явно наложените санкции са много ниски и фирмите ги плащат вместо да осигурят качество на предлаганите от тях транспротни услуги.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Община Пловдив е една крадлива община с нищо не съдейства на гражданите си! Много им пука за температурата в градските транспорти. Нали общинските съветници и кметът крадат на воля, пък другите да се спасяват.