Ремонт променя движение на влаковете от и за Пловдив в южна посока

Промените ще са в сила от 25 юни
20 юни 2024 11:33, Анисия Иванова
3
Ремонт променя движение на влаковете от и за Пловдив в южна посока
Снимка: БГНЕС

Във връзка със започналата реконструкция на Бетонния мост в Пловдив от 25 юни, вторник, ще бъде преустановено директното движение на влаковете от и за Пловдив към и от южните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на Български държавни железници (БДЖ) - Пътнически превози.

По тази причина международният бърз влак от София за Истанбул и от Истанбул за София ще се движи по алтернативен маршрут през Столник - Карлово - Тулово - Стара Загора, вместо през Пловдив. По маршрута на международния влак от София за Пловдив ще пътува новоназначен бърз влак, който да обслужи пътуващите по това направление.

Промените са във връзка с изпълнението на следващата фаза от мащабните ремонтни дейности за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив по Проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“.

Бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от Варна и Бургас през Пловдив за София, също ще пътуват по променен маршрут през гара Филипово, Чирпан и Михайлово, вместо през Крумово и Димитровград.

Всички композиции по направлението София - Свиленград - София, ще се движат само между София и Пловдив. По техните маршрути в участъка Свиленград - Пловдив ще бъдат осигурени влакове, които ще пътуват Пловдив Изток - Свиленград - Пловдив - изток или Крумово - Свиленград - Крумово.

Влаковете от Пловдив в посока Асеновград, Димитровград, Свиленград, Момчилград и Кърджали, както и в обратното направление, ще се движат от или до Пловдив - изток или Крумово. За пътниците от всички композиции с маршрут на пътуване от и до Крумово ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Крумово и Пловдив.

Някои влакове ще пътуват с маршрут от или до гара Филипово, откъдето ще осъществяват връзки за пътуване с други влакове от или до гара Пловдив. За два влака в участъка Пловдив - Панагюрище - Пловдив ще бъде осигурен алтернативен превоз с автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: влакБДЖпромяна
Още от Страната
Астрономическото лято започва с температури до 40 градуса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Йоланда преди 4 дни
От 25 юни започва ремонта - а не пише докога ще се прави. Има ли някакви срокове или когато стане. Питам за един приятел който ще пътува през септември. Не през гарата а през месеца.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всмисъл? Пренасочва ги всички на юг без значение накъде отиват?
1
0
 
2
 
! Отговори
От доста време преди 1 седмица
влаковете ходят до ЖП гара Филипово, а от там автобуси возят пътниците до Централна ЖП гара. Положението с транспорта стана трагично.