Ухапване от пепелянка прати младо момиче в реанимацията

Няма опасност за живота й, настанена е МБАЛ-Благоевград
20 юни 2024 09:11, Анисия Иванова
34
Ухапване от пепелянка прати младо момиче в реанимацията
Снимка: БГНЕС

20-годишно момиче от Кресна е настанена тази нощ в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като е ухапана от змия.

Младата жена в полунощ пресичала жп-линията София - Кулата, преминаваща успоредно на Е-79 през центъра на града, когато е ухапана по крака от змия.

Ухапването е като от пепелянка. Към 03.00 часа след полунощ пострадалата е транспортирана до СПО на МБАЛ-Благоевград, третирана е с противозмийски серум. След това е настанена в ОАРИЛ за наблюдение. Няма опасност за живота й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: змияКреснаухапана
Още от Страната
България не е готова за зелено строителство въпреки ползите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Змей преди 4 дни
До 22А ти, не-българино, какъв точно си или да позная ? Давай, разкажи малко за змиите да станем "умни" като вас "не-българите".
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Колко милостив трябва да е човек към тези опасни съще-ства. В предишна статия заявиха, че от 10 години в Бг няма противоутрова за ухапване от змии.
24
1
 
1
 
! Отговори
ъ преди 6 дни
Ами така е, която свари да ухапе първа... Шегувам се, важно е, че момата е добре. А това на снимката не ми се вижда на пепелянка, по-скоро смок някакъв нещастен.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Страхливи са и живеят в дупките особено когато е студено. Но когато е топло и няма дъжд търсят вода и те и тогава излизат често на открито което ги и застрашава че стават плячка.
22
4
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 6 дни
До Анонимен,големи познавачи на змиите сте,както се вижда,нали сте една рода с тях,вие българите,да ме извиняват змиите,че ги сравнявам с вас
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Рядко ще ги срешнете защото се крият в дупки и излизат на открито само когато е горещо. Тогава трябва да се внимава, но само лятото. Много от тях измират зимно време от студа но има и преживели за поколение. Избягвайте лятно време неокосени ливади, запустели места и гори както и планини особено между 14-24 ч. когато е и много горещо.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В България принципно няма змия способна да убие възрастен човек, но пък винаги може да се получи алергична реакция. Най-вече да се пазят децата, те са по-малко килограми и за тях отровата може да се окаже фатална.
19
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В България противоотровата причинява повече вреди от отровата на самата змия.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Зозо Пепелянката е тънка и дължината зависи от колко е стара но рятко повече от 1м.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пепелянките и усойниците обитават само скалисти, гробища или циментирани обекти. Там трябва да се внимава.Но са и много полезни че убиват плъховете. Всички други змии са напълно безвредни, обитават ливади и не ги убивайте, че са много полезни.
16
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 6 дни
На снимката не е пепелянка ами водна змия :)))))))))) Пепелянката е с рогче на носа, котешки зеници и е на ромбове шарката - малко като кебапче :))))))))))))))))))))))))
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Имам познат от Южна Африка, обясняваше че местните бонгоски, като видят мамба, направо си хвърляли детето на земята и дим да ги няма. Изчезват майчини инстинкти, разум, ако въобще ги е е имало при тях. Ще се прибере жива и бързо ще направи второ дете, ама среща с мамба не иска. Не знам дали у нас има умрял ухапан от пепелянка.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Преди години, буквално в рамките на седмица, пепелянки ухапаха две момичета на бунгалата около обзор. Едната, мъжкараната, си поля крака с ракия, маза с чесън, насвятка се и даже се събуди без махмурлук. Другата получи паник атаки, постоянно повтаряше как умира, пищя, задушава се, линейката я откара във варна, изписаха я и като се върна, още продължаваше да си мисли че умира и как 'било останало бавно действаща отрова в нея'. А е важно да не се движиш и да не си мислиш най-лошото.
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За да я ухапе змията, тази нещо й е направила. Или я е настъпила, или я е закачала! Змия без причина не хапе.
12
4
 
12
 
! Отговори
Скален катерач преди 6 дни
Тренираме на едни нови скали и зад мен се чува, внимавай имаш една над главата си и идна в краката си ..., явно от далече се вижда, аз съм залепнал за скалата и катеря. Спрях тази отгоре на 20 см от главата ми долу до краката на 20 см също ...много красиви пепелянки препичат се. И двете ме видяха горната реагира първа изсъска леко, че и нарушавам моабета и се оттегли бавнк долната също ме видя и се оттегли не мърдах бях готов да скоча от скалите може би 5 -7 метра... Змиите не искат неприятности
11
2
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 дни
Стават такива работи но по принцип отровните змии не впръскват отрова при ухапване когато се защитават. Чел съм, че за тях отровата е много ценна като оръжие за набавяне на храна. Убиват с отрова когато имат намерение да изядат жертвата. Обаче лекарите са длъжни да се застраховат, никой не може да знае какво е направила змията. Мен като дете на един лагер ме ухапа усойница. Всички изпаднаха в паника, докато ме заведат в болница минаха няколко часа. Просто постоях 24 ч. под наблюдение и така.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Косачката ми много обича пехелянки.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Змиите са много полезни животинки, пазете ги! Поне тези в България. Разни там боа, питон, анаконда, никаква полза от тях!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Пепелянката не е толкова опасна, ако беше усойница, там вече можеше и да не стигне до болницата"............... то щото реанимацията се намира в пицарията!
7
1
 
13
 
! Отговори
Стоко преди 6 дни
Повече от половината ухапвания на отровните змии в България са т.н. сухи ухапвания, при които змията не пуска никаква отрова. Противозмийският серум пък се слага под строг лекарски контрол и наблюдение, защото често причинява тежка алергична реакция.