Бивш шеф на НСО: Често заплахите към лидери са изфабрикувани

Има заплаха към Бойко Борисов, смята ген. Станчев
27 юни 2024 08:58, Инна Ангелова
45
Бивш шеф на НСО: Често заплахите към лидери са изфабрикувани
Снимка: БГНЕС

Трима партийни лидери се охраняват от службите. Това са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на ПП Кирил Петков и лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Специализираният отряд за борба с тероризма охраняват дома на Бойко Борисов в Банкя. Кой и как определя колко застрашени са политиците и как да бъдат пазени – обясни бившият началник на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев.

Той поясни, че заплаха вероятно има, това е и причината около дома му да са заснети мъже от специалния отряд за борба с тероризма. Станчев не успя да потвърди дали са снайперисти, но поясни, че обследват къщата не без причина.
 
„Често обаче тези заплахи са изфабрикувани, но ние няма как да не реагираме. При нас вече идват с подобни заплахи. Има цяла процедура, по която се взима решение какво е нивото на заплаха и как да се действа”. Пред bTV Станчев обясни и каква е процедурата.

“Има една комисия, която се състои от тричленен състав - председателят и началникът на Национална служба за охрана, членове са председателят на ДАНС и главният секретар на МВР. Целта на тази комисия е при получаването на някакъв сигнал - един от двамата, които получават този сигнал - или председателят на ДАНС, или главния секретар на МВР, да сезират съответно началника на Националната служба за охрана и той да свика тази комисия, където да се обсъдят нивото на заплаха, което има лицето и съответно да се предприемат мерките за охрана“, каза той .

Случаят с охраната на дома на Борисов е нещо подобно, допълни ген. Станчев. Той каза още, че не знае за коя най-влиятелна международна служба говори Борисов, когато казва, че е предупреден за заплаха от най-висока степен. Той предположи, че става дума за риск за живота му, но отново подчерта, че често тези заплахи са изфабрикувани.

За охраната на Кирил Петков - Станчев уточни, че по закон, след като е бил премиер, има 4 години права на охрана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: охранаНСОзаплахи
Още от Общество
Димитър Радев: Влизането в еврозоната е политическо решение, у нас то липсва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 16 часа
Атанасов за какво го пазят? Той едно реално нещо не е свършил като депутат, освен да се вкарва във филми
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Те се пазят един от друг. Всеки се страхува от другия и иска охрана.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
защо пеевски няма охрана, а тези от ДБ имат охрана почти всичките, а хората дори не ги познават
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Христо Иванов охраняван ли е?
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
и защо не се охраняват сами, като гледам цветанов как сега се движи пеша по улиците, а и той беше охраняван
38
1
 
0
 
! Отговори
С И С преди 2 дни
Ей,***,заплахата е заплаха.Не знаеш кой *** какво е замислил!?Ако заплашат семействата Ви ,друга песен ще запеете-защо не ме защитавате и ще взривите медиите.Разбрахте ли ,,КУХОЛЕЙКОВЦИ"!???
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Изгониха кадърните кадри , а сега новите ''атлантици'' ръсят ''бисери'' , като Баце !Виждате ли , какви са ''кадри'' ви?Без РАЗУЗНАВАНЕ , НИЩО НЕ СТАВА !
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И тия ''КАЛИНКИ'' ли нищо не знаят ... ?
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
тиха глупости ,кой че си играе с съдбата на охраняваните
34
2
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 дни
Това си е типична селска черта , да сплашваш , заплашваш , да държиш в подчинение и напрежение хората около теб . Селската злоба, алчност и завистливост отдавна завладя и големите български градове . За жалост тя се предава от хора които са от български произход.
33
2
 
3
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 дни
Тези бастуни не проумяха ли едно просто нещо ?! Ако някой те е "поръчал" ....и с охрана и без охрана си си пътник !!! Мултигрупаджията ...данеби да бе без охрана ?!! Посред охраната го думнаха !!! Поли Пантев ,чак на Аруба го свитнаха.....
32
2
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 2 дни
Защо малкия Гном има и той охрана? Някой да каже.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И ДАНС и МВР са хора на Бойко.Какъв е проблема да изфабрикуват заплаха?За останалите двама е само за отвличане на вниманието.
30
4
 
1
 
! Отговори
Социопат преди 2 дни
Еми нормално да бъдат пазени тия далавераджии и мошеници. Нали се сещате, че само техни записи изтекоха. Записи за заговорничества и уреждане на разни хора. Някой да е чул запис примерно на Корнелия или Костадин, дето да заговорничи? Нормално е тия престъпници да са с големи проблеми в политиката!
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Баце като му запари под четирибуквието я менискус ще скъса,я некой иска да го убие,я нещо друго ще му се случи...незнам дали някой здравомислещ човек в България повярва вчера на тия на глупости дето той изговори ,че искали да го убият заради позицията му за Украйна и войната,те Зеленски не са убили руснаците още та тоя Банкянски бег ли ще искат да думнат..ама нали и той като Бай Тошо никой не го е търсил,но той се е криел за всеки случай,та и Баце така...
28
1
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 2 дни
Сретан на колко години стана? Пенсия е вече
27
0
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 2 дни
Това е работа
26
0
 
7
 
! Отговори
Public enemies преди 2 дни
Едва ли ПП имат общо със заплахата, Сретан Йосич на свобода от няколко дни, поддържа контакти с най-добрите наемни убийци в целия свят, всички стари врагове се изпаряват далеч или влизат доброволно в панделата, друг е въпросът дали сърбинът иска да се връща към стария начин на живот.
25
0
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 2 дни
А ти защо не работиш?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
При нас е винаги.