Каква е разликата между гръцкото и българското море?

Концесионерите очакват силен сезон
12 юли 2024 14:17, Нели Христова
182
Каква е разликата между гръцкото и българското море?
Снимка: БГНЕС

Цените за шезлонг и чадър по българското Черноморие варират между 7 и 10 лв. Няма разлика в сравнение с миналата година. Това каза по Българската национална телеввизия Кирил Спасов, концесионер.

"По изисквания свободната зона на плажа трябва да е 50%. Последните години сме под постоянен мониторинг от страна на Министерството на туризма и останалите компетентни институции", посочи той.

Концесионерът припомни, че в началото на годината Слънчев бряг се нареди в топ 100 на най-добрите плажове в света.

"Нивото, което българските концесионери се опитват да предлагат на туристите, е наистина високо“, добави той.

"Водата е чиста, с прекрасни показатели, плажовете са перфектно почистени, очакваме по-силен летен сезон от предходния. На плажовете със син флаг 2 пъти в месеца се взимат проби от независими лицензирани лаборатории. Свободните зони също са почистени и обезпаразитени", каза още Кирил Спасов.

Концсионерът посочи една голяма разлика между български и гръцките плажове.

"Продуктът, който създаваме е много висок и разходите ни са наистина много големи. Изискваният към нас са доста строги. В Гърция, например, няма водноспасителна служба - там по плажовете няма спасители. Все пак трябва да се отбележи, че след акта за концесия, обезопасяването на плажа е един от най-големите разходи. Нашите плажове с обезопасени. При нас също така 50% от плажовете ни са свободна зона", допълни концесионерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората. Хората правят всичката разлика и за съжаление нашите земи са населени от нискоинтелигентни приммати.
146
0
 
3
 
! Отговори
Имаше една песен преди 1 месец
Лъжа е
145
4
 
25
 
! Отговори
Eeeee преди 1 месец
Разликата е от земята до небетоняма място за сравнение. Родните тарикати да се спасяват сами, от мен и един леф няма да видят, те си знаят защо
144
1
 
17
 
! Отговори
Липсата преди 1 месец
на пъдари тероризиращи почиващите и пищящи по цял ден е още един позитив на всяка друга не-мутренска дестинация! Същото се отнася и до доФторите и линейките! Аз отивам на плаж, не влизам в болница, и нямам нужда от тази лицемерна депресия. А, господа "спасители", тормозещи непрекъснато хората с пояси, ако не сте чули, поясите служат за СПАСЯВАНЕ! Затова и висят по плавателните съдове, досадни, избиващи селски комплекси, плашила, които почти никога не вдигате зелено знаме, понеже сте мързеливци!
143
33
 
9
 
! Отговори
Няколко преди 1 месец
Стотин евро! Евтино било в Гърция,да бе нямаше нито един вендинг кафе автомат в цяло Керамоти само по барчетата на 3,50 евро което значе 7лв.,за 7лв примерно в Приморско ще пия цяла седмица кафе от вендиг или не повече от 4лв на плажа от барчето
142
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата е в пъти ппвече от всичко. Говоря за Гърция разбира се.
141
3
 
14
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
Голяма.
140
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И румънците минават вече транзит за Гърция.
139
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната платена статийка, отчаян вопъл преди поредната порция фалити на пишман хотелиериет демократи. Пак тръгнали с Гърция да се мерят. Лошото е че дебеловратите демократи налазиха и из цяла Северна Гърция - до 2-3 г. няма да има човек къде да отиде за кратко море. Строят, препират пари от наркотици и изоставят или препродават. Пълно е вече и с всякакви родни дебеловрати от цяла България. Ще се лети явно на юг по островите и за късите почивки, където няма дебеловрати демократи от България.
138
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямата разлика е, че българите много добре знаят какво ги чака на българското море и предпочитат гръцкото море или някое друго море в чужбина.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес Защо изхварлювахте статията? Па ние Булгарите от южна македониа не моеме ли да пишеме, некой грчолски факти?
136
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Првиот грчки крал, според договорот, иа носел титуалата крал на Грциа, а не крал на Грците. Истите земи подпишале и договор со османските власти, утврдуваики иа северната граница на Грциа, така што таа се движела по линиата Арта-Волос. Со тоа Грциа можела да функционира конечно како некаква независима држава. Секако, пред пристигнуването на Баварскиот крал било потребно да се регулират односите помегу Грциа и Бавариа.
135
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но според договорот од 1830 година меру големите сили, кандидат за грчки крал бил Леопол Саксен Кобурши, кои се откажал од тронот и не дощол во Грциа. По многу натеганъе, дури во 1832 - та година големите сили го решиле проблемот со така наречениот грчки престол, па со нов договор от 7 маи 1832 година меру Англиа, Франциа, Русиа и Бавариа за грчки крал бил поставен Фридрих Отон, вториот син на баварскиот крал
134
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Гърция ги няма изпражненията в морето.
133
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Покраи незабележимите проблеми околу изградбата на ифраструктурата на една сосема држава, постоела исто така итна потреба да се создаде заедничка свест за "грякиот идентитет", што значи Баварците и кралот не се соочиле само со проблемот на изградбата на државата. туку и со проблемот на иградба на "нациата" Со оглед на тоа што Отон бил малолетен кога дошол на измислениот грчки престол, до 1835 иа управуват намеснически совет от баварци и голема баварска свита коа дошла со кралот.
132
1
 
32
 
! Отговори
Стоян Табачев преди 1 месец
В момента съм в Керамоти и плажа тук има син флаг,по плажовете тук няма спасители е пълна глупост точно днес снимах поста с гръцката Памела Андерсън и другата простотия че на българските плажове 50% трябвало да бъдат свободна зона да може би е така но отзад зад платената а тук при мен между два отделни плажни бара има цели 300м. свободна зона както отпред до морето така и до отзад.
131
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Гърция има спасители. На Паралия Катерини са от 10 до 18ч. Цената на кафето е 2.10 евро, 3 евро е фрапето. Чадър с два шезлонга е 5 евро.
130
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Создаванъето на вештакта творба на балканот Грциа и како таа стана држава?? Со спогодбата потпишана во май 1832 -та година могу Британиа, Франциа, Русия и Бавария се одредени условите со кои кралот отон стапува на престолот, а Грция е ставена под "гаранциа" на трите "сили защитнички". Иако маладиот Отон, во февруари 1833 г. кога стигнал во привременната грчка престолнина Нафплион, бил пречекан со искрено добредоиде и броината баварска свита, биле многуброини.
129
0
 
12
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
На гръцкото има ли мадами по сиси
128
7
 
15
 
! Отговори
Партията Матушка преди 1 месец
Поредната платена статийка, отчаян вопъл преди финалната порция фалити на пишман червени хотелиери. Пак тръгнали с Гърция да се мерят. Лошото е че червените перачи налазиха и из цяла Северна Гърция - до 2-3 г. няма да има човек къде да отиде да кратко море. Строят, препират и изоставят или препродават.Пълно е вече и с всякакви родни ТКЗСари от цялата Територия. Ще се лети явно на юг по островите и за късите почивки, където няма Барба Ганьос и нещата са на ниво.