Каква е разликата между гръцкото и българското море?

Концесионерите очакват силен сезон
12 юли 2024 14:17, Нели Христова
182
Каква е разликата между гръцкото и българското море?
Снимка: БГНЕС

Цените за шезлонг и чадър по българското Черноморие варират между 7 и 10 лв. Няма разлика в сравнение с миналата година. Това каза по Българската национална телеввизия Кирил Спасов, концесионер.

"По изисквания свободната зона на плажа трябва да е 50%. Последните години сме под постоянен мониторинг от страна на Министерството на туризма и останалите компетентни институции", посочи той.

Концесионерът припомни, че в началото на годината Слънчев бряг се нареди в топ 100 на най-добрите плажове в света.

"Нивото, което българските концесионери се опитват да предлагат на туристите, е наистина високо“, добави той.

"Водата е чиста, с прекрасни показатели, плажовете са перфектно почистени, очакваме по-силен летен сезон от предходния. На плажовете със син флаг 2 пъти в месеца се взимат проби от независими лицензирани лаборатории. Свободните зони също са почистени и обезпаразитени", каза още Кирил Спасов.

Концсионерът посочи една голяма разлика между български и гръцките плажове.

"Продуктът, който създаваме е много висок и разходите ни са наистина много големи. Изискваният към нас са доста строги. В Гърция, например, няма водноспасителна служба - там по плажовете няма спасители. Все пак трябва да се отбележи, че след акта за концесия, обезопасяването на плажа е един от най-големите разходи. Нашите плажове с обезопасени. При нас също така 50% от плажовете ни са свободна зона", допълни концесионерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Времето за да стигнеш до морето е едно и също. Цените за храна са еднакви. Единствената разлика е чистотата на водата, отношението от страна на персонала и стафилококовите инфекции. Ако собствениците на хотели и "арендаторите" се справят с тези проблеми, българското черноморие ще стане конкурентно на Гърция.
126
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърците да отиват в Африканския съюз! Какво правят в Европейския съюз? Какво правят ли? Ми разоряват Балканите! Делят ги на парчета - използувайки Комунистическите теории с инвазии по балканите и цялостно разоряване - изземване на земите на Българските Ковбой - Селяни - Фундаментала на Българската Държава. А кой са управляващите в Турция - миии потомци на Гръцката - Византийска иерархия. Деца родени по Балканите - Учете Фактологията на Балканската и МалоАзиатската История!
125
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Всичките тези пари за усвояване евродупитатски заплати война с Русия и зелени сделки свива мощно потреблението Виждам как е свито потреблението и на нашето море никой не ходи и в Гърция която също е в ЕС. Цените на имотите са сринати и българите заради свитото потрребление не изкупиха къщите в северна Гърция. Иначе, до колкото си спомням пРосията започна войната, не ЕС
124
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата е че по българското море мирише на фалит . Нема кадри му викат тука . А в Маями що има кадри ? Щото има заплати . А заплати има щото бизнеса си е направил сметката . Като ви кажат - Нема кадри значи идва фалита .Фалитите в България са заради еврочленство и неговите метастази .Всичките тези пари за усвояване евродупитатски заплати война с Русия и зелени сделки свива мощно потреблението .А на га.я му кажи че ще има келипир и той хич не пита - А кой ще плаша келипира ? И за кога ще е той.
123
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето коментари са от гърци и малко злобни чуждопоклонници "българи" ,дето Никъде не ходят ,седят пред компа и плюят мръсни лиги с вмирисаните си уста ,щото и на зъболекар не ходят -гадно им е ,злобно им е ,жега ,а пари за климатик няма - ха ха ха
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приликата, каква е?
121
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гръцки съседи, аз съм добре запознат с произхода Ви, по-добре от Вас дори. Истинските гърци идват от Африка. Вие сте Данайци-нeгpи, хора съвсем различни от Ахейците и Пеласките. Генетични проучвания потвръждават, че Гърците са роднини на Етиопците, т. е. че Гърците са по произход африканци. Прочетете и научете произхода си! Не е нужно да се срамувате, че предците ви са африканци! В училище така са Ви баламосвали, че може би Данайците са пристигнали от Южния Полюс - и сте потомци на Пингвините?
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гръцки съседи, аз съм добре запознат с произхода Ви, по-добре от Вас дори. Истинските гърци идват от Африка. Вие сте Данайци-***, хора съвсем различни от Ахейците и Пеласките. Генетични проучвания потвръждават, че Гърците са роднини на Етиопците, т. е. че Гърците са по произход африканци. Прочетете и научете произхода си! Не е нужно да се срамувате, че предците ви са африканци! В училище така са Ви баламосвали, че може би Данайците са пристигнали от Южния Полюс - и сте потомци на Пингвините?
119
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един продукт няма как да е "висок". /Освен ако не говорим за дете, като продукт./ Високо може да е качеството му. *** от българския "бизнесмен" и джОрналиС - толкоз.
118
3
 
22
 
! Отговори
tzveti8 преди 1 месец
"Продуктът, който създаваме е много висок".... и какъв точно е този продукт, ако мога да попитам? Защото аз на нашето Черноморие освен ак***, повръщано, дране на кожи, включително и от медици от спешните центрове, лошо отношение и развалена храна, друго не съм видяла!!! В Гърция умеят с памук да ти извадят душата, и хич не ми пука дали е лицемерно, на мен ми е важно възпитанието и маниерите!!! А, и в Гърция не сме повръщали!!!
117
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, не, недейте, в Гърция е отвратително, само гаден гаврос и гирос, друго няма и да искаш. А каманак ли е, пфф и да искаш шепа пясък не можеш да намериш. Гърците като ходят до плажа си носят пясък от тях. Нашето черноморие е най доброто черноморие, да не сте се излъгали да ходите при тия византийци. Само искат да ви вземат парите за разлика от нашите мутри, които като си тръгвате и ви ги връщат.
116
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То мащабите и километрите на неизмерими. За какво сравнение изобщо става въпрос? Нашата плажна ивица е малка, гръцката е огромна. И условия там има най-разнообразни.
115
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе като си ходил на нашия гьол 1000 пъти и го знаеш наизуст от Шабла до Резово, що да не навестиш и чуждите морета. И тук е хубаво, но и там си е екстра. И тук си има своите предимства и недостатъци, и там така. Преди години едва ли не се заричах, че ще ходя само на нашето море, падах си малко патрЕот, ама...се убедих, че и чуждите морета не са за изхвърляне:) Така, че който има възможност да ходи на море, да отива, особено като е млад...
114
0
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
"В Гърция, например, няма водноспасителна служба - там по плажовете няма спасители. Все пак трябва да се отбележи, че след акта за концесия, обезопасяването на плажа е един от най-големите разходи." === Сигурно концесионерите плащат по 10 000 евро на месец на спасителите, та затова са им най-големите разходи :)))
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомени на Българина Веско Маринов: "Това е Кавала, където дядо Марин е имал прозрението да отвори адвокатска кантора през 1918-1919 г. Не знам колко е загубил финансово от този безуспешен опит. Спомням си само, че мама недоволстваще - оженихме се, и вместо да използваме доходите си за създаване на дом, трябваше да изплащаме заемите на дядо ти Марин. (Явно баща ми е бил гарант) Веско - С три визщи образования - София, Норвегия и Америка - творец на ЕЛЕКТОНИКАТА, която си изпя песента!
112
0
 
23
 
! Отговори
морски преди 1 месец
На българското море се строят нови и нови обекти, защото мутрите перат парите на господарите си.
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Но на българин повече не се обяснявам. Няма смисъл" -- Е това вече го видяхме няколко коментара по надолу, ама явно не. И за това ли навремето са ви освободили та сега само на чужденци да се подлагате, да не кажа друго?
110
2
 
24
 
! Отговори
... преди 1 месец
Миналата година, между Равда и Несебър в морето, плуваха и фекалии, какво да избирам между българските плажове и в Гърция ? Морето е национално богатство за България.
109
7
 
8
 
! Отговори
До 106 преди 1 месец
Не съм виждала Леф(в)када ли бе, глупчо?? Относно дифтонгите не ми се спори в момента. Видяла съм го този остров, затова казах, че е красив. Порто Кацики и Егремни са уникално красиви. Но до втория плаж знаеш ли какъв е пътят, умнико?? Май трябва само с лодка. А първият е доста малък. А вечерно време какво да правя там, като са малки населени места. Затова написах, че не стават за почивка. Но на българин повече не се обяснявам. Няма смисъл
108
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Юдо-масоните смятат, че гърците им служат по-предано от българите? Теорията на моя приятел Веско Маринов, на който баща му е от Кавала е следната - защото българите спасяват евреите през Втората Световна Война, докато целта на Юдо-масоните е да избият достатъчно много евреи, за да може останалите такива да бъдат наплашени, че да са готови да оставят удобния си живот в Европа и да отидат в една гола пустиня. "Една крава в Палестина е по-важна от 10,000 евреи в Европа."