Каква е разликата между гръцкото и българското море?

Концесионерите очакват силен сезон
12 юли 2024 14:17, Нели Христова
182
Каква е разликата между гръцкото и българското море?
Снимка: БГНЕС

Цените за шезлонг и чадър по българското Черноморие варират между 7 и 10 лв. Няма разлика в сравнение с миналата година. Това каза по Българската национална телеввизия Кирил Спасов, концесионер.

"По изисквания свободната зона на плажа трябва да е 50%. Последните години сме под постоянен мониторинг от страна на Министерството на туризма и останалите компетентни институции", посочи той.

Концесионерът припомни, че в началото на годината Слънчев бряг се нареди в топ 100 на най-добрите плажове в света.

"Нивото, което българските концесионери се опитват да предлагат на туристите, е наистина високо“, добави той.

"Водата е чиста, с прекрасни показатели, плажовете са перфектно почистени, очакваме по-силен летен сезон от предходния. На плажовете със син флаг 2 пъти в месеца се взимат проби от независими лицензирани лаборатории. Свободните зони също са почистени и обезпаразитени", каза още Кирил Спасов.

Концсионерът посочи една голяма разлика между български и гръцките плажове.

"Продуктът, който създаваме е много висок и разходите ни са наистина много големи. Изискваният към нас са доста строги. В Гърция, например, няма водноспасителна служба - там по плажовете няма спасители. Все пак трябва да се отбележи, че след акта за концесия, обезопасяването на плажа е един от най-големите разходи. Нашите плажове с обезопасени. При нас също така 50% от плажовете ни са свободна зона", допълни концесионерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
У нас, под обслужване "бизнесмените" разбират най-бързия начин да ти вземат парите. Във Византия ти ги взимат, но гледат що-годе и ти да си доволен.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако трябва да бъдем точни Бако ивицата е към 13 500 км ама не това е въпросът ...
25
5
 
4
 
! Отговори
До Мен преди 2 месеца
Намали малко бе тролей 16 000 ХАХАХАХААААААА
24
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Гърция има море, в БГ-то - фекална яма.
23
6
 
36
 
! Отговори
Коко преди 2 месеца
Най смешното е че само малка част от северна гърция и повече плажове то цяла българия. А в гърция ходят да почиват най-богатите хора на света, тук на слънчака е пълно с британски водопроводчици :) *** иначе било в топ 100 оле...
22
8
 
20
 
! Отговори
селянин преди 2 месеца
да де ама у гръцко за тая цена ти дават и питие та кво сравнявате не знам
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента съм в Гърция. *** село Керамоти. - Е ти *** до възможно на близката и изкупено село от българите както и Аспровалта и чакай да видиш и правиш изводи за Гърция. *** до Сани примерно и виж дали е така, *** до Санторини, *** до Миконос...има и още много места ама коги гоните евтинджоста, така се получава
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Любо. Те ми го прехвалиха и взех че дойдох да видя. Ама ниски критерии имали хората. Та и аз ще жуля гирос и бира на крак 4 5 дена.
19
4
 
17
 
! Отговори
БАХАХАХАХХ преди 2 месеца
Сънува тоя топ 100. Там е слънчака ама в класацията отзад напред. А топ 100 класация има и там има 8 гръцки плажа ;)
18
3
 
7
 
! Отговори
Дом на колела купи ! преди 2 месеца
С него на море хoди.
17
6
 
40
 
! Отговори
Основните са няколко преди 2 месеца
Основните - няма къде да паркираш? Кой да очаква, че си дошъл с кола? И да има е някакъв шано паркинг на мутри, където колата ти се слага в дупка и да си я изкараш, трябва десет човека да ги хванеш да местят техните. Второ, нашето море не е черно, нито синьо, а кафяво. Ако си с деца, очаквай да са болни до втория, третия ден макс. Доктори има, но те са дошли да почиват също, не очаквай някой да ти преглежда детето, да не е пило вода. Трето, връщаш се по-изморен, отколко като си тръгнал.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гръцкото е по-солено и поради тази причина в него се плува малко по-различно, защото тялото се стреми да плува като шамандура.
15
6
 
32
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Тия няма да се научат, че да се сравняват с Гърция просто няма смисъл. Не имаме 300км брегова ивица гърците имат 16 хиляди километра! Да си гледат ***, която всяка година създават и да си налягат парцалите иначе нашето море ще си остане най-долнопробната дестинация в европа во век и веков.
14
13
 
5
 
! Отговори
Нямаш 2 лева за WC ? преди 2 месеца
Скъпо ти е на морето ни. Идвай с памперс, за най-евтино.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цените били високи и нямало хора на плажа . И там се задават фалити . Като Историческия парк . Щом нямало кадри значи всичко отива на фалит . Е нищуу . Да станат програмисти :) И АМД щели да стават софтуерна фирма :))) Всички се канят да правят АРМ ядра щото направили безплатни инструкции за уиндоус . Много фалити се задават на запад и при нас . Честито членство :)
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой ви каза, че в Гърция няма спасители ве? Няма как да ви снимам спасителния пост..да най вероятно не навсякъде ама то и няма как да сравниш тяхната 30 хил км плажна ивица с нашата.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разликата е, че там не са българи. Същата разлика като на всички други туристически дестинации които стават за нещо.
10
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента съм в Гърция. *** село Керамоти. Освен българи други няма. Все едно съм в Приморско преди 20тина години. Не знам кво се кефят толкова. Само някой *** български *** би се кефил на това. То реално само такива. Храна на крак, маркетите пълни, вечерта по терасите. Бегай оттука.
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По бг плажовете плуват бг ***. В Гърция ги няма.
8
5
 
46
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
И стомашно- чревните ни бактерии са супер.