В Хисаря и Калояново набират доброволци срещу пожара за утре

Ще се гасят пожарите в района на селата Михилци и Иван Вазово
13 юли 2024 19:37, Александър Попов
20
В Хисаря и Калояново набират доброволци срещу пожара за утре
Снимка: БГНЕС

Общините Хисаря и Калояново набират доброволци, които да се включат и утре (14 юли) в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово. Това съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева, която благодари на десетките граждани, огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, които помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността от запалване на склада на Военно-медицинска академия с медицински материали.

По данни на директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив, старши комисар Васил Димов, който ръководи на място гасенето на пожара, макар че обстановката е крайно динамична, има надежда утре пожарът да бъде изцяло потушен. Затова е необходима и подкрепата на доброволците.

Сборният пункт за Хисаря за утре е пред фермата, която се намира на пътя между с. Михилци и Хисаря. Пожарникарите ще очакват доброволците в 7:30 ч., за да ги насочат към местата за гасене.

Кметът на община Калояново Младен Кичев в разговор с областния управител проф. Христина Янчева също поиска помощ от доброволци за гасенето на пожара в горския масив между селата Песнопой в община Калояново и Михилци в община Хисар. Огънят беше потушен от страната на с. Иван Вазово, но през последните часове заради високите температури се разгоря отново, обясни проф. Янчева.

По информация от гл. инспектор Димитър Бришимов, началник на Аварийно-спасителния отряд към РДПБЗН-Пловдив, на терен в момента са огнеборци и горски работници с тежка техника, но за утре е крайно необходима повече жива сила. Сборният пункт е пред читалището в с. Иван Вазово. В 7:30 ч. там ще ги очаква представител на общината и ще ги насочи към зоната на пожара.

Доброволците трябва да са облечени с памучни дрехи с дълъг ръкав, с дълги панталони и затворени обувки. Препоръчително е да се снабдят предварително с лопати и тупалки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Снимка на деня
Опасно горещо и утре, градусите стигат 42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фашиското МО да се размърда, не само да изпраща колети на Покрайна и да кани НАТО! Мръсни фашаги!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нямаме ли пожарни вертолети?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А оня главунчестия жив ли е? Какво чака да стане, та да се намеси държавата? Алооу, има ли пилот самолета?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каква е тази гавра от страна на държавата? Хубаво искат се доброволци но поне държавата трябва да осигури дрехи и средства за гасене. Значи не стига че хората ще ходят там доброволно но и да им искат екипировка това вече е прекалено.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Армия няма ли бе? Пращайте всички 30-40 хил. да стъпчат огъня, за какво им плащаме. По цял ден нищо не правят, ни-що! Само наряди, голема работа!
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе кви глупости коментирате хора,вече ви казах българин няма да подмине българин в беда И В ТОВАСЕ УВЕРИХ ЗА 15 ГОДИНИ В ЧУЖБИНА ,да държавата ни е в лош момент но сме корава нация.ПОЗВОЛЯВАТЕ на *** ОТХВЪРЛЕНИ ОТ БЪЛГАРСКОТО ОБЩСТВО ДА ВИ ДАВАТ НАЗИДАТЕЛЕН ТОН.Пебса укорява родителте си
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 12 - Не мисля, ако поне на един от тях беше изгоряла вилата или къща, да, но днес по тв само възрастни хора дават с изгорели къщи, молещи за помощ. А и няма един да помага при гасенето на пожарите. Излиза, че протестът е срещу самите нас, а не срещу тях.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А НЕ СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ ТЕЗИ ПОЖАРИ СА ЕДИН ВИД ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАШИТЕ ФАШИСКИ УПРАВНИЦИ
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
8 аиде да не клеветиш брато , мои приятел е вече 2 ден в тоя ад и момчетата с него са доброволци от години ,просто не желаят имената им да се разнасят по жълтите весници .Аз самият ако не съм с физически проблем ,щях да съм до тях.Вашият аршин си е ваш ,не мерете другите с него
10
2
 
8
 
! Отговори
КуКлус преди 4 седмици
През 2007г. Русия изпрати Анфибия с двучленен екипаж за да може денонощно да гаси огромния пожар край Стара Загора ...единственото условие беше да бъде платено горивото на този уникален 40 тонов самолет .....в същото време една отбратските ни приятелски съюзнически страни Германия предлага 3 хеликоптера но срешу съответно заплащане но така и не получава тази помощ ! На Русия е нужно закъснение от 1 час за да организира 2-ри екип за да работи самолета денонощно !
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Точно тия горски пожари не всеки може да ги гаси, т.е. човек без подготовка, опасно е да не се дадат и жертви. Но може да се помага на хората с изгорелите къщи. Като гледам стари самотни хора в безизходица, останали без нищо, дето цял живот са го събирали, със сълзи в очите, да не им е човек на мястото.
8
7
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 4 седмици
До Анонимен,не знам за брадчедите,ама българин добровец е няма такова животно,хората от други страни ходят по Африка,в бедни страни,да помагат,вземат деца от там,нали не си представяш,че взелия се за бог българин ще направи нещо подобно той е над всички останали,българина без пари добър ден не ти казва,ще иде доброволец,добър ви е вица,но не смешен
7
4
 
6
 
! Отговори
Аха преди 4 седмици
Доброволци, т.е. някой да им работи безплатно? При това с риск за живота си. Даже НПО-тата работят за субсидии, а уж са благотворителни организации.
6
3
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
С колеги бихме отишли, обаче сме дежурни. Как да оправдаем този ден? Трябва да си пазим горите. Политиците ще измрат, някои ще ги пушнат, но България ще остане.
5
3
 
5
 
! Отговори
помпиер преди 4 седмици
да ви подсетя:колко "аги" има по пловдивско?Те да не са без ръце!Или само знаят да ревът за права и свободия,а.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Принципно в държавата на дивия капитализъм и престъпност няма как да стане да се вдигна и да отида . Още повече, че нищо не ти осигуряват за гасене и защита, ей така по български , елате пък ще видим.
3
8
 
3
 
! Отговори
Руси преди 4 седмици
Колко е надника ? Аз не мога да правя подаяния. На тези цени на храните и наемите хората вече не са човеци. Човек не може да си позволи доброволчество понеже е докаран до просешка тояга !
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе, никой виждал ли е доброволци от брадчедите ***.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до основи да изгорят военните складове с които ще се убиват братя руснаци, заедно с къщите на агентите от Посолството там. АМИН