Русия евакуира над 76 хил. в Курска област

Нарекоха нахлуването "терористична атака"
10 авг 2024 19:30, Инна Ангелова
540
Русия евакуира над 76 хил. в Курска област
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е евакуирала повече от 76 хиляди души от граничните райони в западната си област Курск, откакто Украйна започна изненадващата офанзива.

"Повече от 76 хиляди души са временно преместени на безопасни места", предаде ТАСС, цитирайки изявление на служител от регионалното министерство на извънредните ситуации.

Руският Комитет за борба с тероризма заяви, че Украйна е предприела "безпрецедентен опит да дестабилизира ситуацията в редица региони на нашата страна". Той нарече нахлуването "терористична атака" и твърди, че войските на Киев са ранили цивилни и са разрушили жилищни сгради.

Украинските лидери останаха мълчаливи относно операцията, а Съединените щати, най-близкият съюзник на Киев, заявиха, че не са били информирани предварително за плановете.

Русия е разположила допълнителни войски и техника, включително танкове, ракетни установки и авиационни части, за да спре настъпващите войски
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
0
 
1
 
! Отговори
нашите путинофили преди 3 седмици
стягат колани, ще пресъхнат копейките за мързелките
419
0
 
1
 
! Отговори
това е само началото преди 3 седмици
418
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 4 седмици
Елче, и на теб хак да ти е
417
0
 
2
 
! Отговори
жорето преди 4 седмици
Помня нещо от рода на Курската дъга /той и Хитлер още го помни/. Хак да им е на фашагите
416
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 4 седмици
То тук ако требе да евакуираме толкоз хора, къде ли да ги денем а?
415
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не, не е терористична атака, специална терористична атака е. Коги имаш самогон вместо мозък. Когато нахлуваха в Украйна, Грузия, Чечня, Афганистан, Чехия, Полша, Финландия... не беше терористична атака, а? Боли ли? Време е да си набиете в чутурите, че танго се играе от двама.
414
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама как така Курска област? Това не е ли в пРосията? Нали урките бяха демилитаризирани още преди 2 год лично от путинарко? Нали нямаха войска вече? Кво правят в самая могучия? Защо сега колхозниците реват, че от управата са си изоставили да се спасява кой как може и се евакуират кой как може? Защо има пленени от наборната армия на колхозниците, нали само доброволци? Кво ви казва мутрофеевна, а kAпейки?
413
8
 
0
 
! Отговори
Русия преди 4 седмици
Де са са скрили аналдолскити кинефи и не помагат на укрити срещу Путин? Найти ли чи никога еврейските фашисти ф окрайната не обявиха на нито една област евакуация.
412
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
Украйна сложи ръка на газовия кран в Суджа. Тая година ЕС ще зарежда безплатна газ за зимата. Защото руските инкасатори няма да могат да отчетат показанията на газометрите :)))) Хахаха! Само русофилската *** ***, оглавявана от смрадлив източнорумелийски Зелен чорап и от тьпа, тьпа, тьпа и гадна Банкянска Тиква, ще си плащат като балъци. И тръбата, която подариха на Путин, никога, никога, никога няма да се изплати.
411
2
 
8
 
! Отговори
Раша днес 2 преди 4 седмици
Ние харесваме ислямистите от Иран и Газа, обаче наричаме западняците ислямолюбци.Нашата Русия вече ФАЛИРА, обаче заплашваме западните дъжави с неизбежен фалит.Ние гоним младежи по улиците на Москва и ги пращаме в месомелачката, обаче обвиняваме Украйна в това.Ние винаги нападаме съседите си и после вием, че било защото се защитаваме.14:42 11.08.2024
410
3
 
13
 
! Отговори
Раша днес преди 4 седмици
Всеки ден заплашваме западняците с Ядрено оръжие въпреки, че те първи го откриха и си имат също много от него.Твърдим, че Запада е деградирал, а Русия е на 2 място в Света по употреба на хероин и на 1 място по алкохолизъм.Най-известния певец-путинист в Русия се казва Филип Киркоров той се снима гримиран, обут в леопардов клин и увит в розова боа.Вожда ни е ботоксов п..рас, който целува момченца по ..., коремчетата обаче ние наричаме западняците гейове.Ние заявяваме, че Запада се е ислями
409
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Българите от подлизури на Русия се превърнахте в подлизурци на украйна. Нямате капка достойнство . Отвращавате ме.
408
4
 
7
 
! Отговори
Глупашенко преди 4 седмици
Нато е в УКРАЙНА чрез техника и наемници от самото начало на блатарска АКОпация! Редовно предоставя на нападнатата държава данни от сателитите си. Най вероятно няма да се наложи официално да влиза защото блатарите не са с толкова силна армия колкото си мислеха
407
12
 
1
 
! Отговори
До 451 преди 4 седмици
Умния, НАТО-то никога няма да влезе в Русия. Досега какво блеяха, бе, що не нападнаха първата в света военна сила - Русия? Престанете с провокациите, не виждате ли резултатие при гласувянията - против/за за украйна?
406
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
виж ти че можело и Украйна да прави асвабадителна апираця
405
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тук еден и същи б.оклук коментира непрекъснато, без да има връзка с действителността. Явно е много болен и се нуждае от спешно лечение. Необходима му е помощ от НПО-то, от която се е изкотил.
404
4
 
8
 
! Отговори
Скучно и точка преди 4 седмици
Всичко опитаха само и само да им се случат бързо нещата..защото никой не иска да се проточва и да zaтъва в многогодишен конфликт..Славата идва от бърза и/или зрелищна победа! Следователно спокойно може да се каже че Украйна вече е победител!
403
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Блатомир *** еРуззки кривославен джихадист садистZaпочнаСвещена боклуджийска апирация и построи пирамиди от Г200 трупове
402
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След наглата и без последствия анексия на Крим живеещите в ЛНР и ДНР руснаци поискаха същото и с техните републики. Там живеят смесено украинци и руснаци като част от украинците са рускоговорящи и за един чужденец всички изглеждат руснаци. По какво да ги различиш - цвят на кожата, вяра, език? Затова тези които се чувстват украинци заговориха на тяхната мова и го въведоха като основен език в Украйна. Оттам тръгна конфликта, от нежеланието на руснаците да научат и говорят украински език или да еми
401
1
 
7
 
! Отговори
Пирожкин преди 4 седмици
Интервю от 2023: Министерството на отбраната се опитва да измами обществото, а президентът ни разказва някаква история за луда агресия от страна на Украйна и как те са се опитвали да ни нападнат заедно с цялото НАТО. Войната им трябваше, за да може Шойгу да стане маршал и да вземе втори медал на Герой на Русия. Войната не беше необходима за демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Пригожин.