Село Воден пламна, местните са в шок

Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение
Обновена: 17 юли 2024 14:51 | 17 юли 2024 14:31, Нели Христова
405

Снимка: БГНЕС

Село Воден, община Болярово, област Ямболска е в пламъци. Стотици хора и животни се евакуират без намесата на държавата, предаде БГНЕС.

Местните жители са в шок от трагедията, която ги сполетя. Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение. Държавата тук я няма, нехае, коментират жителите на село Воден.

Горят няколко къщи. От случилото се нервите на някои от жителите не издържат и те плачат. Всеки е грабнал документи и лекарства, но няма кой да им помогне и да ги ориентира какво да правят и как да се спасят, а огънят превзема все нови и нови терени.

В селото няма ток, почти няма интернет, а мобилната връзка е толкова слаба, че местните, повечето от които възрастни и трудно подвижни хора, не могат да се свържат със своите близки в по-големите градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувайте още за Шиши, Боко, Ездачката и ПП-тата
225
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До 223 Спри, отдавна съм изгубил способността да изпитвам каквото и да е емпатия към тия. Сърди се на тях :)" - Наясно съм с аргументите ти и... за съжаление няма как да ги отрека, защото всички знаем за битовата престъпност, а и не само за нея... Въпреки това да изпитваш емпатия е показателно за това, че си запазил човечността си. Липсата на такава показва, че си станал като тях поне в някаква степен. Доброто е заразно. Злото също... Ти си се заразил с второто. Не го позволявай... :) Успех!!!
224
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всякакви глупациии правят връзка между ЕС, НАТО и пожарите. Толкова слаба пропаганда, чак е комично. Пожари има от както света се върти. Охльови. НАТО е военен отбранителен съюз , за да неможе идиотиии като джуджето да правят, каквото си искат :))) А не е пожарна червенопитеци.
223
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най много се развълнувах от жената, която спасява коня си. Явно най ценното за нея. Българите винаги са милеели за домашните животни, това е достойно за уважение. Нищо че жената явно е от ромски произход. А, управниците ни...за тях не ми се говори.
222
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20 години в НАТО - виждаме ползата нагледно
221
5
 
23
 
! Отговори
Отговори, Тагарев! преди 1 месец
Тагарев, защо даде бронетранспортьорите на Украйна? Сега спешно трябват в тези райони!
220
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
моля не занимавайте българските политици с глупости...те са нагажирани с това дали е имало македонци преди 44 или не!!!
219
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аууу ко *** прайми ся ??? То членството май няма да на опрайй ???Нали на лъгаха медиите евроатлантически че без членство няма живот на таз планетааа . А сърбите що са по добре от нас тогава ???Аууу БТВ и Нова американска телевизия лъжатттт !!!За пари ли гопраяттт ???За реклами на 20 години у нато ???Ние и у вършавския договор сме били ама такъв подкуп към медии не сме виделиии ???Аууу ко *** прайми с тва членство с най фалиралите държави без ресурси ???Ауу пак ли да гласуваме за същите хрантутници
218
1
 
19
 
! Отговори
Някоя си преди 1 месец
Ей това бабе с тая пушка да влезе в парламента та да ги изчисти всички тиквеници до един!!!!
217
0
 
16
 
! Отговори
Лошо, но преди 1 месец
Има си кмет, общинска и областна управа с разните му служби и задължения при добро и при лошо - те къде са. Селото е около 300 жители, над 1/3 - роми с характерната им панически трескава реакция при беди, но този огън от три страни не е дошъл изневиделица и местните органи е трябвало да са си на мястото за организация и търсене на помощ - иначе за какво са. Пожарно време е, гори къде ли не ...
216
1
 
20
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
Да пратят депутатите да гасят и да помагат, и без тва за нищо не стават поне ще ги ползват за работна ръка .....
215
0
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Появиха ли се вече съчувствениците на Бай ***?:))) А, така;))) Съчувствайте, отронете по сълзичка, но реването го оставете, гато ги виите, а са пекат кат пържоли на барбекю;)))
214
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 223 Спри, отдавна съм изгубил способността да изпитвам каквото и да е емпатия към тия. Сърди се на тях :)
213
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Като гледам "хората" на снимките, се питам нужно ли е да съчувствам за тяхното страдание? :)" - Като ти чета коментара се съмнявам, че можеш да съчувстваш, дори и да беше нужно.
212
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам "хората" на снимките, се питам нужно ли е да съчувствам за тяхното страдание? :)
211
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мумбайците вместо да се щурат насам-натам с конете и да вият, защо не взимат с кофи вода, има язовир само на 1 километър от селото! Млади и пъргави са, като ги гледам.
210
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 218 Няма да спра да питам докато не получа отговор от дежурните туркофилчета дето не спираха да обясняват как турците ни били братя и вимаго щели да ни помогнат в беда.
209
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Тези на снимките приличат на роми. Такива ли са там?
208
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас! Горките хора. Оставени на пожара да се оправят сами. За нашите управници българите огън да ги гори,но за чуждите всичко дават.
207
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 217 А що им пращахме на гнycните т*рци помощ тогава ?