Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е права но пропусна да спомене че Меркел както достоен наследник на Хитлер се възползва от минските споразумения да въоръжава и подготви за война с Русия Украйна подобно на пакта за не нападение на Хитлер СССР извод Вълкът козината си мени но нравът не
267
18
 
19
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Империята на злото е ФАШИСТИТЕ от ФАЩ и ТЕХНИТ И ТЕХНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ РОБИ.Русия трябва да атакува ФАЩ и Англия с 3000 ядрени бомби и да заличи един път за винаги Англосаксонзите от лицето на земята.
266
24
 
16
 
! Отговори
Блатната Империя преди 1 месец
на злото и нейната блатна говорителка.
265
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Негативния образ на Русия съществуващ в съзнанието на повечето европейци, за съжаление не е изкуствено създаден от медии,пропаганда и т.н. Напълно реален е, това е Империята на Злото и нищо не можа да я промени!" Нама нещо, което достатъчно количество бой да не може да промени,ако и да е временно, както историята на втората световна война доказа.
264
9
 
23
 
! Отговори
Путинопикантропите преди 1 месец
Унищожиха Българските училища в окупираните територии , изгориха Българските учебници, изхвърлиха портретите на Българските Възрожденци от Българските училища . Да горят в ада тези антиБългари.
263
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А сега ? А сега се противопоставя на не-могъщата ненормална Ессср-ска империя във сънищата си.
262
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Негативния образ на Русия съществуващ в съзнанието на повечето европейци, за съжаление не е изкуствено създаден от медии,пропаганда и т.н. Напълно реален е, това е Империята на Злото и нищо не можа да я промени!
261
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нео-нацизма в Украйна фашистка идеология ли е?
260
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безкрайните глупости...
259
8
 
14
 
! Отговори
до 258 преди 1 месец
Орбан се е объркал. Унгария възхити свободомислещите през 1956 г., когато се противостави на могъщата Съветска империя. А сега ?
258
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До Анонимен 193 Проповядването на фашистки идеологии е забранено в Германия и това е едно от констатираните за това списание неща. Систематичната измама също се преследва и наказва. Свободата на словото не гарантира вечна протекция на хронични лъжци. Освен в тоталитаризма, разбира се." Двойственото мислене означава силата да държиш две противоречиви вярвания в ума си едновременно и да приемаш и двете.
257
18
 
12
 
! Отговори
Жижето преди 1 месец
на въжето. Такъв луд терорист не е имало никога нито в Европа нито в Азия. Тоя задмина и Хитлер и Сталин и Саддам и Пол Пот от Камбоджа
256
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
ЕВРОАМЕРИКАНСКИЯ БЛОК! ВСЕ ПО-ЗДРАВ И ПО-ВИСОК!
255
10
 
19
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Вие говорите според симпатиите си за Русия, но всички знаети истината, че и в момента тя е нападната от световните фашисти! На Запад не е така! Там не познават Русия като нас и особено младите са задушени и сбъркани от пропаганда! Във видеочат руски музикант от Казан, вероятно прабългарче се свързва с швейцарски войник, който всяка година е длъжен да прекапа 2 седмици преподготовка, младо момче! Още щом чу ,,Русия", швейцарецът отегчено реагира - ,,Е-ееее, разрушители!" Казанеца - Защо така...!?
254
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВРЕМЕ Е ЗА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ НА РУСИЯ.
253
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия стана най-голямата демокрация на света бе?!? Загрижи се за свободата на словото в Германия, защо в нападната от нея държава нямало избори и т.н. Голяма демокрация е Русия, да знаете!
252
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА, РУСКАТА ПРОПАГАНДА Е ЗАБРАНЕНА В ГЕРМАНИЯ ДНЕС.
251
6
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Цензурата е част от Днешната европейска демокрация . На хората се забранява да чатат каквото искат, разрешава им се да четат само това което правителството счита за нужно.
250
14
 
9
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Жени с такава визия на Запад веднага стават звезди в Холивуд или в ,,индустрията"! В Русия стигат едва до говорителки, защото всички останали рускини са няколко класи над тях! Нет другой страной, где так волно дишат человек....! Россия - Слава!
249
15
 
7
 
! Отговори
Колев преди 1 месец
Тази специалистка блядката по френска любов лято в едно предаване по Россканал каза Че Болгария е историческо нищожество не лошо да дойде на Слънчев Бряг та нашите руски гларуси да и се отплатят като едно време ,