Какво символизират пеперудите?

Срещата с тях не е случайна
21 юли 2024 22:50, Михаела Лазарова
3
Какво символизират пеперудите?
Снимка: Istock

Пеперудата символизира трансформация, промяна, обновяване и прераждане. Със своята метаморфоза от гъсеница в красиво насекомо, тя представлява способността да претърпим метаморфоза в собствения си живот. Когато видим пеперуда, смятаме че това е нормално, защото е пролет или лято, намираме се сред природата. Рядко обаче се замисляме, че може би срещата ни не е толкова случайна и че може би това са нашите ангели пазители.

Много култури по света имат символика за пеперудите, защото те са насекоми, които се срещат почти навсякъде по света, където има и хора.

Така например за народа навахо пеперудите символизират прераждането и щастието.

Древните египтяни свързвали пеперудите с човешката душа. Изображения на пеперуди се намират в гробни рисунки, където те изглежда представляват живота на духа отвъд смъртта.

В Мексико пеперудите монарх също се свързват със смъртта. Преселването им в страната съвпада с празника на Деня на мъртвите. Смята се, че приветстват душите на мъртвите.

В духовен план, разбира се, смъртта се разглежда като форма на трансформация. Докато една фаза приключва, тя отваря пътя за началото на нова фаза.

В Китай пеперудите се свързват с дълъг и щастлив брак. Ето защо те често се изобразяват върху сватбени подаръци.

Според други вярвания, пеперудите символизират радост и светлина. Смята се също, че цветът на пеперудите има специфични духовни значения.

Източник: Какво символизират пеперудите и защо срещата ни с тях не е случайна? 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 1 месец
Мише, а как се отразяват пеперудките в стомаха на секса?
1
0
 
4
 
! Отговори
Фолклорист преди 1 месец
Според нашите традиционни народни представи и вярвания, в дните на някои пролетни празници и особено в деня на Летен св. Атанас, когато жените извършвали ритуални действия край река, на връщане към дома си се оглеждали да видят пеперуда и по цвета й гадаели каква съдба ги чака през годината и дали ще са здрави. Ако в багрите на пеперудата преобладавал червеният цвят, това вещаело здраве и късмет, а ако някоя жена види жълта пеперуда, това означавало, че някой от семейството й ще боледува.