Първите 7 жилищни контейнера пристигнаха в с. Воден

Очакват се още 8
22 юли 2024 15:08, Нели Христова
49
Първите 7 жилищни контейнера пристигнаха в с. Воден
Снимка: БГНЕС

Първите 7 от общо 15 мобилни къщи тип метални контейнери пристигнаха в най-пострадалото от пожарите село Воден, предаде БГНЕС.

Контейнерите пристигнаха натоварени върху специализирани тежкотоварни автомобили на пожарната. Всяка една от мобилните къщи е оборудвана с печка, мивка, напълно функционална баня, бойлер, и др., и ще бъде свързана към водоснабдяване, канализация и електричество. В контейнерите ще бъдат внесени и легла, и други удобства.

За всички пострадали от пожарите ще бъде осигурен подобен контейнер.

Кметът на община Болярово Христо Христов изказа благодарност към служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов за бързата доставка.

Междувременно стана ясно, че мобилните оператори са монтирали клетки за обхват на телефоните в района. Още вчера служебният премиер Димитър Главчев разпореди районът на пожара да бъде покрит от операторите, за да бъде по-лесна координацията на противопожарните екипи.

Четири от пет огнища в района на двете боляровски села Крайново и Голям Дервент са овладени. Няма опасност за населените места в горящия периметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Климатици по контейнерите не се виждат? Тия политици нали излизат във ваканция, да вървят да си карат курорта в контейнерите, пък да приютят воденчани по къщите си, хем да видят хората колко се грижат за тях.
21
16
 
8
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Все пак държавата е помогнала с нещо. По принцип за такива случаи се прави застраховка на дома. За сведение въобще не е скъпо!
20
1
 
9
 
! Отговори
МеждуВременно преди 1 месец
"Украйна постигна безпрецедентна сделка за редукция на $20 000 000 0000 (млрд.) дълг. Кредиторите изтриха по 37 цента от всеки дължим им долар" - е виждате ли как става - за едни има за други нема - Лихварите - просто Изтрили малко числа в Компютъра, ама нали те ги Печатат - а Вие - Вие - Р0ботите!!
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да затворим нашите управляващи в тези контейнери само за един ден! Не е нужно повече. Само един ден. Ще им дойде акълът много бързо!
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За едни са предназначени контейнери, а за други-луксозни хотели....
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 8 - Като те чета, много работи не знаеш и много неща не са ти известни. Поограмоти се и няма да ти се налага да задаваш въпроси, чиито отговори са известни.
16
2
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 1 месец
БезПлатен Обяд - няма - Данъците ги Плащаме - Всички! Компренде?!
15
6
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Контейнерите се предоставят напълно безвъзмездно. Хората няма да плащат никакъв наем за тях!
14
1
 
4
 
! Отговори
Добре че Е преди 1 месец
Китайскато Комунистическа Партия - да Произвежда - Контейнерите Жилища!
13
12
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Контейнерите са напълно подходящи за временно настаняване и се предоставят безвъзмездно.Това е достатъчно.Да не забравяме,че държавата харчи пари събрани от всички нас.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Богата държава, ей. И милиони за Окрайна има, и за...жилищни контейнери има, в които е толкова просторно и уютно, че на Кирчо канадската рода без свян можеш да приютиш...
11
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Всеки, който в нещастието на хората говори за украинците, НЕ МУ ПУКА за тези хора, а ГИ ИЗПОЛЗВА.
10
15
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Може би няма украинци във фургон, защото тези които са тук имат средства да си наемат квартира! Не знам да има хотел през лятото, пълен с бедни украинци! Но е интересно и друго: защо за пореден път държавата плаща за хора, които не са си застраховали къщите? 120 лв е на година с добро покритие на щетите! Освен това, фургоните бе им харесват на воденчани! Искали държавата да им плати за къщите, защото пожарната не изгасила пожарА! Жалки, жалки несретници!
9
6
 
21
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 1 месец
важното е, че украинците са на хотел вече 2 г. Нали така каза денков? българите са генетичен ***
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам Главчев да ми покаже едни украинец настанен във Фургон. Ако един украинец има настанен във Фургон аз ще прекръстя Украин.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не успяха една просека да направят ся контейнери им дават село без вода,ток,обхват.. макар че телевизията предава на живо от там без проблем.?Пожарни кранове нямали в селото нещо задължително за населено място?
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия се гаврят с нас. Гаврят се с тия, които ги хранят, хора! Каква е тая робска душа, какво е това чудо?!
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срам и позор! Пращаме стотици милиони за Украйна, а слагаме българите във контейнери втора ръка от Карловско!
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези фургони бяха купени за украинците. Но украинците като ги закараха и видяха фургоните ревнаха и вдигнаха вой до небесата. Отказаха дори да влязат за минута в тези фургони. (Може да се провери в Гугъл). А сега ги пробутват на горките българи пострадали от безхаберието на държавата. И хората усмихнати, доволни, ще кажеш, че ги настаняват е хотел 5 звезди. Добри хора. Ще страдат добрите хора, а украинците нагли - ще живеят в хотели.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важно е да пратим помощ за укрите, а нас кучета ни яли.