Гладиатор 2: Скандал с хип-хоп песни в дебютния трейлър

Обвиняват Ридли Скот и в залитане към модерни политически внушения
28 юли 2024 10:10, Петър Бойчев
22
Гладиатор 2: Скандал с хип-хоп песни в дебютния трейлър
Снимка: IMDB

Маестрото на пищните визуални спектакли сър Ридли Скот продължава смаова с невероятна енергия за работа и на 86 години се завърна към едно от най-грандиозните си постижения - "Гладиатор". Продължението на прашния епос за мечове и сандали се очаква да излезе през зимата, а надеждата на спонсорите, инвестирали 250 милиона долара, е да има възвръщаемост.

Ала първите кадри предизвикаха скандал и хиляди гневни коментари от фенове, както на оригинала, така и на историята на Римската империя. Една от причините е използването на хип-хоп песни в дебютния голям триминутен трейлър на мегапродукцията. Според много коментатори онлайн подобно звучене изобщо няма място в жанра и "вади" хората от сюжета и историческия контекст.

За тях това е покварен анахронизъм, който хвърля петно върху първия филм, станал легендарен и със саундтрака на Ханс Цимер. Този път великанът Цимер дори не е автор на музикалния съпровод и е заменен от Хари Грегсън-Уилямс. Ясно е, че в готовия нов "Гладиатор" ще има класическа симфонична музика, но киномани се тревожат, че сър Ридли Ското тотално е изпуснал юздите и в опит да бъде "модерен" ще вкара хип-хоп парчета в самата творба, а няма да се ограничи само до рекламните трейлъри.

Друг вектор на критика към предстоящото продължение е в образа на Дензъл Уошингтън - големият актьор играе някогашен роб, който е забогатял и иска да си отмъсти на имперската система. Тук някои коментатори прогнозират тежко напояване с модерни политически паралели и замърсяване на културното наследство на оригиналния филм, да не говорим за самата грандиозна история на Древен Рим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 месец
Е, какво пък? Нали умнокрасивите кухоглави представители на третия пол си го харесват. Мнението на някакви си хетеросексуални , които имат достатъчно акъл да ПОМНЯТ как изглеждаха филмите ПРЕДИ да започне толеррастията и да вкарат квоти за участие на хомо, църни и инвалиди с физически и психически отклонения във филновата индустрия. Всъщност, името на Ридли Скот присъства там само за да могат създателите на филма да измъкнат повече пари от заблудените си зрители. Сър Ридли отдаавна е ПЕНСИОНЕР.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ялти у маалата, там има секакви битки и музики.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не забравят джендърите и снупдог да пафка на арената. Нали това са политкоректните сцени, които трябва да ги има във всеки американски филм ако иска да пробие цензурата.
11
1
 
12
 
! Отговори
Айде бе преди 1 месец
Умнокрасивите не вдяват, че може и да не си копейка и пак тези извращения да не те кефят. Или си върл евроаткантик или копейка. Няма средно положение, а? Тц, не познахте
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо де, след този грандиозен провал на Ридли Скот, блатниците ше създадат най касовия филм "Крепостен сeлянин 1". Всички *** ше напълнят киносалоните под ръководството на мутрофеевна и ше подобрят постижението дори на първия гладиатор.
9
1
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
като в американската киноиндустрия вече колят и бесят титани на изкуството като милиционерката от "под наблюдение" , те така става.
8
1
 
17
 
! Отговори
Новите "филми&q преди 1 месец
Във всеки филм вече трябва да има гей так, тра вес тит, лез бийка, чернокож главен герой, някой на колело, който опазва природата, неориентиран полово тийн, някой, който яде месо, създадено в лаборатория. Да ви пи кам на филмите и "ценностите"!
7
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А колхозниците колко инвестираха да се създаде нещо за култура? В голташка пРосия е по важно обаче да се инвестира в човешки жертви и удари по детски болници.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много малко са поредиците където втория филм е по-добър от първия. Примерно Терминатор 2 е с класа над Терминатор 1 или Превъзходството на Борн втората част е по-добра от първата Самоличността на Борн. Тук обаче ще станем свидетели на гавра с първия филм с Ръсел Кроу. Ще има яко опетняване на този велик филм.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хип хоп песни във филм за древен Рим? Няма се учудя и да вкарат някой джендерaст в ролята на някой от гладиаторите и да го играе джендeраст в тази пoмия.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредния шедьовър който ще oкепазят краварите с продължение.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябваше да вкара Сандокан с двата ножа.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Остана ли нещо неопорочено от холивудските бездарни "творци", изобщо някой гледа ли още подобни помии?
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Филмите, Евровизия , Олимпиадата ако планетата не се рестартира или с война или с катаклизъм представете си какво ще е след 10 години. Лошото е че няма връщане назад.