Кметът на Елин Пелин: Цялото поле е осеяно с пиратки

Тепърва ще описваме щетите, посочи Ивайло Симеонов
29 юли 2024 21:23, Красимир Ангелов
99
Кметът на Елин Пелин: Цялото поле е осеяно с пиратки

Трийсет къщи имат щети след взривовете край Елин Пелин.

"Все още не можем да кажем крайната цифра на къщите и сумата на щетите. Това, което правим в момента, е оглед на всички къщи. Има места, на които не можем да влезем по различни причини - хората са на работа или не са на място. Надявам се до края на седмицата това да бъде завършено като огледи и след това да започне да се оценява по референтните стойности", каза кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Кметът поясни, че основно става въпрос за счупени прозорци, дограми, керемиди и мазилки.

"Няма как да подминем факта, че имаше и някои опити да се впишат стари щети. Някои хора искаха вследствие на тази трагедия и извънредна ситуация да си направи ремонт на къщата, което ние няма да позволим", категоричен бе Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на общината отново обърна внимание на разпилелите се пиратки и пиротехника в близост до складовете и апелира хората, които ги видят, да не ги пипат, а да се обадят на 112.

"Към момента цялото поле е осеяно с фойерверки, пиратки и други неща, които могат да се възпламенят. Днес направихме табели, с които да уведомим гражданите да не ги пипат, да не ги докосват. Военните информираха, че ще има формирование, което ще се отзове на място и ще започнат събирането на тези разхвърляни пиратки и бомбички", уточни Симеонов.

По негови думи в справянето със ситуацията институциите са работили изключително професионално, но посочи като проблемно включването на системата BG-ALERT.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Днес пак лъже преди 1 месец
институциите са работили изключително професионално, но...са разрешили склад за взривоопасни материали в населено място, до ж.п. гара, с потенциал няколко килотона. Какъв професионализъм, алчност и корупция в страшни размери.
89
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
сега ли се усетихте каква мина сте заложили върху зем земя кметът е доволенвлизат данъци в общината ама малко по задълбочено мислене забравихората гласуват и не мислят че такива опасни производства нямат място тамблизко до населено място никои да не се оплаква вие сте си виновни за всичкокоето ви сполетя
88
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Тези фойерверски, осочено пиратките, трябваше отдавна да бъдат забранени. Дори не знаех, че има цял завод да ги произвежда, преди да стане този пожар. Млади хора загубиха живота си, заради алчност. Жалко!
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайските некачествени стоки алчност самозабравяне разруха
86
1
 
9
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
Който се занимава с вдигане на нездравословен шум свързан със замърсяване на околната среда, и нарича това законен бизнес, ще плати скъпо, дори и със живота си... Точно това се случи!
85
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като оставим настрана болните мозъци които бъркат геополитиката със ситуацията реалността е следната: На кой Д3бил му е нужно да се забавлява правейки взривове на каквото и да било!? До кога това ще се толерира!? Забрана на всички пиротехнически средства би спасила много животи!
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Момчето изглежда свястно, не като бащата. Бащата трябваше да е там. Сега сантименталничи, но никъде не виждам да признава вината си тоя простт или алчен кретеен. Всеки нормален и добър човек би казал, че е трябвало да е на мястото на сина си, а той пуска несвързани лиготии в мрежата
83
0
 
6
 
! Отговори
За Абе шушумиги преди 1 месец
То вече раздела за войната никой, освен троловете, не го чете. Налага им се да пишат и под спортните новини. да си заслужат хляба.
82
2
 
11
 
! Отговори
Абе шушумиги преди 1 месец
и в тази тема ли набутахте Русия и Украйна? Какво общо има? Освен доходите ви, но просто не е редно. Загинаха хора.
81
1
 
14
 
! Отговори
Шушумигата преди 1 месец
Другия път вземете да гpъмните една банка че полето да е осеяно с пари!
80
5
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен руската федерация складира изписани ядрени подводници с реактори заредени с плутоний в северно море. оди им се скарай.
79
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То с тея ръждясали рускуи чукала, остава и една пиратка да пуснеш и ще имаш фоерверки :)))
78
0
 
6
 
! Отговори
Гражданка преди 1 месец
Сериозно ли *** се опитва да пробита стари щети? Някои хора удариха дъното, на фона на трагедията.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Япония излива радиоактивна вода в Тихия океан. Къде се бе НПО-та, къде сте бе Грийн пийс, къде сте бе Zеленяци, къде сте бе jълтопаVетници???!!!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фирма Енигма да направи уборка на пиратките :)))
75
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен тролинга е на место, ама тва ли беше темата. е, верно лелка зарина оная за мали със ширпотреба, ама масовото заобикаляне на правила за сигурност от чист пинтилък е голем проблем.
74
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Руската армия освободителка и подписването на Санстефанския мирен договор от 3 МАРТ 1878 г., с който България се освобождава и започва да съществува след 500 години иго. Слава на Съветската Червена армия освободителка, която ни освободи от нацисткия режим, който искаше да затрие всички славяни. Всички знаем всички помним!!!
73
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън Дрътия преди 1 месец
Украйна мачка укронацистите на фронта като ги праща за пушечно месо
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние истинските джендери от олимпийските игри питаме "какво по дяволите става с укронациското контранастъпление"? Превзеха ли вече Крим? А Москва кога?
71
0
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Анонименаз пътувам до където и да ще само с такси, и спонсорирам на боко каратистите.