Кметът на Елин Пелин: Цялото поле е осеяно с пиратки

Тепърва ще описваме щетите, посочи Ивайло Симеонов
29 юли 2024 21:23, Красимир Ангелов
99
Кметът на Елин Пелин: Цялото поле е осеяно с пиратки

Трийсет къщи имат щети след взривовете край Елин Пелин.

"Все още не можем да кажем крайната цифра на къщите и сумата на щетите. Това, което правим в момента, е оглед на всички къщи. Има места, на които не можем да влезем по различни причини - хората са на работа или не са на място. Надявам се до края на седмицата това да бъде завършено като огледи и след това да започне да се оценява по референтните стойности", каза кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Кметът поясни, че основно става въпрос за счупени прозорци, дограми, керемиди и мазилки.

"Няма как да подминем факта, че имаше и някои опити да се впишат стари щети. Някои хора искаха вследствие на тази трагедия и извънредна ситуация да си направи ремонт на къщата, което ние няма да позволим", категоричен бе Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на общината отново обърна внимание на разпилелите се пиратки и пиротехника в близост до складовете и апелира хората, които ги видят, да не ги пипат, а да се обадят на 112.

"Към момента цялото поле е осеяно с фойерверки, пиратки и други неща, които могат да се възпламенят. Днес направихме табели, с които да уведомим гражданите да не ги пипат, да не ги докосват. Военните информираха, че ще има формирование, което ще се отзове на място и ще започнат събирането на тези разхвърляни пиратки и бомбички", уточни Симеонов.

По негови думи в справянето със ситуацията институциите са работили изключително професионално, но посочи като проблемно включването на системата BG-ALERT.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До ген. Лукова Главичкаа сакаш ли да ми обесниш що пепи ди ерсте е взел за основа "old church slavonic" дето му викат за основа на съвременния руски, а тва се изучава у нас като "старобългарска литература"? а що александър фол счупи 30 години от живота си да изкара траките славяни, а сега сърбите се изкарват траки, а не келти?
69
3
 
9
 
! Отговори
Всички при Бандера преди 1 месец
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
68
0
 
5
 
! Отговори
ген. Лукова Главичка преди 1 месец
Абе знае ли някой тук какъв е този украински език, някой тук чувал ли е за украински език преди 1991г. Каква е тая държава, която няма даже дума за "език", ами използва полската дума мова (mowa - на полски: обикновена, селска реч, реч от окрайнините) Изобщо да е чувал някой за украински писатели, поети, драматурзи които са творили на така наречения украински език?
67
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименведнъга моа ти обясним кво е българин в превод от византийски. и да си легаш, че пак кръкаш на гладно.
66
1
 
0
 
! Отговори
Кирило Буданов преди 1 месец
До Емигрант Укров а ти ше ме фанеш за юю.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Великата Русия и СССР са дали на света изключително много, безброй научни открития, култура и т.н. Световния прогрес се дължи в по-голямата си част на Русия. Америка какво е дала на света? Какви са американските открития? Едно нищо, кръгла нула. Америка практикува само регрес, терор и навсякъде носи само разрушения. След нея всичко е трайно разрушено. И що държава е това? Сбирщайн население, тайни служби и бизнес от идеалисти-експлоататори... еееббааатти и краварската к.л.о.а.к.а!
64
2
 
4
 
! Отговори
Слава Урине преди 1 месец
По полетата на Руските Донбас, Луганск, Запорожие и Харковь мирише на гниещи трупове на укронацистти и натовски наемници. Гюбрето гние и руската земя ще стане още по-плодородна.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радка Пиратка Оп Са :)))
62
2
 
2
 
! Отговори
Емигрант Укров преди 1 месец
До Кирило Буданов В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така.
61
0
 
2
 
! Отговори
Онзи чиляк преди 1 месец
До ТОЗ ЧИЛЯКТоз чиляк, който ти прилича на ром е интелектуално на космическо ниво от онзи чиляк, който прилича на парижки олимпиец от откриването и по някакво стечение и с нечия помощ е станал министър на едни работи.
60
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименбрадче, ат твой анкцянт направа падладявам.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като бех в казармата навремето, ме беха изпратили с един сел як на командировка в Божурище, пълна трагедия си беше там, не очаквам в Елин Пелин да е друго ядче :)))
58
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен след еквивалента, клас а и требва да ти обяснявам връзката на балгериа еър с балгериа он еър, играта на думи и да не си импровизираш опорки ли?
57
1
 
0
 
! Отговори
Кирило Буданов преди 1 месец
До Кмет Пелинов Гръков -1 военкор, чувак. учи матчасть
56
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Кмет Пелинов Гръков виж та отпиши единия, щот нали, мали , нам сказачна виебали :)))
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То с тея съветски барутници от 70-те, остава и да нема фоерверки, но иначе били пиратки :)))
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започва Денят във въздуха. Как може да не си преведете предаването на български? Срам.
53
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Анонимен51 украинците няма да позволят. виж , сърбите са за половин час у софия и ал бънди ще говори за коекзистънс и славянска федерация по телевизоро.
52
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименкв бг алерт. в общината има 10 службаша дето седят и лъскат бастуна по цел ден и се водят "дежурни". техна работа е да подадат сигнал. сметай тия дали са пияни ако кмета е 2 седмици в гърция.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представете си ,че някой див като Рассия ни нападне,какъв шаш ,хаос и паника ще настане.