Кметът на Елин Пелин: Цялото поле е осеяно с пиратки

Тепърва ще описваме щетите, посочи Ивайло Симеонов
29 юли 2024 21:23, Красимир Ангелов
99
Кметът на Елин Пелин: Цялото поле е осеяно с пиратки

Трийсет къщи имат щети след взривовете край Елин Пелин.

"Все още не можем да кажем крайната цифра на къщите и сумата на щетите. Това, което правим в момента, е оглед на всички къщи. Има места, на които не можем да влезем по различни причини - хората са на работа или не са на място. Надявам се до края на седмицата това да бъде завършено като огледи и след това да започне да се оценява по референтните стойности", каза кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Кметът поясни, че основно става въпрос за счупени прозорци, дограми, керемиди и мазилки.

"Няма как да подминем факта, че имаше и някои опити да се впишат стари щети. Някои хора искаха вследствие на тази трагедия и извънредна ситуация да си направи ремонт на къщата, което ние няма да позволим", категоричен бе Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на общината отново обърна внимание на разпилелите се пиратки и пиротехника в близост до складовете и апелира хората, които ги видят, да не ги пипат, а да се обадят на 112.

"Към момента цялото поле е осеяно с фойерверки, пиратки и други неща, които могат да се възпламенят. Днес направихме табели, с които да уведомим гражданите да не ги пипат, да не ги докосват. Военните информираха, че ще има формирование, което ще се отзове на място и ще започнат събирането на тези разхвърляни пиратки и бомбички", уточни Симеонов.

По негови думи в справянето със ситуацията институциите са работили изключително професионално, но посочи като проблемно включването на системата BG-ALERT.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Анонименмладежа изглежда е единствения запознат с конструкцията на съоръжението и начините за отвеждане на взрива в случай на авария. справка - танкове ейбрамс леопард леклерк и челинджър. което практически означава че останалите са отишли да гасят, което....
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше изключително гнусно да гледам Калин Стоянов - "министър на вътрешните работи" как се изказва. "На петия ден се появявал свидетел-очевидец"... "И не е бил при тях"... Добре, гусин министър - тука нещо гори.. кога и как да се свържа с министерството, че те да се обадят надолу по веригата и кога да дойда в работното време?? Има ли доброволец? Има? Помогнал ли е? Да! Има ли пожарникари? И какво казват пожарникарите? ХАОС.. Айде сега 40 години затвор за човека, че е помогнал!!
48
1
 
3
 
! Отговори
ТОЗ ЧИЛЯК преди 1 месец
МИ ПРИЛИЧА НА РОМ
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този продължава с измисления си проблем BG-ALERT. Как това е проблем не знам. Някой да не е получил инфаркт или нещо подобно? Има ли изобщо някакви аргументи или просто разсъждава по картинка.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинча се бори със зъби и нокти да е МВР шеф и дори се е намазал с Черна боя по суратя..Кариеристче е момчето квартален отговорник.
45
0
 
4
 
! Отговори
Иво Наколянков преди 1 месец
Тая силиконова наколянка и подлезурка щом е станал кмет значи нивото е ужасно ниски и такива аварии за напред са може би не избежни, вероятно много хора го познават що за стока е;)
44
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Наблюдателявно не си запознат как процедира бившото ГЗ в случаи на извънредни ситуации и кои присъстват на оперативката. гаранция в елин пелин поне 2 часа са се чудили кво да праят и тоо главанак що си не дига телефона.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименТова с младежа пропълзял под оградата ми прилича на нкошаревски свидетел.
42
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
В случая кметът няма никаква вина. Обектът е ангажимент изцяло и безспорно само на Държавата. Обвиненията на министъра на Пеевски Калин Стоянов бяха некоректен политически пиар. Именно Калин е виновен за щетите в склада на Фантастико. Когато жител каза пред камерите, които снимаха умозаключенията на Стоянов на фона на строените пожарни автомобили никой не реагира. Цената на PR-a на Стоянов е със сигурност над 40-50000000 лева.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Младежа убаво че се е спасил от свръх охраняемия склад с пиратки, добре че е пропълзял под оградата :)))
40
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен шизимба, без детонация нема бомба, виж прочети некоя книжка.
39
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Анонименруски въртолети експортна версия и евтино в едно изречение ако щеш да не събираш ше см ти много благодарен. вече имаме един случай със загинали точно по тоя повод. а индийското МО въобще са се хванали за главата.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гламчо отишъл на гръцката граница да се снима и да се ръкува с гърци, докато експлозиите си се детонират. Не е ясно дали изобщо са извели труповете от там още. Смятайте за каква некадърност говорим! И тоя се гласял да "продължава", ако нямало правителство. Бомба с детонатор е Гламчо!
37
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Отговорслед 2 тона тротилов еквивалент требва да ти се обяснява и кво е обект клас А. па една фабрика за дървени играчки в северозапада също е обект клас А.
36
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
До КОЙ РАЗРЕШИОбект клас А. Всички разрешителни се издават само и единствено от държавата, която упражнява и контрол. ДНСК и МВР. Санитарната зона е 690 м от урбанизирана територия.
35
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Беновска пипаабе имаше и човек дето твърдеше че е закарал югов в съзнание до болницата, а официално казаха термобарична травма... джурмализти.
34
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен лудия професор, лека му пръст е отишъл да пазарува на доставни цени. кво е станало наистина едва ли ще се разбере. а тоя кръпел дето 48 часа неможе да се прибере от страх, е за тричане, не за оставка.
33
0
 
4
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
Днес 5 дни след инцидента полицията научи от медиите, че е имало свидетел, който е помагал на пожарникарите. Значи полицията не е разпитала дори пожарникарите. Аферим на такава полиция, която седи и чака някой да отиде при тях и да им каже какво е се е случило.
32
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименточно така правят.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На хората от гара Елин Пелин трябва да им плащате милиони левове обезщетения за стреса от тези бомбардировки. Във всяка нормална държава вече щеше да има оставки на кметове, депутати и премиери. Как можете да взривите цял град от немарливост? Такова нещо няма да ви се размине никъде по света. Ще плащате милиони левове щети. Ето тези политици и кметове са виновни, а не лудия професор. Те са му дали разрешение за взривовете и склада до населено място и до бензиностанции и газопроводи.