Складовете в Елин Пелин обезопасени, работи се по всички версии

Намерените в склада в Елин Пелин са загинали от взрива
Обновена: 29 юли 2024 08:47 | 29 юли 2024 08:47, Александър Попов
29
Складовете в Елин Пелин обезопасени, работи се по всички версии
Снимка: БГНЕС

Причината за смъртта на двамата души, които бяха открити във взривените складове с пиротехника в Елин Пелин, е баротравма, т.е. починали са от взрива. Това сочат данните от съдебно-медицинската експертиза.

„Телата на откритите двама души са силно овъглени. Още във вчерашния ден беше назначена съдебно-медицинска експертиза, която към настоящия момент е готова. Съгласно заключението на съдебния медик причината за смъртта им е баротрамва, т.е. починали са от взрива“, заявиха от прокуратурата в Елин Пелин.

Предстои назначаването на ДНК експертиза на намерените при огледа тела.

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин, при които жертвите станаха четири.

Още по темата
Разпитани са осем свидетели. Един от тях е младеж, който е оцелял на територията на складовете през първите 20 минути на пожара и е успял да се спаси, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Той съумява да се спаси. Обажда се на тел. 112 и колегите му казват, че знаят за случая. Насочени са екипи и това е второто обаждане. Разговарях с момчето тогава, когато го докарахме при нас. Изключително интелигентно дете ми изглежда, според мен. Изглежда също така компетентно в тази сфера, в която се случваха всички тези неща".

Министърът увери, че складовете вече са обезопасени. Прокарват се просеки през слънчогледовите насаждения в околността, за да могат пожарникарите да поливат от безопасно разстояние с вода.

"Разследват се всички версии. Пожаро-техническата експертиза ще бъде тройна и ще бъде назначена след като приключи изцяло огледът на местопроизшествието и всички поражения, които са нанесени", каза Наталия Николова, окръжен прокурор на София област.

"Очаква се да излязат нови детайли след днешните разпити", допълни Иван Делчев, Национална следствена служба за взривовете.

Затворен остава пътят между Гара Елин Пелин и град Елин Пелин. Министерството на околната среда и водите съобщи, че показателите за чистота на въздуха трайно се нормализират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия са продукт на системата и системата е продукт на тях. Не знам кое е първото като с кокошката и яйцето. За справка - Главен Прокурор има в СССР. Там е бил нужен за гонения, репресии и т.н. В демократична държава такова нещо няма. В бг т.нар. Регионален Прокурор е символ на корупция и срастване на мафия и държава. Това и съдиите са звената през които са се просмукали още през 90 -те години. Тази анархия не е от 15-20 г. Спомогна и реформата на ВКС от другаря Костов.. ФАКТИ
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още преди да е свършило "това разследване" на "прокуратурата", г-н Сарафов, дуловската и приятели ще се преместят в един затвор за "прокурори" като тях. Прасето Цацаров е виновен за тази свинщина
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно от сергиите на Женския пазар и на фона на бусчето с елеците кът от мегдана..Хубаво че са надписите - публиката да е наясно- да не ги объркат- работата сериозна - от тия лелки нищо не може да остане скрито прикрито..Баси личния състав - само от стойките,елечетата,бусчето и бланкетния речник ти става ясно...- нямат мърдане там са до пенсия- после на село- и най вече докато слушкат- ще папкат- срещу нищовършенеИ после що нищо не мърда в тъз държава
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е хубаво да обиждаш на външност една жена. Не знаеш през какво е минала. Нашите псевдо прокурори са обаче хотелиери и докато работят по всички версии,ще си построят три хотела и ще минат три години докато обвинят... Глобалното затопляне. Проблемът, че България гори е, че Пеевски, Борисов, Цацаров, Гергов, Трифонов, Тончев и Сарафов са на свобода. Ако бяха арестувани преди месеци или години щяхме да внесем респект в ромските квартали. Ясно е че роми палят всеки ден пожарите, има трафични данни
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте ги добре -вижте тия лелки - "от местопрестъплението в бг вариант"те тия лелки- дет са се сраснали с бюрата и столовете по кабинетите - те тва ни е прокуратурата- те тия лелки ще установят..ще разследватЛеле леле какъв капацитет - Маями Ню Йорк..Лос Анджелис - пасти да ядат- ам ако наще лелки им оставят де...Каква пародия - дори костюмчетата с надписите е като за хелоун вечер
1
0
 
11
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
По бг традиция - следварително