Взривове на мини прекратиха потушаването на пожара в планината Славянка

Вчера спряха работа и гръцките им колеги по същата причина
30 юли 2024 10:27, Елка Василева
95
Взривове на мини прекратиха потушаването на пожара в планината Славянка
Снимка: архив, БГНЕС

Борбата с пожара в планината Славянка на границата между Гърция и България е прекратена поради експлозии в района, предаде БНР.

Още по темата
Въпреки че от 5 часа сутринта нашите огнеборци са на терен и се опитват да овладеят пожарните огнища, които се разразиха през нощта заради силния вятър, по-късно имаше взривове в района на минното поле и работата на пожарникарите е преустановена.

Вчера беше преустановена работата и на гръцките им колеги, отново по същата причина - заради взривове.

Минното поле, което е по границата, е доста голямо - по права линия е около 1,5 км, а точно там има пожарни огнища.

В 9 часа сутринта в борбата с пожара трябваше да се включат и френските самолети, както и наши военни хеликоптери. Но към 10 часа машините все още не бяха задействани в потушаването на огъня.

На мястото е директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
До До Зозо.... Смeшka, аз съм планинар от дете. Ще ми обясняваш танк щял да мине .... като паяк по тавана :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
43
1
 
5
 
! Отговори
5333 преди 1 месец
До Анонимен показали му една мина и казали всички други ги махнахме шефе
42
1
 
8
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 39. Бил ли си на заставата в Петрово, която беше в този участък? Виждал ли си района? Виж и кажи как може да мине танк оттам:)
41
7
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Щом има банана всичко е ок
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо гърмят мини? Б. Бонев каза, че тези мини са махнати по негово време. Той ли лъже или него са излъгали, че работата е свършена? По типично български маниер сме рапортували, усвоили сме парите, а работата несвършена. Бонев да каже!
39
8
 
4
 
! Отговори
До Зозо преди 1 месец
Пеша може и да не можеш, но танк минава, той танка не е за парад, може и да стреля, не ги разбираш тия работи, от опит знам че граница се нарушава на лесен терен и в близост до път, има участъци от границата дето нямат нарушител от 80те години, и то някой загубил се и го хванали, спориш с хора пазили граница
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тук ке изгорят домовете на хората,от кадърните шефове на пожарната и министри и премиери и т.н
37
3
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 29. След сваляне на военната хунта в Гърция 1974 година, когато Караманлис дойде на власт, гърците започнаха да идват в България, за да посещават роднините си. С пълни багажници с храна и неща от първа необходимост. Виждали ли сте братя, след 34 годишна раздяла как се прегръщат и плачат? Аз да. Толкова за соца и "рая".
36
2
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Всъщност мините бяха против нахлуване на чужда армия, за пазене си имаше граничари
35
5
 
0
 
! Отговори
натоските мини преди 1 месец
слагаха след генерал бонев . една прави 5 пожара . иначе не може да убие и лисица . тайната е в търговията . правиш и продаваш . в украйна мините я утрепат някой цивил я не . миненосците носят по 5 в чанта . трудно се обезвреждат . 5 мини по 10 кг . едри хора ги слагат . дебелаци . на фатик слагаха пред колата от големите .
34
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
До До Христо Христов..... Какви противотанкови мини в тези отвесни баири бре??? То там пеша не можеш да минеш :)))))))))))))))))))))))))
33
0
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
Факт, полоата (КСП) си беше просека, в идеално състояние в комплект с черен прикриващ път, да не говорим че снарядите бързо засичат пожар
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1989 имахме държава и най силната армия на Балканите и златни медали на олимпиада, сега е разграден двор с един самолет и хеликоптер и турсити на олимпиадата, но има банани
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е затова сме станали почти 9милиона, щото по границите мини,телове и калашници. Тези мини са поставени заради бегълци,а не за да не ни нападнат гърците, защото оттам армия няма как да мине..
30
0
 
8
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 месец
По скоро са от времето на соца, когато двата отбранителни блока се пазеха един от друг, пазил съм граница и знам как са залесявани нагъсто полета, за да не минава пехота, тук има хора дето не разбират че ако полето е с противотанкови мини, човек не може да ги задейства(демек е за отбрана от чужда армия, а не от бегълци) , никой не казва, въпросния участък с какви мини е
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ako ce noggъpжaшe cucтeмaтa c kльoнa u бpaзgaтa, noжapa нямaшe ga мuнe...
28
11
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Копейкииии, както и да въртите-сучете, граничарите пазеха да не избяга някой на запад. Никой не е тръгнал да влиза в бай тошова България. И целите съоръжения бяха насочени да не избяга някой. Ай сиктир!!!
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Замисляте ли се за варварството на руснаците, минирали окупираната територия БГ и колко смърт са донесли тези мини? Защо до сега никой не е говорил за тях?
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тея Мини са от преди 1944, и гърците е трявбало да ги махнат, но не са до сега
25
7
 
4
 
! Отговори
До фют преди 1 месец
Нормално, голо гранично поле, страна южен фланг на Варшавския договор, трябва да се пази от нахлуване, тва че някой решил да бяга си е негов проблем, Щатите що имат стена с Мексико..., отбранителна тактика...