Момчета на по 7 г. запалиха умишлено къща в село Габровница

Огънят унищожил целия покрив и част от домакинските уреди и посуда
2 авг 2024 13:10, Елка Василева
109
Момчета на по 7 г. запалиха умишлено къща в село Габровница
Снимка: архив, БГНЕС

Две момчета на по седем години са установени като автори на палеж на къща в село Габровница, община Монтана, съобщиха от МВР в Монтана.

Около 15:40 часа на 26 юли те умишлено подпалили къщата на местен жител на 42 години.

Огънят унищожил цялата покривна конструкция – около 120 квадратни метра и част от домакинските уреди и посуда, а благодарение намесата на огнеборците от Монтана била спасена останалата част от дома и имущество в двора на имота.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели и са събрани веществени доказателства за престъплението. Образувано е досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че подобно престъпление, извършено от толкова малки деца, скоро в региона не е имало.

През първите шест месеца на тази година в региона има 21 умишлени палежа, а през 2023 година – 44 умишлени палежа. Най-често са били запалвани автомобили, къщи, входни врати на домове, ниви със земеделска продукция, фураж за храна на животни и т.н., уточниха от полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 50 Мнои добре си е момчето. Вие ... Вие сте откачените, защото ги оставихте, да ни полазят така! Вие викахте на полицията, когато ги хващаме по дворовете и ги биехме. Вие пускахте молби, когато чувахте, че ги строяваме. Вие пляскахте на евро рома. Вие издавахте хората в Катуница... Сега се оплаквате, *** правим нещо. Ревете си! Вие приключихте. Наш ред е, д анаправим опит, да спасим България!
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КоткИ на сел няма ... Грънаха ги всичките от етноса. И защо е грещшно? Какво лошо има? Ако имаш рак, раковата тъкан се премахва. Ако имаш ***, следва обезпаразитяване и паразитиращкте организми се чистят. Няма нищо лошо в това.
41
0
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 1 месец
Бие те съчмата в главата
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36 Точно това си помислих и аз - някой е искал да накаже този човек и затова е подучил малки деца да направят това. Дори и да ги хванат, те не носят отговорност. Сега работата на МВР е да успее да ги накара да си признаят кой ги е пратил, а не да им осигурява психолози за наша сметка, които да им говорят кротко, че не бива да правят така.
39
0
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
"Катуната може да изгори цялата." ----------- Абсолютно те подкрепям, дай Боже! Натиснах погрешка минуса, но ти давам 10 плюса!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възрастницигани са ги накарали да запалят къщите. Къде е държавата? Трябва по-строги закони за такива.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 43 Беля е. Имам решение - децаъавлизат в слугинаж на хората и докато не си изплатят дълговрте,ще оравят, маквото ом се казва! Така е честно!
36
0
 
7
 
! Отговори
Индиец с български п преди 1 месец
Чисти българчета!Сигурно не им е дал този път каквото искат?!Сега да ядат дървото,а племето им да положи обществено полезен труд:ремонт на покрива,шпакловки,боядисване и т.н.Нали са специалисти в това?!Право съдиевропейска все още Българийо!!!Тези закони в нашата страна защитават единствено престъпниците!До кога?!
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Катуната може да изгори цялата.
34
1
 
2
 
! Отговори
ХасанкУ преди 1 месец
Ами кобре. Децата решили да изпушат по една цигара и белята станала
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
народа е казал "Здрав камшик у дома - добре възпитани деца" - койт не слуша ша играй каиша
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Симптом - Нали знаеш, че при тях е традиция братовчеди да се съeшaвaт и да правят деца. Всяко трето е с някакви малформации, включително и психични.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инкакво дете е, ве! На чуждите прешелници! Много има дорде се докаже! Къшата знаеш ли колко пари е? 100 такива цял живот няма да я изработят! Ще я изкрадат, да, ама не и другото!
30
0
 
12
 
! Отговори
До МВР Монтана преди 1 месец
"От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че подобно престъпление, извършено от толкова малки деца, скоро в региона не е имало." ------ В този регион дечицата ромчета на 7 г. обикновено крадат пенсии. На 14 започват да правят обири с взлом, а като наближат пълнолетие, спират да си играят и направо убиват. Докога ще ни давате сводки за престъпността сред ромите и нма да правите нищо бе, хрантутници? Ние ли ви плащаме заплатите, или БХК?! Сега ще им осигурите ли психолози на "децата"?!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 34 - не Говори с него! Не заслужава! Той е пеотив нас! Той е към технтие! Той е враг!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обзалагам се, че са от етноса и са подучени и пратени от роднините в каттуна им да мъстят на някой, на който имат зъб!
27
1
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 1 месец
До до 13 - Наистина коментар 13 звучи стряскащо, но само са миг се опитай се поставиш на мястото на човека, останал без дом и без важна част от покъщнината си. Ако наистина са от онзи контингент, значи той никога никакви пари няма да види от тях като обезщетение и ще се окаже разорен заради безнаказаността на едни.
26
1
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 1 месец
Скрии се *** и котките на село не ги е страх от теб
25
0
 
4
 
! Отговори
Симптом преди 1 месец
Значи поне едно от децата е психопат. Паленето е едно от основните симптоми, че едно дете е психопат. Дано не са и двете такива и дано се намери добър психолог/психиатър да работи с тях. Защото ако порастнат без спецализирана помощ има вероятност да стана опасни за обществото.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като keлeмeтaтa са на по 7 г., значи ли това, че пострадалият човек няма да получи никаква компенсация от джоба на техните родители? Ако е така, значи законодателството трябва да се промени.