Адвокат: Дружеството няма да ви спре водата заради това, че не сте си платили фактурата от 300 лв.

Следващата стъпка може да е жалба до енергийния регулатор
14 авг 2024 13:11, Гергана Попова
7
Адвокат: Дружеството няма да ви спре водата заради това, че не сте си платили фактурата от 300 лв.
Снимка: БГНЕС

Жителите на няколко столични квартала бяха шокирани със сметки за вода за юли, някои от които надвишават десетократно обичайния размер.

Дружеството няма да ви спре водата заради това, че не сте си платили фактурата от 300 лв. Това каза адвокат Назрет Бабучев пред Нова телевизия.

По думите му, ако е налице несъответствие, самото дружество би трябвало да измени фактурите със съответните счетоводни документи.

"Това става с данъчно кредитно известие. Ако това не е удовлетворително и има съмнение за неточност в измервателния уред, би трябвало да се сложи контролен водомер от лицензирана лаборатория и да се направят измервания, като последват корекции във фактурата", добави още Бабучев.

Според него, следващата стъпка може да е жалба до енергийния регулатор. Той допълни още, че това е задължително условия, преди предприемане на последващи административни и съдебни действия от страна на гражданите.

"При съдебно производство се стъпва на документите, издадени до този момент", отбеляза адвокатът и допълни, че не е нужно да се прибързва с плащането на фактурата, докато върви целия процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Страната
КТ "Подкрепа": Водната криза е заради стари ВиК системи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
само не казват че водомерите им не мерят вярно и тая лаборатория са техни хора. тъй че ако имате някакви съмнения можете да си платите на вик да ви пробват водомера и да ви кажат че всичко е ок.
4
1
 
4
 
! Отговори
идват Избори преди 3 седмици
Парола 'ВиК' = Вино и кебапчета.
3
0
 
3
 
! Отговори
ВиК секторът преди 3 седмици
е в много лошо състояние, трагедия направо............казвам го от личен опит и наблюдения ............и е на автопилот, защото никой не го поддържа............всеки шеф гледа само да краде!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И как могат да ми спрат водата в апартамента аз дето се намирам на 4-я етаж, като тръбата захранваща с вода съседите под мен и над мен минава и през другите апартаменти? Ако искат да ми спрат водата то трябва да спрат водата и за другите апартаменти под и над моя апартамент. Смееешници! Допреди 4-5 години моя комшия имаше натрупана сметка от 2500 лева за вода. Продаде си апартамента, с 2500 лева по-евтино от обявената цена. Що толкова години не му спряха водата? Щото не може.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В момента има режим на водата 3 дена няма пускат за 2 часа и после пак няма 3 дена мога ли да ги съдя питам тоя адвокат