Чуждестранни туристи предпочитат родните къмпинги

Не се притесняват да почиват в кемпер или в палатка
14 авг 2024 19:30, Инна Ангелова
13
Чуждестранни туристи предпочитат родните къмпинги
Снимка: БГНЕС

Това лято наблюдаваме бум на чуждестранни туристи, които предпочитат да прекарат ваканцията си на роден къмпинг. Привлича ги уникалната природата и морето. Румънците и германците засега преобладават.

Туристи от България, Румъния, Полша и Германия посещават къмпинг край Варна заради красивата природа и чистото море. На площ от 6 декара има места за 35 каравани, 40 палатки, както и леглова база в бунгала и вила. Чуждестранните туристи предпочитат да почиват в собствените си кемпери или палатки. Българите отсядат в бунгала, съобщава БНТ.

"Караваната на ден е 30 лв. и 10 лв на човек. Караваната има и кола – 10 лв. на кола. Кемперът е 30 лв и 10 лв на човек. 50 лв. за кемпер с двама души. Ние сме малко по-различен тип туризъм, няма го този шум на големите комплекси, плажът е спокоен, хората, които предпочитат спокойствие – предпочитат нас", смята Павлина Шаркова, управител на къмпинг.

Оливър е от Германия и за десета поредна година изминава хиляди километри в Европа, прекосява няколко държави, за да почива на къмпинг в България. Споделя, че предпочита дивото къмпингуване, защото не обича да отсяда по хотели или къщи за гости,

"През нощта си почиваме, пийваме нещо, посещавам приятели във Варна, Добрич или Виница, имам много приятели по цялото Черноморие, не само тук. Много ми харесва природата, но не ми допада това, че българите не я пазят, иначе е прекрасна. Моята съпруга готви тук, имаме барбекю, аз не", допълва Оливър.

Оливър разказва, че пазарува от хранителните магазини у нас за къмпинга и с всяка изминала година храната тук му струва по-скъпо.

"Едно пътуване ми струва около 600-700 евро с караваната, 2000 километра с дизелов двигател, за винетки, масло, това е в едната посока. Оставането ни тук струва 25 евро на ден и за нас това не е скъпо, добре е", прави сметка германецът.

Управителят на къмпинга допълва, че плажуващите прекарват целия си ден на открито, правят барбекюта, тим билдинги, игри, на плажа основно. Има и ресторант за тези, които не искат да готвят.

В последно време е популярно около къмпинг да се организират и сватби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: морекъмпингтуристи
Още от Страната
Хасково посрещна чудодейната икона Пресвета Богородица "Златна ябълка"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Опала преди 3 седмици
Те наще къмпинги са оле Боже. Всеки тарикат си прави къмпинг където му скимне.
11
2
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 3 седмици
Чужденците да си носят храна в кемперите от Германия и РОМАния като тук им е скъпа. И на нас ни става скъпо ксто има туризъм от вън. Само единици печелят, останалите виждаме инфлация.
10
0
 
3
 
! Отговори
Г преди 3 седмици
Напишете и името на къмпинга.... и замина.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако се направи сравнение колко почиват в хотели и колко като диваци в кемпери, каравани, палатки и т.н., ще излезе че 99% са в хотелите, обаче иначе били предпочитали къмпинг.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ние сме почивали на къмпинг край Балчик, бунгала в кръг, в средата тревичка, където можеше да се играе тенис и волейбол, всяко бунгало с душ, огромни дървета правеха сянка
7
0
 
5
 
! Отговори
ХОТЕЛИЕРИТЕ преди 3 седмици
ГОЛЯМ БУМ ИМАМЕ *** ДАЙТЕ ПОМОЩИ МОЛИМ
6
2
 
6
 
! Отговори
Биско Чекмеджето преди 3 седмици
Къмпинг "Лагуна" - най северния на Златни пясъци. За там става въпрос. Едно райско кътче
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко жалко, че къмпинги вече няма! Нали 30 години ляхме бетон, а всеки селянин си замени градината с блок... И възмездието е налице. Ако бяхте си спестили строителното предприемачество, щяхте да имате повече туристи.
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къмпингите са нищо повече от места, където хора, които не се къпят със седмици дрииискат в химически тоалетни, които воняяят много. Супер природно е.
3
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Има бум на чуждестранни щото само те са останали и наште не ходят. Просто.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо трябва да се притесняват? Това е един от начините да си изкараш прекрасна почивка.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Верно ли ? Брейййй...