Протест в Горна Оряховица срещу общежитие за чужденци

Събират се подписи срещу плановете на инвеститор
28 авг 2024 09:40, Петър Бойчев
30
Протест в Горна Оряховица срещу общежитие за чужденци
Снимка БГНЕС

В Горна Оряховица се подготвя протест. Причината е, че общината е решила да продаде своя занемарена сграда, а инвеститорът възнамерявал да я превърне в общежитие за чужденци, предаде NOVA.

Местните хора нямат официална информация за това, което допълнително ги притеснява. Освен това прочели в медиите, че хората, които ще дойдат, 300 работници, са от страни като Бангладеш, Иран, Непал, Узбекистан и Пакистан. Те са с други разбирания, може да се получат нежелани инциденти, обясни жена, противничка на проекта. Не е ясно дали са мигранти, или хора с работни визи.

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков пък посочи, че сградите са общинска собственост, но са в много лошо състояние от години и постоянно има проблеми с тях, включително и много вандалски прояви. Неотдавнашен пожар на терена пък бил трудно преодолян - заради голямата растителност и изоставения терен.

"Преди месец пристигна от Агенцията по бежанците писмо, с което искат от нас в сгради с отпаднала необходимост да бъдат настанени мигранти от Харманли и от София. Аз им отговорих, че нямаме такива. Имаме друга визия за тези сгради", подчерта обаче кметът.

Той потвърди, че информацията в медиите за бъдещото общежитие наистина идва от общината и е вярна. "6 месеца работим и правим ПУП да ги разделим на обособени сгради, за да може сградите да се продадат лесно и да бъдат продадени на стратегически инвеститори", каза Рашков. Един от инвеститорите наистина искал да настанява чужденци в обекта, но имало и още двама други. Целта била да се намери най-добрата цена.

Хората обаче са събрали 200 подписа срещу плановете. Инвестиционното намерение ще се гласува в общинския съвет този четвъртък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Страната
Почина момчето от тежката катастрофа в Пловдив снощи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Овен от СамоводенеА преди 2 седмици
Няма нужда от нови ***! Малко ли са нашите ,че още да вкараме....! А после как ще се отървем????!Понеже богаташите не искат да плащат прилично на българите,че затова е по- угодно са вземат *** чужбински *** ,които лесно да лъжат, мамят, заблуждават заради простотията им...А как ще омърсят само всичко българско наоколо....?! Боже.. !А като почнат да колят, убиват ,нападат наоколо- Горна,Търново наред ,че и селата... Къде ще е тогава скъпият ни кмет..?! Ама той ще се скрие..
23
0
 
4
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
Нямат ли други идеи за сградата? Или знаят, че бройката на гостите ще се увеличава, ес бди, за да ги приемаме, та затова ще правят общежитие, а не да речем социални жилища?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Евроатлантизъм за вас.
21
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 2 седмици
Супер, ще си паснат добре с утайката на България, че и тя май не е малко...
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бре къде е божанков от ПП ,не беши от г.оряховица ,явно кара влака за Бургас а. бря г-н депутат що като караш влака закъсняваш по 3...4 часа в Бургас )
19
1
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 седмици
И да протестират файка ЙОК! С виленеещата демографска катастрофа така ще е отсега нататък....постепенно тук ще вкарават и заселват чужди култури и така ще се подменим до 20-30 години, даже може би по-рано. Това го прогнозираха учени и специалисти в тази област и сериозно алармираха поне от 10-15 години насам, но....глас в пустиня....сега вече почва да става за това за което ни предупреждаваха.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Честито! Да взимат опит от Ирландците, относно сградата.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Непал? Бангладеш? Ми какво ще работят тук без език? На ръкопашен български ли ще общуват? Май поредните паиразити. С право протестират хората.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При бай ви Тодар беше пълно с виетнамци, които вършеха мошенгии
15
19
 
2
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 2 седмици
За съжаление много българи все още са неизлечимо болни от болестта РАСИЗЪМ.
14
3
 
16
 
! Отговори
Бай ви Тодор преди 2 седмици
Да ви е честита демокрацията и евроатлантическите ценности
13
1
 
32
 
! Отговори
Спецофф преди 2 седмици
Фазата с обезлюдяване свърши и подмяната на населението започна.
12
6
 
15
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 2 седмици
българина вечно някой друг му е виновен, ако бяха избрали кмет не атлантическа ориентация, нямаше да правят подписка..... това важи за всички избори в страната, за каквото си гласувал това получаваш
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как искат да наводняват цялата страна с тия бе, вижте какво става в Франция, в Англия.
10
3
 
23
 
! Отговори
Евроатлантично е преди 2 седмици
Подмяната на местното население на територията продължава по план...
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имаме ли наши сиани? Имаме. Работят ли? Не работят! С какво тогава ще се различават вносните сиани? С това, че ще правят повече зулуми и, че ще усвоим едни пари от фондацийки за да ги приемем и да ни оправят генофонда като избиват местни и правят деца. Новите евро ценности
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко евроатлантическо
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Безработица имало в България, пък внасят работници. Ами потърсете си българи, бе, работодатели! Те, тия внесените на морето така и се изнесоха, сюрпризираха си работодателите. Хванали си пътя!
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Промяната е факт!!!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Искаме и 300 евро еднорози да вкарат в съседното общежитие