В Пазарджик пак глобяват за бурки, 300 лв. първия път, по 1000 после

Заради ковида общинската наредба досега се подминавала
28 авг 2024 10:05, Петър Бойчев
76
В Пазарджик пак глобяват за бурки, 300 лв. първия път, по 1000 после
Снимка Пиксабей

Служители от Районното управление на МВР в Пазарджик са установили самоличността на две жени, облечени с „бурки" и разхождащи се в центъра на града. На две от тях, на 47 и на 25 години от квартал "Изток" са съставени актове.

Предстои съставяне на акт и на трета, забавянето е поради недоброто и здравословно състояние. Това коментира говорителят на местната Областна полицейска дирекция Мирослав Стоянов по повод на публикувани в социалните мрежи 2 снимки на забулени жени, които бяха посрещнати с негативни коментари от потребителите на една от групите.

„От обявяването на пандемията от КОВИД 19 през 2020 година до отмяната и през 2023 г. не сме следили стриктно за спазването на тези изисквания по обективни причини. Но от началото на тази година налагаме санкции за носене на облекло, което прикрива лицето", обясни Стоянов.

Административните нарушения са по чл.2 точка 43 от Наредбата за обществения ред в Пазарджик, която бе приета през април 2016 г. Тя касае забраната за носене на обществени места на облекло, и/или аксесоари, които прикриват лицето и пречат за идентификация на лицата от граждани, органи на реда или технически средства.

Предвидената глоба за нарушителите е в размер на 300 лева, а при всяко следващо нарушение санкцията е 1000 лв. съгласно новоприетите промени в Наредбата за обществения ред.

Санкцията важи за хора, които се появяват на публични места- обществени институции, паркове, магазини, автобуси, места за отдих и т.н. с такова облекло, закриващо лицето и което пречи на установяване на самоличността на човека, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: глобаПазарджикбурка
Още от Страната
Протест в Горна Оряховица срещу общежитие за чужденци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
БГ, Н, преди 2 седмици
Депортация, от, улицата, на,самолета, и в,Пакистан,
57
0
 
5
 
! Отговори
БГ, преди 2 седмици
Нагли, мюсюлмани, и мюсюлманки, глоба, 1000,лв, и общественополезен,труд, 2, месеца, ,тук, е, Християнска, БЪЛГАРИЯ,
56
0
 
11
 
! Отговори
НА БУРКИТЕ преди 2 седмици
ИМ СПРЕТЕ ДЕТСКИТЕ И ПОМОЩИТЕ > ЕФЕКТА ЩЕ Е ПОРАЗИТЕЛЕН
55
0
 
11
 
! Отговори
аноним преди 2 седмици
Сами не се усещат,че така опаковани,приличат на купчина мръсно пране!
54
0
 
19
 
! Отговори
До 49, 51, 52, 53 преди 2 седмици
Тези в Пазарджик са нашенски бхаратки. Носят ислямски покривала, защото за това получават пари от ислямски фондации. По този въпрос вече се писа преди няколко години. Ако им даваха тези помощи при условие, че тръгнат по улиците по прашки, те и това ще направят.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 45 -- Никъде в Корана не пише, че жените трябва да се забулват.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преди време се писа тук, че за носене на бурка такива жени получават ежемесечни помощи от ислямски фондации. Беше дадена идея фондации от друг тип да им дават по-щедри помощи при условие, че редовно ходят на нудистки плаж, а по улиците излизатс минижуп и дълбоко деколте. Ако се направи такъв експеримент, да видим какъв ще е резултатът.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако са от категорията "Трайно безработна, социално слаба", как точно ще им съберат глобите?
50
0
 
13
 
! Отговори
Демократично решение преди 2 седмици
Парите от глобите да се заделят и при трето нарушение с тях на съответната кадъна да се купи еднопосочен билет до предпочитана от нея мюсюлманска държава, плюс лишаване от българско гражданство.
49
0
 
6
 
! Отговори
Само преди 2 седмици
Там ли?
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в Москва никой не ги глобява. Заприличала е на фенклуб на Бешикташ.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
само така . ако искат да се обличат като батмани , да хващат пътя и да ходят отбтам откъдето са дошли
46
0
 
12
 
! Отговори
Вън!!! преди 2 седмици
За се връщат там откъдето са дошли!
45
0
 
22
 
! Отговори
аноним преди 2 седмици
В света има толкова много мюсюлмански страни,но те не тръгват към нито една от тях.Примъкват се към християнска Европа,и имат наглостта да крещят,че тук обезателно трябва да бъде Халифат.Защо просто не отидат в една от тия многобройни ислямски страни-и там да се наслаждават на живота.Те идват тук с проблемите си,и искат да вършат това,което са правели в техните си страни.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като искат бурки там в Афганистан,прекалено много им отпуснахме края на тия
43
0
 
21
 
! Отговори
1-3 преди 2 седмици
Единственото решение на този проблем,е-депортация на всички ,,бежанци от войните".На тях им е необходима ,,помощ",за да осъществят мечтата си-да живеят по законите на шериата.Също,да се прекрати приема на ,,бежанците" от всички ислямски страни.Тук те по никакъв начин не се интегрират,а носят само проблеми.Те не бягат от войната-Те Я НОСЯТ СЪС СЕБЕ СИ!!!
42
1
 
9
 
! Отговори
аноним преди 2 седмици
Върти се видео на палестинки-излезли да протестират,и между тях терористът Синуар със бурка и чаршаф,криейки се от преследвачи.Та и тук-колко ли терористи се маскират като жени с тия бурки?
41
0
 
15
 
! Отговори
ДОЛУ ЧаршаФа преди 2 седмици
НЕ на чаршафосаните - да ги изселват в германия,англия,франция,дания-там ще ги приемат
40
0
 
21
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
И чаршафите трябва да забранят, защото могат да крият под тях ножове, нали времената са такива, примери от Европа бол. И да не реват за правата, защото те не са толерантни и не дават права за свободно облекло в мюсюлманските страни.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега ще станат вълнения,че им се нарушават правата. Друг е въпросът колко са прос ти тези с бурките да вярват,че Алаах бил казал,че трябвало до носят тези чаршафи.