Почина Стив Джобс

Съоснователят на Apple си отиде след дългогодишна битка с рака
Обновена: 6 окт 2011 14:32 | 6 окт 2011 06:53, Красимир Ангелов
306
Почина Стив Джобс
Снимка: Reuters

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, съобщи Ройтерс.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив", се казва в кратка декларация на Apple.

Джобс се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

Освен съосновател на компанията, Джобс бе смятан за сърцето и душата на Apple, коментира Ройтерс. На 1 април тази година компанията Apple навърши 35 години от своето създаване.

В специална съболезнователна телеграма президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като велик американски новатор.

Още по темата

"Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света, и достатъчно талантлив, за да го стори", подчерта Обама.

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс също коментира кончината на дългогодишния си конкурент:

"В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред.

За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: AppleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 172: Отвори някой текстови редактор и си напиши мнението там, после дай дясно копче -> paste тук (задължително ползвай дясно копче -> paste, не става с CTRL+V или със средното копче на мишката, ако ползваш някоя линукс дистрибуция), за да заобиколиш ограничението от 500 символа. Стана ми интересна дискусията ви. :D
160
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И пак ме обзема яд, че колкото и напред да вървим, нямаме още лек за рака. Докога ще си отиват хората в разцвета на силите си от тази коварна болест? Моля се медицината да успее да се пребори най-накрая с този ужас, наречен рак! Почивай в мир, Стив!
159
5
 
10
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Веднага давам, мога да ти организирам пресконференция на тази тема:1. Пример - неоправдано скъпо (от няколко години откровено Intel същите части, които имаш в PC, под малоумно обяснение, че са най-добрите ревизии на съответните компоненти и оправданието за четворната им цена). Пример - в средностатистически MAC Mini имаш обикновен интелски двуядрен процесор и 2GB памет и карта на Nvidia от среден клас на цена от над 1000$. За части, които струват 150-200... Няма да ми стигне мястото нататък..
158
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светът става с една идея по-скучен, след *** на човек като Стив Джобс. Рано си отиде, мир на праха му!
157
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българска група в памет на Стив Джобс:https://facebook/SteveJobsBulgaria
156
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте хората, които стоят зад Apple и ще ви стане ясно как се успява в този бизнес. Колкото и гениален да е един студент, без подходящото финансиране и насочване, доникъде няма да стигне. Зад почти всички големи ИТ компании в САЩ стоят Sequoia Capital и KPCB. Слуховете говорят, че това са фирми на ЦРУ. Дали е така не знам, но знам, че с 2 лева в джоба не компютърна компания, но и сергия на пазара не можеш да завъртиш.
155
2
 
7
 
! Отговори
До 167 преди 12 години
Ти си тотален профан и ***, честно.
154
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На господ му писна от *** дрънкулки и моднте фарсове, асоциирани с тях и реши да накаже Джобс доста преди времето му да е изтекло...
153
4
 
7
 
! Отговори
До 164 преди 12 години
Мотивирай се защо според теб не струва.Технически решения, чисто иновативни решения, продуктови.и не се мотивираш, man.Даваш само някакви общи мнения.При положение, че са създали продукти, които използва цял свят, като ти от каква позиция даваш оценка, че Apple не струва.Предполагам от позицията, че не го използваш.А кое за теб струва? И само тях ли уважаваш?А и не мислиш ли, че от позицията на едно болтче, можеш да изказваш мнение за тези, които създават цялата машина???Но, щом ти харес
152
2
 
3
 
! Отговори
Anton преди 12 години
hater mn sum saglasen s tebe brat vinagi mrazqt vinagi pluqt vinagi sa poveche ot drygite no si ostavat edni jalki pisachi po forumite tva e ...da ne govorim che 90% ot tykashnicite prez jivota si sa vijdali apple samo ot vitrinite na magazinite i sa zavijdali prez celiq si jivot....sega trqbva est da izleqt nqkade taq qrost ....kade po-dobre ot internet forumite
151
3
 
9
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Ама не съм. Още едно доказателстов колко си умствено ограничен :). Не мога да разбера защо нападаш на лична основа. Кой говори за мен в момента? Аз говоря за всички хора, които работят здраво за да се развива човечеството. Кой спори за личните качества на Джобс, сериозната му техническа, маркетингова култура? Къде казах Джобс не струва? Казвам APPLE не струва...
150
4
 
14
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Беше и си отиде iGod... Бог да го прости...
149
3
 
10
 
! Отговори
Anton преди 12 години
pochina choveka koito prevarna edna otxapana qbulka v nai-golqmata kompaniq za telekomunikacii v sveta REST IN PEACE *** !!!
148
4
 
3
 
! Отговори
Do 158 преди 12 години
И какво от това??!!Голяма ли си работа?Усетих те, че си *** кодер. Нищо повече!
147
5
 
19
 
! Отговори
hater преди 12 години
ей тва е ... Българина мрази скъпото .... Българина мрази великите хора .... R.I.P. Steve ***
146
3
 
15
 
! Отговори
black sea преди 12 години
А бе плюят си някои хора, ама хабер си нямат нито от МАС нито от операционната му система.А бе....... гроздето било кисело.Лека му пръст на човека.
145
6
 
8
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Apache/2.2.3 (CentOS) Server at anode3 Port 80 . Господа неграмотници, дори в момента ползвате UNIX услуга, докато пишете. Млъкнете малко с тоя *** Apple... И не объщайте личната трагедия на един човек в световна. Защото не е...
144
4
 
25
 
! Отговори
неграмотен преди 12 години
не е за вярване какви *** пишат в този форум! Стив Джобс е легенда и само пълен *** може да отрече огромния му принос към света на технологиите!RIP!
143
2
 
5
 
! Отговори
iLive преди 12 години
Това е страницата iLIVE в негова памет:facebook/pages/ILive-In-Loving-Memory-of-Steve-***-Founder-of-Apple/229843563738210?ref=ts
142
4
 
9
 
! Отговори
до 151 преди 12 години
Това, че предполагам кодиш по цял ден не те рави равен с хора като Джобс и Бил Гейтс.Не, че девелоперите не заслужават уважение, но някой трябва да им показва посоката, някой трябва да има идеите, някой трябва да задава целите.И аз познайвам повече ИОС- i ot Windows, но не е в това работата.Събери 20хлд. изпълнители без лидер и можеш да им благодариш за присъствието като толкова искаш, но това не означава, че ще направиш втора Apple или Microsoft.Ето затова заслужават уважение хора като Стив