Почина Стив Джобс

Съоснователят на Apple си отиде след дългогодишна битка с рака
Обновена: 6 окт 2011 14:32 | 6 окт 2011 06:53, Красимир Ангелов
306
Почина Стив Джобс
Снимка: Reuters

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, съобщи Ройтерс.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив", се казва в кратка декларация на Apple.

Джобс се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

Освен съосновател на компанията, Джобс бе смятан за сърцето и душата на Apple, коментира Ройтерс. На 1 април тази година компанията Apple навърши 35 години от своето създаване.

В специална съболезнователна телеграма президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като велик американски новатор.

Още по темата

"Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света, и достатъчно талантлив, за да го стори", подчерта Обама.

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс също коментира кончината на дългогодишния си конкурент:

"В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред.

За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: AppleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
9
 
! Отговори
Надя Колева преди 12 години
Поклон!
180
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 184:Аз питам LoL, той изглежда компетентен (в сервиза, в който, изглежда бачка). Ти почакай малко :-)
179
6
 
6
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
някакъв задръстен happle фен ми се е разписал с името под 185...овчицо знам че имам много горин handle ама да пишеш с чуждо име е идиотия... Да те светна лекинко така - за разлика от вас култистите, ние нормалните хора не робуваме на идоли и марки - това трябва да отговаря на идиотския ти въпросТанонимния пишещ на шльокавица...изобщо няма да си правя труда да ти прочета коментара както и една доста голяма част от хората...пък ти си пиши на танганайски ако искаш...
178
3
 
6
 
! Отговори
Anton преди 12 години
az shte vi kaja kakvo e da si golqm chovek..... nai-golemiqt ti sapernik i konkurent da napishe: "В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наредЗа онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест". koi e toi sobstvenika na operacionnata sistema na koqto rabotish ti sega....a ti kazvai che *** ne e IGOD !
177
2
 
9
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 189: Mаc Mini не е само хардуер. За това човекът е прав - на пазара има много small form factor pc-та, но нито едно не може да се сравнява като качество на изработка с отрочето на Ябълката. (:
176
6
 
4
 
! Отговори
до 184 преди 12 години
1. Не разбирам от икономика, аз съм краен потребител. Не ми излизай с някакви лафове от същите хора, които докарват мждународната икономика до колапс, а хората до гладна смърт (справка, заводите на тези фирми в Китай).2. Конкуренция на Mac Mini е абсолютно всяко едно PC, на което може да тръгне Windows7... Не знам дали си зaпознат, но откакто позлват Intel hardware, всяко PC с подходящи компоненти може да му се инсталира hackintosh... Не че този OS ще ти донесе някакъв benefit...
175
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаем ви мненията на всички "разбирачи", гледащи от високо, нас уж неразбиращите.Windows е shit, Lunux е най-големия.Android е невероятен- iPhone e shit.iPad глупост и т.н. и т.н.Омръзнали сте ни!
174
6
 
3
 
! Отговори
do 183 преди 12 години
az shte pisha kakto si poiskam...nqma zakon da pisha na kirilica nali e zabit ? a tva kolko laptopa imam ne ti barka v rabotata nali ? a dali sa za 1k ti si preceni ;) az lichno ot vsichkite si laptopi nai-si xaresvam alienware no tyka ne stava dyma koi kakvo imal..stava duma za edin chovek koito e napravil mnogo za komputarniq biznes toi shte e IGOD a ti shte si ostanesh c0ldblooded (pisacha na mudri misli vuv dnes.bg) uspex ti pojelavam dano porasnesh nqkoga
173
8
 
6
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Отделно ако наистина пък заговорим за върнати за сервизна поддръжка продукти на apple, съвсем грозна става гледката. Веднага се сещам за една от първите ревизии на IPAD, където евтиното китайско жълто лепилце прозираше бруталнo под LCD панела... За качеството на екрана да не говорим, на обикновена слyнчева светлина - бой на *** в тъмна нощ. Или Iphone, който чак при четвърта версия доживя до multitasking без да се налага да го хакваш... Но те не са един, два или три примера.
172
6
 
10
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
Кажи, ти разбирачо, от какво си облъчен?? Нали много разбираш! Ако на някой от вас ви предложат работа в Apple, ще си счипите краката, но нали тук се правите на интересни.Разглезени и мрънкащи IT специалистЧЕТА.
171
3
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ LoL:Веднага с два въпроса:1. Как си представяш цената на крайния продукт със сериийност 500к/година при стойност на BOM от $200 (в първо приближение ще приемем, че BOM на Mac Mini e колкото на iPhone 4S)2. Би ли изброил 2-3 *истински* конкурентни продукта на Mac Mini?
170
2
 
6
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
единия имал 4 компютъра само дето не може да пише като нормален човек на кирилица...отделно от това очевидно не е виждал HP или Dell за повече от $1k.... другия говори за персонални компютри и ios...мъка мъка
169
4
 
7
 
! Отговори
До 175 преди 12 години
А ти с какво допринесе за IT развитието.Аман от разбирачи и *** admin-и, които да ни обясняват, че някоя версия на някое апачи или джи бос или каквото и да е, е всъщност много по-добра или как Луникс е велик, а Windows- bull shit.Големи разбирачи.Вие разбирате ли всъщност, че цялото IT сфера, за която говорите е създадена да служи наа потребителя, а не за вас.
168
1
 
12
 
! Отговори
последно сбогом преди 12 години
Дълбок поклон пред човека знаещ какво иска и как да го постигне
167
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Четири са нещата формирали съвременния свят1.Ябълката от рая2.Ябълката на Нютон3. Ябълката на Бийтълс4.Ябълката на Стив Джобс(Apple)"'
166
8
 
5
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
@LoL - и да обясняваш само се хабиш излишно...apple-облъчените са клиничен случай...
165
3
 
3
 
! Отговори
Anton преди 12 години
LoL i az te podkrepqm za tva che Apple kato cqlo darjat mn visoka cena...no smetni i tova moi chovek az imam MacBook Air i MacBook Pro sushti imam i Dell i HP kakva e razlikata m/y Apple i ostanalite firmi? te sa edinstvenite koito sa zalojili na Alyminiq kato materql...vsichki drygi sa ot splasten naelon...vtoro te sa edinstvenata kompaniq koqto texnitep. da sa s texen OS.za smetka na drygite koito si plashtat za da imat Windows...e veche ti si plashtash 209 lv :D no kakto i da e
164
1
 
14
 
! Отговори
ифф преди 12 години
Поклон! Живот изпълнен със съдържание и сбъднати мечти!
163
4
 
9
 
! Отговори
До 172 преди 12 години
Нещо за IOS-а да кажеш?!!A и пазарния принцип, че една стока струва точн толкова, колкото клиента е готов да плати за нея- да ти е познато???Това е комбинацията продукт- качество-маркетинг.Ако на теб това не ти харесва, не означава, че не струва.А и това, че частите струват 250-300$ не означава, че и компютъра трябва да струва толкова.Но, както казах- въпрос на избор!Ползвай ако искаш компоненти за 50%, но най-малкото подобна оценка- Apple не струва е глупава и ограничена.
162
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кво се хабиш да обясняваш на фенове на еъпл, тия хора ако имаха акъл нямаше да са на това дереже. За тях това е култ, а да говориш срещу тоя дърт педевенко е равносилно на светотатсво, все едно да говориш на поп срещу бог или на атеист срещу Дарвин. Ако има как сигурно и ще го канонизират, поради простата причини, че им липсва акъл за да осъзнаят, че Джобс толкова години само се преструваше, че прави услуга на клиентите си, за да прави пари докато всъщност насася вреда на ИТ развитието...