Apple представи iPad Mini

Малкият таблет ще има същата функционалност като по-голямата версия
23 окт 2012 22:35, Красимир Ангелов
354
Apple представи iPad Mini
Снимка: Reuters

Apple представи по-малката версия на своя iPad, като цените започват от 329 долара за версията с 16 GB, съобщи CNBC.

Технологичният гигант представи също така и четвъртото поколение на класическия си iPad, чиито цени започват от 499 долара.

С промотирането на iPad Mini по време за Коледния сезон, Apple изглежда хвърля ръкавицата на някои от основните си конкуренти, които се опитват да намалят доминацията на компанията на пазара на таблети.

След близо година спекулации и само месец, след като бе повдигната завесата около петата версия на iPad, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви дебюта на още няколко нови устройства, в това число актуализирани версии на MacBook Pro, iMac и Mac Mini.

Четвъртата генерация на iPad, която бе донякъде изненадваща, притежава нов процесор А6Х. WiFi връзката ще е двойно по-бърза, а графичната способност - двойно по-добра. Батерията, както и досега, ще издържа 10 часа.

Фокусът на презентацията обаче беше върху дългоочаквания iPad Mini, който предоставя на потребителите същата функционалност като по-голямата версия.

По време на събитието маркетинговият гуру на Apple Фил Шилер държа таблета в една ръка, за да демонстрира неговата преносимост, като посочи, че „има нещо за всеки в широкия ценови диапазон”.

iPad Mini е с дисплей от 7,9 инча (класическият iPad е 9,7-инчов), дебелина от 7,2 милиметра и тегло от малко над 300 грама. Батерията на мини таблета също ще издържа 10 часа.

Някои потребители обаче може да сметнат за разочароващо, че резолюцията на дисплея е като на първия iPad, т.е. лиспва му яркият контраст от последните версии.

Apple ще започне да приема поръчки за мини таблета от петък, като се очаква доставките да започнат в рамките на две седмици.

Компанията представи още новото поколение на своя десктоп iMac, както и на MacBook – най-добре продаваният й лаптоп. Новият MacBook Pro ще бъде тънък по-малко от инч (2,54 cm) и с 20% по-лек, като ще тежи само 1,6 кг. Новият iMac пък ще е с 45% по-тънък и ще има напълно ламиниран дисплей.

Още новини от света на комуникациите вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: Apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Вземи се поинтересувай кой е индустриалния дизайнер на Епъ, вземи се поинтересувай къде се произвежда корпусът на iPhone, вземи се поинтересувай къде се правят повечето компоненти на iPhone, iPad, iMac и iPod и после ще си говорим кой е по-компетентния. А за приемствеността - сега пуснаха нов док, а всички устройства от 1998 г. насам ползваха един и същ кабел и букса. Нормално е устройствата да се променят с времето, а софтуерно поне 4 поколения назад се поддържа всичко от Епъл. Май Самсунг бяха тези, които пускаха на три месеца по един нов телефон и се оказва че предишния вече не поддържа последните версии на т.нар. операционна система Андроид. Точно ползватели на подобни меко казано недомислени продукти да говорят за липса на приемственост при Епъл е меко казано несериозно.
129
1
 
4
 
! Отговори
Пафчо до Гост преди 11 години
Да не би да си някакъв супервайзър в Епъл да знаеш кой какво конструира, прави дизайн и т.н ? Това че се правиш на компетентен относно производствения процес на ябълките, а всъщност си просто един кон с капаци, те прави теб луузър. И все пак никой не ти говори за дизайн, а за съвместимост и приемственост на една и съща марка умни джаджи. В крайна сметка се оказва, че такава приемственост няма. Сеш'се?
128
4
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Мдаа, както и очаквах отговорите на андроидизираните човечета са абсолютно лишени от логика и смисъл и стоят като изрязани от някой комикс. Фабриките на Фокскон са в Китай, но там нищо не се произвежда, нито дизайнът на епълските продукти се прави от китайци, или азиатци, за разлика от някои други телефони, при които китайско-корейско-азиатското кичозно влияние прелива отвсякъде. Не е чудно, че не можеш да свържеш техниката с красотата, при другите те са несъвместими понятия ;)
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гост"Айде примирете се, че има хора, които проста правят нещата перфектно и красиви и че не всички сме фенове на грозни пластмасови боклуцид и стига сте лаяли"Те и феновете на Юнайтед искат да ни убедят как са най-добрия отбор, но в неделя ги видяхме как "печелят". Много ми е интересно как свързваш "техника" с "красива""Не виждам къде Наблюдателя е обиждал някой"Това е защото си влюбен в него, а както знаем "любовта в сляпа"
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гост"Ще се купува каквото трябва" Точно така трябва да разсъждава един роб!"Това е Епъл, там парите не се смятат, защото качеството е неизмеримо с всяка друга китайска простотия. "Който не "смята" пари е безмозъчен, а по въпроса за "китайската простотия" провери къде са фабриките на Фокскон.--->
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гост"Защо няма концлагери за прости българи, защо???"Защото щяха да са пълни с умници като теб. Ако вместо "пикоч" беше написал "пикоче" по-необидно ли щеше да ти звучи ?
124
5
 
0
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Ще се купува каквото трябва.Това е Епъл, там парите не се смятат, защото качеството е неизмеримо с всяка друга китайска простотия. Айде примирете се, че има хора, които проста правят нещата перфектно и красиви и че не всички сме фенове на грозни пластмасови боклуцид и стига сте лаяли. Не виждам къде Наблюдателя е обиждал някой, но определението "пикоч" дойде именно от супер интелигентен андроид луузър. Защо няма концлагери за прости българи, защо???
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТъподателЕЕ, ама ти вярно си много куха лейка :)). Я ни обясни като си купи новия айсифон (който още не си виждал защото чакаш с куриер по пощата), наложи ли ти се да си купиш нови китайски кабели на цена като за ябълката за колата, за офиса, за вилата и т.н. ? :))За каква универсалност говорим като трябва да си хвърля старите кабели и докинг странция и да си купя нови също произведени в китай калпави като произведени в китай за да захраня касичката на епъл :)
122
1
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Пичове, стига сте го гърчили Набито, че и без това вече гори масло ;). Не го ли гледате, не може да се спре да обижда ;).Може да му липсва магнезий ;)... Наби, как е секса?
121
1
 
4
 
! Отговори
Пафчо до НаблюдателЕ преди 11 години
Ама много си *** "бате". Зарядното включва адаптер с USB изход (en.wikipedia_org/wiki/Adapter) и кабел - конектор (en.wikipedia_org/wiki/Dock_connector). Някой да е е казал че ще се сменя адаптера? Ограмоти се малко поне преди да се дървиш, пикоч!
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕE"... което си има сътветния USB кабел"e, те тоя съответен кабел те съветвам да пазиш, много добре знаеш за какво ...
119
6
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ глупъвичък анонимнико:Факти, глупавичък младеж, а не абракадабри!Захранването на всяко Apple мобилно устройство е УНИВЕРСАЛНО, всяко зарядно захранва всяко мобилно устройство със стандартния кабел на мобилното устройство!Глупостта ти е оляла цялата ти клавитура, в лилаво!
118
5
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ глупъвичък анонимнико:Зарядното на всеки iPhone има USB изход, към който се включва кабела към телефона. Всяко зарядно за iPod/iPad/iPhone зарежда и ще зарежда всяко друго Apple мобилно устройство, което си има сътветния USB кабел.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТъподателЕЕ, а на кой модел повече му се лющи покритието, кой можел повече губи обхват, кой модел има по яки карти :)), кой модел прави по лилаво на снимките с лилаво, кой модел има универсално зарядно :)).Изобщо, хубаво дрънкаш глупости, ама някои знаем, че са откровенни смешни лъжи.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕE.И когато твоя "старичък iPhone 3GS" ти стане 2ри телефон, не забравяй да запазиш и зарядното!Това е грижата на Аpple за клиентите!
115
3
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ Мен:Нещо не си компетентен - "Залагат само на новите потребители и предлагат нови неща в IOS само за тези, които си купят ново устройство"На моя старичък iPhone 3GS (възраст 3.5 години, след два дни ще ми стане втори телефон) имам последната iOS 6 и ползвам 95% от функциите и, поради стария ми hardware.iPhone 4S, модел на 1 година, изпълняват всички функции на iOS6, докато моделът iPhone 4 на 2.5 години, изпълнява почти всички функции на iOS.Това е грижата на Apple за клиентите!
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Залагат само на новите потребители и предлагат нови неща в IOS само за тези, които си купят ново устройство"Ами какво очакваш от поердната американска печелбарска компанията. Печалбите от няколко стотин долара на устройство са при продажби на новите, а не при поддръжка на старите. Иноватора почина, останаха печелбарите и маркетинг спецове промиващи мозъците на хората без мозъци.
113
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Колкото до Самсунг - никъде в Холандия, Германия, Англия, Швеция и Норвегия не можаха да ги осъдят за измислени и изсмукани от пръстите патенти на Епъл, тъй като в Европа никой не може да си представи че може да се патентова правоъгълник със заоблени ъгли или пък движение с пръст върху екран. Напоследък Епъл влагат повече пари в адвокатски кантори, отколкото в иновации... Говорим за истински иновациии..
112
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Apple не може да си остава на върха, тъй като не е там.Определено се разочаровам от тях напоследък и няма да повторя с покупка на тяхно устройство. Залагат само на новите потребители и предлагат нови неща в IOS само за тези, които си купят ново устройство, въпреки че по-стария модел е напълно в състояние да потдържа всички "революционни" и "нови" неща.. които конкуренцията между другото е въвела преди половин година.
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEДа те помня?!? Та това е в тази тема. По-глупав си отколкото очаквах.