Android завладява Китай

Операционната система на Google работи на 9 от всеки 10 смартфона
Обновена: 16 ное 2012 17:48 | 16 ное 2012 17:48, Бойчо Попов
72
Android завладява Китай
Снимка: Ройтерс

Доминацията на Android на пазара на смартфони в Китай се засилва през последното тримесечие според последните данни, пише блогът The Next Web.

През третото тримесечие на 2012 г. операционната система задвижва 90,1% от всички продадени смартфони.
През предходното тримесечие данните на Analysys International показваха, че операционната система на Google е била инсталирана на 83% от смартфоните. iOS на Apple отчита спад за същия период от 6,0 до 4,2 на сто, а Symbian държи едва 2,4%.

Според анализаторите от Tech in Asia цената на един iPhone в Китай е с около 3,25 пъти над цената за средностатистическо устройство с Android. Все пак позицията на Apple може да се подобри, ако още до края на годината в страната се появи новият iPhone 5, каквито са първоначалните планове. Той ще се предлага от China Telecom, както и от China Unicom.

Едва преди една седмица Canalys изчисли, че iPhone не е сред Топ 5 на смартфоните в Китай. Все пак анализаторите дават на компанията от Купертино значително по-висок пазарен дял, който е паднал от 9 до 8 на сто. Според Canalys най-много смартфони в Китай продава Samsung с пазарен дял от 14 на сто, пред Lenovo с 13%. По 10 на сто имат китайските Yulong Computer Telecommunication Scientific, както и ZTE и Huawei.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви Китай за „втория по важност пазар“ за компанията. В края на октомври в Шънджън бе открит втори магазин на концерна.

Впрочем производителят на Android - Google, е неособено желан в Китай. По повод на 18-я партиен конгрес в Пекин и избора на ново партийно ръководство властите на практика блокираха за срок от 12 часа всички услуги на компанията.

Китайските потребители заподозряха, че става въпрос за опит за цензура. Засегнати бяха търсачката, както и Gmail, Google Maps, Google Play и Google Drive. Дори Analytics стана жертва на мащабната блокада, така че чужди и неблокирани сайтове не успяваха да обхванат посетителите си от Китай.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 44:За неинформираните изведнаж се оказа се, че:- Bluetooth в iPhone ВИНАГИ го е имало- Bluetooth в iPhone ВИНАГИ е работил прекраснокакто и за информация на АНОНИМНИКА, който започва лъжите си това, че Bluetooth не работел!Хахаха, и СЕГА все нещо не можело, БЕЗ ПРИЛОЖЕНИЕ... Хахаха! Имаш ли още ток в главата си?
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най несигурния ама на тероия, а на практика най разпространения.Да пращам снимки по е-мейл вместо по блутут...бих казал гениално от към малоумие решение.То един потребител под мен си каза, че айсифона е скопен колкото мозъка на ползващите го и вие само го доказвате.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEКакто е известно, че Епъл е марка за загубеняци и зобмита ...Хайде по-сериозно.
41
4
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ анонимнико некадърен 45:Хаха, ами то си е известно, че Android e най-несигурният msartphone на пазара!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма блутут заради сигурност хаахахахаха как всички имат блутут и го ползват и не се притесняват, а епъл тиквочите нямат защото ги е страх някой да не им наруши сигурността. Това да си ЧЛЕН на кофти религия не е приятно за околните.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 41Хаха, както и в пост 28 ти казах, имам аЙфон 4с. Това, че си *** и ПОСТОЯННО бъркаш, си е твой проблем. За да са ми вадили и да съм още тук, означва че имам достатъчно акъл да мога да реагирам.До НаблюдателЕЕ.. .. е.. .......без приложение явно НЕ МОЖЕ!!!
38
5
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 38:Ти не си моят беден Мариянчо, който е:потънал в дълбоки сънища, лежи и пъшкабедняк с дълбока на гърди Android рана,бедняк в заблуда и smartphone-на мъкаТи си некадърният, неспособен, неинформиран и невъзпитан анонимник, който предизвиква едиснтвено съжаление и състрадание към себе си и родителите му, неуспели с възпитанието и обучението му!Не се опитвай да се спускаш до нивото на болнавичкия Мариянчо, а стой си там, на върха на посредствеността и бездарността, там ти е мястото!
37
3
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 39:...А за клетниците, които искат да пращат и приемат снимки с Bluetooth, в Apple AppStore има маса безплатни приложения за прехвърляне на снимки с Bluetooth...Друго преимущество на изпращане с e-mail пред Bluetooth е следното:- по време на прехвърлянето на снимката чрез Bluetooth двата апарата ТРЯБВА да останат в ограничения обхват на Bluetooth- когато се изпраща снимка с e-mail има само "Send and forget" :-)
36
4
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 11 години
За да са ти всдили патлак и друг път, явно си го просиш, както в момента. Дали това, че не ползваш iOS е просто случайно доказателство, че си от по-лошата част от човечеството???
35
3
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 39:Стандартният начин за изпращане и приемане на файлове в iOS е чрез e-mail. Едно от големите преимущества на iOS е СИГУРНОСТТА, по тази причина файлове с Bluetooth в iOS не се орехвърлят!Никога не ми е трябвало да изпращам файлове с Bluetooth.Освен това, Bluetooth е нормално изключен за разлика от WiFi и G3/LTE/др. За да се прати снимка с Bluetooth, е необходимо BT:- да се включи- да се pair-ва- прати снимката- да се изключиЧрез e-mail се избира само адрес и send
34
2
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Бончо, има хиляди начино да реагираш, без да намесваш родители...Много ми се иска да се опиташ да ме гръмнеш, за да ти натикам патлака, където го натиках на последния, който ми извади такъв. И понеже искаш обяснение, ми кажи как ще изпратиш снимка примерно, като и дадеш " send via bluetOoth"?
33
2
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 11 години
Ти, ако си от хората, които не реагират като ги наричат ***, ми е много жал за теб!!! Бих те гръмнал, ако можех, един нискокачествен индивид по-малко. Та я сега ми обясни как bluetooth-а не работи в iPhone ;)
32
5
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ mindo:Досега не бях чувал за WiFi слушалки, но може и да има!Всички стандартни bluetooth слушалки работят с всички iPhone от ден No. 1. Имам две bluetooth слушалки, моно Plantronics и стерео Philips, които винаги са работили (музика и разговор по телефона, Voice Control и Siri, за 5) и работят с iPhone 3GS и iPhone 5.HotSpot с Bluetooth (v. 4.0 в iPhone 5) се свързва и работи с лаптопа ми безпроблемно и по-икономично, отколкото с WiFi.Bluetooth в iPhone/iPad/iPod е с високо качество!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименУмствено ограничените потребиттели на каквито и да е стоки споменават родители, за да прикрият безсилието си. Може да ми се правиш на отворен колкото и да си искаш, ясно е че си празноглав и че не можеш да добавиш нищо друго освен "пожелания" за родители". Бих те наплюл ако можех!
30
2
 
5
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Споменаването на родители се използва само от слабо възпитани(понякога с претенции) индивиди, на които им липсват доводи. В по- голямата си част безжичната периферия за айфон е WiFi, а не блутут. Блутут версиите работят на андроид, а WiFi версиите работят и на айфоните. Защо е така, оставям на споменаващите родители да обяснят, че имат наблюдения и са капацитети.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споменаването на родители е просто отговор на нападка от умствено ограничен потребител на китайски телефони, също толкова анонимни главочо!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 31Малоумни анонимен бастуне. Споменаването на родители, като обида, показва единствено способността ти да защитиш казаното от теб, т.е. никаква ...
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мариянчо, айде по-кротичко, ако обичаш. В бързината съм допуснал техическа грешка. Не е нужно да се пениш толкова. А *** може да викаш единствено на тези, които са те правили. И ги прегърни от мен, за морална подкрепа, че толкова зле са се справили!!!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айфона е скопен точно колкото мозъците на ползващите го
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименАз имам айфон, не ползвам андроид. п.с. "единствено доказваш какви хора се кефят на Андроид." добро заключение .......NOT

Спонсорирани публикации