Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет

Заплашената жена е 36-годишната Патриша Тийвс от Люксембург
Обновена: 23 фев 2024 14:58 | 23 фев 2024 14:04, Петър Бойчев
472
Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет
Снимка БНТ

Нападнатата и заплашена с оръжие от Христо Шопов жена е чужденка. Патриша Тийвс е от Люксембург и от няколко години живее със семейството си в съседство на 60-годишния актьор, чиято фамилна къща е в столичния жк "Малинова долина", предаде БНТ.

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов - Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката й да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Още по темата
Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

"Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева - бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето", разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите й това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обясни, че сигналът е подаден в полицията около 1 часа след полунощ.

"В Седмо РПУ е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство", добави главен комисар Кангалджиев.

Съпругата на актьора - Мариана Станишева - лаконично коментира, че ще изчакат следствието да си свърши работата. Очаква се решението на прокуратурата дали Христо Шопов ще бъде освободен от ареста или ще му бъде повдигнато обвинение и ще остане в килия за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
22
 
! Отговори
bfbf преди 6 месеца
турбо боклк и комплексар на някаква 50 кг женичка пистолет ще вади и ще се бие с нея... затвор. а тоя изчаткалият също така откъде на къде и защо ще притежава оръжия 3 на брой!? охрана ли е милиция ли е какъв е този !?
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КОГАТО ОБЩИНАТА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА БОЯТ Е СИГУРЕН
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама и тя изучена -"нападната защото е чужденка". Не, най- вероятно защото двете кокошки, са минали на обиди и псувни и защото тая едва ли е влязла поканена в къщата на Шопов. Ами ако наистина някой ти нахлуе( по тъмно) в имота - що пък да не го цапнеш. Вратата на двора с ритник ли е отворена? Абе има си детайли за изясняване....
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наглецът, повярвал си и вменил си колко е велик Шопов, ако си паркира пред моя гараж бараката да ми пречи да изляза, със сигурност ще има проблеми. На Гайо Баньос, наглецът ли да вярваме, или на една чужденка?! Риторичен въпрос. Шопов, с доход на прохождащ програмист на 22, се е помислил за голяма работа явно.
58
2
 
4
 
! Отговори
Д-р Фройдошки преди 6 месеца
Представяш ли си. някоя в 1.00 ч. вечерта да дойде да ти иска обяснение за щтъкнала чистачка.
57
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 6 месеца
До StrikerПСИХОПАТ!
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахах, сега ще настане забава по русофилски - до преди малко плюxа по Шопов, понеже разбира се русофила плюе по всички богати и успели, но сега като разбраха че пострадалата е чужденка, че на всичкото отгоре и от "лошия Запад", гледайте как Шопов ще стане добър, а русофилите ще плюят по дамата...
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Люксембург Патриша няма да може да си купи къща защото дори да има пари трябва да докаже произхода им и защо се е татуирала като криминален елемент. И нормална работа не може да започне в този вид. Какво е работила там?
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 41 Имам съседка с 2 огромни кучета, не се обаждат въобще, но има кучкари които немат изобщо контрол и те лаят непрекъснато, даже не знам защо са си взели кучета :)))
53
0
 
12
 
! Отговори
aaa преди 6 месеца
Значи когато съседа ти е спрял пред гаража най-логичното е да му звъннеш на вратата и да го помолиш да се мръден. Ако не желае или не си е вкъщи или не знаеш кой ти е спрял пред гаража се обаждаш на 112 и идва репатрак и му вдига колата. Гаранция повече няма да спре там след като си плати 100-200лв за услугата. Не знам от къде го измислиха това с вдигането на чистачките.
52
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 6 месеца
До StrikerИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ДА ГОВОРИШ ТАКА БЕЗ ДА МИСЛИШ! ИНАЧЕ-СИ ПО-ЗЛЕ ОТ ВСЕКИ НАОКОЛО! НЕ ОТИВА НА ТАКЪВ ЧОВЕК ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО ПРАВОЗАЩИТНИК!
51
3
 
1
 
! Отговори
за 55 преди 6 месеца
До АнонименНЕ, УПРАЖНЯВА СЕ ВЪРХУ МУТРАТА НА ЗАПАДНИ ПАРЦАЛИ
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Някой сиНищо де.. Нали знаеш всички чалгари, това е, което има значение...
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Откъде Патриша има пари, какво работи и защо е в България? Пълна разследване." ------------------------ откъде и защо тоя плееешив ...й сплескан има 3 железа? Кой му е разписал разрешителните??? А психото? Къде е кос-аджията да му провери защо не са съхранявани правилно и който пожелае може да ги вади?
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се провери откъде Мутриша има пари и какво работи, с какви пари си е купила жилище и защо е дошла в България!
47
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мъж, който е способен да удари жена в лицето, и то не при самозащита, има много сериозен проблем. Сигурно се упражнява и върху съпругата си. Неочаквано ниско се оказа нивото и в културните среди, най-вече като възпитание, не говоря за артистични постижения.
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Патришата е дошла на по евтино да живее в България . Ама по евтина държава означава и по смотана . За квото си е платила това е получила . Да си купи къща в Люксмбург като не иска да я бият :))) те за тва там са по скъпи имотите . Щото не та бият шопите от шопия :)))
45
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 6 месеца
До Някой сиКЛЮЧОВАТА ДУМА Е "АКО Е ВЯРНО"!!! НАЙ-ВЕРОЯТНО НЕ Е ВЯРНО НА 100% И ТАЗИ ХУБАВИЦА ИМА НЕЙНАТА СИ ВИНА! ВЕРОЯТНО ИМА ПРЕДИСТОРИЯ И ТО ДЪЛГА!
44
6
 
3
 
! Отговори
Ееех Ице преди 6 месеца
Занимаваш се с глупости. Наемаш една бригада от Надежда (пари ли нямаш) да я потрошат и си пиеш кафето спокойно на тиферич
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЩЕ СЕ СКРИЕ ЛИ В ПОСОЛСТВОТО КАТО АСАНДЖ?

Спонсорирани публикации