Двама от "Килърите" остават на топло

Съдът отказа да измени мерките на Георги Вълев и Петър Атмаджов
21 дек 2010 19:26,
25
Двама от "Килърите" остават на топло
Георги Вълев. Сникма: БГНЕС

Двама от задържаните по делото "Килърите" остават в ареста.

Шуменският окръжен съд днес отхвърли искането да бъдат променени мерките за неотклонение на великотърновския бизнесмен Георги Вълев и Петър Атмаджов.

Георги Вълев е обвинен за подбудителство за убийствата на бизнесмена Румен Рачев и адвокат Петър Лупов, а срещу Петър Атмаджов е повдигнато обвинение за помагачество.

Атмаджов поиска да бъде пуснат под домашен арест заради влошено здраве. Според защитата му може да се стигне и до летален край при тежките условия в ареста.

Георги Вълев пък поиска да бъде пуснат срещу „подписка“ с мотива, че по делото са допуснати процесуални нарушения.

Още по темата

Съдът отхвърли искането за промяна на мерките на двамата с мотива, че са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на повдигнатите обвинения.

Защитниците на задържаните пък се заканиха, че ще съдят държавата, тъй като в шуменския арест не се изпълняват европейските изисквания за местата за задържане и условията там са много лоши.

След делото Георги Вълев заяви, че срещу него е задействана схема за фабрикуване на обвинения, за да му бъде отнет бизнесът.

Той обяви, че скоро ще разкрие кой иска да му отнеме бизнеса в хотелиерството и ресторантьорството.

Освен Вълев и Атмаджов, в шуменския арест по делото „Килърите“ са задържани и Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Васко Кеца, Янко Попов – Туци, и Райчо Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
6
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Не е съда, бруте, бъркаш се много! Един /по-точно една/ съдия пролет не прави. За твое сведение делото се гледа от изключително НЕпредубедената чиста като момина сълза съдия *** Батанова, същата, която гледа делото Борилски. Гледа и не вярва на очите си. Оправя й се зрението само като види нещо голямо, я пари, я друго. Чувал ли си за делото Борилски? А за нея чувал ли си? Когато не разполагаш с информация в достатъчно количество, не е възможно да правиш изводи и заключения. А когато има факти?
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съда е виновен !!!! Айде плюйте вие сте на ход !!!!
2
3
 
7
 
! Отговори
bravo! преди 13 години
Така е! Всички го знаят, но се шушука само, не смеят да го кажат от страх. Вярно е, питайте при кого отсяда ЦЦ при визитите си в любимото Търново. кой е най-щедрият дарител на неговото кандидатиране и избиране на изборите от Велико Търново? Нали от там го избраха. Колко мангизи плати тоя Петър Христов, сумата е 6-цифрена, но не почва с 1. Това дарение ли се казва или нещо друго??? А за апетитите му към обектите на Жоро знаят всички, не е от вчера...
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние знаем кой иска да му отнеме бизнеса на Жоро.Петър Христов е това,с протежето си в РЗБОП които сложиха на началническия пост,Орлин Тодоров се казва то не е тайна за никой.