Пуснаха Кленовски под "домашен арест"

Той е издирван от Интерпол за източване на банкови карти
31 яну 2012 18:01,
131
Пуснаха Кленовски под "домашен арест"
Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест " на Стефан Кленовски, който бе задържан преди няколко дни в столичен търговски център. Като причина за решението си съдът посочи, че Кленовски работи, има четири деца и чисто съдебно минало.

Още по темата

Кленовски е издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група за източване на банкови карти.

На пресконференция днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че има данни, че Кленовски и съучастниците му са присвоили над 15 млн. евро.

Около задържането на Стефан Кленовски избухна скандал, защото жена му Илияна обвини служителите на МВР, че са упражнили насилие.

Тя заяви, че полицаите са напсували 13-годишната й дъщеря и са ударили шамар на сина й.

Днешното решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Съдия по делото на Кленовски е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Името й нашумя в последно време покрай скандал с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност. Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заплаши да заведе дело срещи него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Този път заповедта за арест е от Интерпол, но за компетенния български съд няма значение. Да притежаваш фалшиви лични документи в България не е престъпление. Да притежаваш фалшива диплома също не е престъпление - видяхме Калинчето. А може би и нейната диплома е такава щом така разбира закона и степента на престъплението. Няма да се укрие - ами защо е с фалшиви документи госпожо Срам.Не е красиво, дори е е грозно, но на такава съдийка и пожелавам Кленовски да се докопа до банковата и карта
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
г-жа Тодорова отдавна обслужва креминалният контингент-разбира се тези ,които имат много пари!Няма ли един път за винаги да спре това безобразие в бг.правораздаването!До кога ще бъдат в тази система хора кат г-жа Тодорова.Колко ли и даде Кленовски от крадените пари на невинните хора-за да е сега на свобода?БЕЗОБРАЗИЕ,което може да е само тук в България!Няма ли вече да се засрами съдебната власт и да спре да толерира мошенниците и мафиотите!Имал-чисто минало-ами да щом има такива като Тодорова!!!
96
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
през 1992 год.Стефан Кленовски имаше автокъща в Младост и продаде на съпругът ми автомобил-ww голф,който в последствие се оказа краден от бивша Югославия.Съпругът ми замина по бизнес дела за Югославия и за превишена скорост беше спрян от тамошната полиция.При проверка на документите се разбра,че колата е откраднота от там.Собственика на МПС е дошъл с резервните ключове и си е прибрал колата.Благодарение на тогавашният Български консул в Белград съпругът ми се прибра с номерата.Разполагам с докум
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, НЯМА ТАКЪВ СЪД!
94
0
 
10
 
! Отговори
клиент преди 12 години
Ко ми викаш за Мирославчето?????
93
0
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Е, то бива инат, бива злопаметност и стремеж да се надсмееш над някого, но тази съдийка и шеф на ССБ направо се оля и се изхрачи върху достойнството на съда с нейното решение за Кленовски. Пак ли ще говорим, че в БГ има действаща правосъдна система, а не частно ООД, в която достойни съдии заемат поста председател на ССБ?! Да вземете да се скриете и повече да не защитавате съда! Язък за тези съдии, които пъшкат по чепика на божествените, единствените, несъобразяващи се със закона и ЕЗА "елитни" съдии! На това му се казва наглост, облечена във власт! Сега вие ли ще пазите Кленовски , щатни писачи и защитници на съда?!
92
0
 
13
 
! Отговори
Правен свят-2 преди 12 години
3. На мен ми се струва, че това вече е голям гаф в кариерата на "величието" на правната мисъл Тодорова.4 Касае се за открито заяждане с вътрешния министър и очевидно пренебрегване на ЕЗА! 5. Правим сечено на Цецо, независимо от това кое е правилно... Не ми изглежда много по съдийски. 6. Наистина си изперкала и вземи си почивка и се махни докато отшуми малко, че съвсем почна да откачаш. Ставаш смешна и жалка не само с това, че не си си написала домашното, не само за това, че се изпраска, че ще преценяваш дали към Цветанов е щяло да има "обективно" правосъдие ако заведеш дело а сега вече открито пренебрегваш ЕАЗ, за да му го върнеш. Вземи си отпуск и си почини и недей да излагаш всички заради неадекватните ти реакции.
91
0
 
10
 
! Отговори
Правен свят преди 12 години
Правен свят: 1.По производство за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" въз основа на издадена ЕЗА и при наличието на използван от исканото за предаване лице, неистински документ за самоличност с цел укриване, да се наложи мярка за неотклонение "Домашен арест", с твърдение, че тя се контролира от МВР, е меко казано странно. Излиза, че според съдия М. Тодорова съответното РУ Полиция, следва да открие непрекъснат 24-часов полицейски пост пред входната врата на жилището на Кленовски, а може би и пред прозорците, за да може в пълен обем да отговори на очакванията на решилият производството по мярката съдия. Не, с това решение съдия Тодорова не връща топката в полето на Ц.Ц., тъй като него въобще не го касае контрола по тази мярка, но ако тя остане в сила след въззивното решение на САС, тя го "набива" на редови полицаи, които нямат нищо общо с отношенията й, с имащия се за министър на ВР.
90
0
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Това не прилича на кураж на съдия М.Т. Тя би трябвало много добре да прочете в кои случаи се неглижира европейска заповед за задържане . Този акт може да се окачестви по-скоро като изпускане на нервите, очевидно съдията трябва известно време да си почине и да си възстанови нервите. Поредният гаф на М.Т., не е за първи път. И няма как да излезе чиста и този път.
89
0
 
9
 
! Отговори
Мирослав Тодоров преди 12 години
: Ако Кленовски избяга по време на изтърпяването на наложената мярка "домашен арест", отзвукът хич няма да е малък и упреците ще бъдат насочени изцяло към българската правосъдна система, а не към конкретния съдия , приложил разпоредбите на НПК по отношение на основанията за вземане на мярка "Задържане под стража", както "дявола чете евангелието". И този път г-жа съдията се оля. Точно заради такива съдебни актове, които са откровено нагло самоизтъкване в стил "Абе вие си говорете , ама аз карам влака и съм най-умна" тотално убиват вярата на българите в българския съд. Избиване на комплекси има и в двете страни - М.Тодорова и мин.Цветанов , но в случая печели Кленовки, когото италианските власти издирват не за да му предадат новогодишни подаръци , а съдебната власт губи доверието , че има сили , желание и капацитет да спази и приложи закона. Както се казва : На милиционер, прасе и съдия нямай вяра.
88
1
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
БРАВО МИРОСЛАВА, БРАВО ТОДОРОВА. ТОВА СЕ КАЗВА ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА НЕЖНАТА ДУША КЛЕНОВСКИ - ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЧЕТИРИТЕ СИ ДЕЦА. А КОЛКО ОТ ТЯХ СА ПЪЛНОЛЕТНИ И МОГАТ ДА СЕ ГРИЖАТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ. ТЯ ТОВА ЗНАЕ ЛИ ГО ИЛИ ГО ПРЕДПОЛАГА. НЯМАЛО ОПАСТНОСТ ДА СЕ УКРИЕ-ЧЕ ТОЙ ДОСЕГА КАКВО Е ПРАВИЛ ? ПРЕДСТАВЯВАЛ СЕ Е ФАЛШИВА ЛИЧНА КАРТА С ИМЕНАТА НА БРАТ СИ И НЕГОВА СНИМКА. И ПОСЛЕ КАТО СЕ ПОТОПИ НЯКЪДЕ ПАК ЛИ НЯКОЙ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ТЪРСИ, ЗАЩОТО ТАЗИ ЧЕСТНА ПРЕДСТАВИТЕЛКА НА ТЕМИДА Е РЕШИЛА ДА СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ.
87
1
 
13
 
! Отговори
subjeect преди 12 години
КАк не ги е срам е? На тези пумияри съдиите, ние плащаме заплатите, а те освобождават извергите да тормозят наред българския народ. Как не ги е срам, бе, за трепане са, как така, хванаха го и го пуснаха под домашен арест и сега какво, ще стои патрулка пред тях да го пази ли?
86
1
 
32
 
! Отговори
Цецо, но не Елвиса! преди 12 години
Ние ги хващаме - те ги пускат! А кажете сега че не е вярно. После тая ще ми обяснява че не обслужвала престъпниците.
85
1
 
25
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Ако е присвоил над 15 млн. евро, не само ще го пуснат, но и ще осъдят съдиите, прокурорите и полицайте, които са го заловили! Все пак сме в Булгария, царството на корупцията и продажниците, нали?
84
1
 
37
 
! Отговори
корумпиран съд !!! преди 12 години
Домашен арест, защото има 4 деца и работи. Е сега как ще работи като е под домашен арест, нещо надомна работа ли ще хване ???????
83
3
 
28
 
! Отговори
Гей Седнишев преди 12 години
Разбира се , че е извършил престъпление и трябва да го арестуват!Обаче другарите му по бандитлък контролират т.нар. съд в бг и разбира се го освобожават.Колко му е! После проституиращите *** ще заработят някой лев от мафията и червени точки пред тройната коалиция като се изприщят да говорят глупости на погрешен адрес.
82
4
 
40
 
! Отговори
Абе , ака тоя духне преди 12 години
....нема ли кой да осъди съдията Миросрава Тодорова ...в Брюксел...?Тия *** , хептен са го ударили през просото...и си правят, каквото си щат!МАРИН ,ПОМИЛВАШЕ УБИЙЦИТЕ ...М.ТОДОРОВА ПРАЩА В КЪЩИ КРАДЦИ НА 15-млн.дол.....КВО СТАВА ,БЕ .....ТИЯ ОТ ЕВРОПА , КЬОРАВИ ЛИ СА....?А,....сърГЕЯ , ГО ИЗБРАЛИ В "ПЕС"-----да се чудиш и маеш вече!
81
1
 
18
 
! Отговори
ico преди 12 години
lele tova si e gavra kak moje da ima takiva sadii
80
5
 
36
 
! Отговори
бандит=съдия преди 12 години
Магистратите в България са част от организираната престъпност.Не може да се очаква друго от тях.До там ни докара т.нар. либерална демокрация, в която вярват вече само проституиращите *** управлениците на ''прехода''.
79
1
 
14
 
! Отговори
offff преди 12 години
ohh и тез *** не могат да осъдят никой!!!!!