Пуснаха Кленовски под "домашен арест"

Той е издирван от Интерпол за източване на банкови карти
31 яну 2012 18:01,
131
Пуснаха Кленовски под "домашен арест"
Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест " на Стефан Кленовски, който бе задържан преди няколко дни в столичен търговски център. Като причина за решението си съдът посочи, че Кленовски работи, има четири деца и чисто съдебно минало.

Още по темата

Кленовски е издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група за източване на банкови карти.

На пресконференция днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че има данни, че Кленовски и съучастниците му са присвоили над 15 млн. евро.

Около задържането на Стефан Кленовски избухна скандал, защото жена му Илияна обвини служителите на МВР, че са упражнили насилие.

Тя заяви, че полицаите са напсували 13-годишната й дъщеря и са ударили шамар на сина й.

Днешното решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Съдия по делото на Кленовски е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Името й нашумя в последно време покрай скандал с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност. Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заплаши да заведе дело срещи него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
jn преди 12 години
Защо прокуратурата няма да обжалва!?Да не би хората на Цветанов нещо да са ни послъгали с тоя Кленовски?
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това решение е абсурдно!!! За да влезе в сила заповед за международно издирване, значи италианските магистрати са си свършили работата, имат солиден доказателствен материал и заподозреният представлява сериозна заплаха за обществото. Това не е в компетенцията на български съд да взема такова решение! Постоянен арест до екстрадацията, абсурд, скандал и срамота!
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави са тези дето казват че Цветанов не трябва да критикува съда - Цветанов просто трябва една сутрин да натовари всички съдии в един камион и да ги изсипе в Белене
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добър пример за уроненият престиж и ... кристално чистите пред съвестта си.Само се питам, като Интерпол си го поиска, какви ли ще ги ръси председателят на съюза на съдиите?!!
14
2
 
26
 
! Отговори
ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ , преди 12 години
.....ТЕ, ТОВА Е ИСТИНАТА!После Цветанов бил виновен----насилвал негодниците и обирджийте на ...ДРУГАРИТЕ...!....а съда .....БИЛ "НЕЗАВИСИМ" ,БЕ....ха,ха,ха,ааааа......!!!!!Каква , комунистическа ***.....има в тая Държава...??!
13
0
 
10
 
! Отговори
Koko преди 12 години
Клен, Клен недоклен и вече излиза мммммммммм добре!
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а стага бе,те го търсят с интерпол ний го пускаме под домашен арест.те такава държава нема.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази Тодорова трябва да бъде разследвана до дупка и съдена от международен съд.Тя е типично лице на съдийската мафия.Стига с тези имунитети.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интерпол за България не важи...тук е ***.....или Конгостан при маймауните.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека доизграждането на имидж на България в Италия започне сега! Да познаем утрешната преса в Италия как ще ни "уважи" за пореден път благодарение на нашите смазани и добре функциониращи институции! Днеска у дома, утре прекалено болен за осъществяването на екстрадацията, а после ще им (италианците и българите) мине. И нашия ще си скимва по банкоматите в цяла Европа и ще има пак - градене на имидж. И така ще ни споменават и споменават.
8
1
 
28
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Е той си го каза още при задържането:Като ме пуснат ще ви търся един по един.Сега ще ги търси а ние ще пишем ли пишем срешу съдията.Хем той на свобода хем съдия Тодорова доволна че ще бие полицаите на Цветанов.Така е като Цветанов се закача с нея.
7
1
 
35
 
! Отговори
ЧЕСТИТО ДР.ТОДОРОВА. преди 12 години
...ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ВИ БЛАГОДАРИ .....НАЙ-СЪРДЕЧНО ...!КОЛКО ДА ВИ ПРИВЕДЕ КЛЕНОВСКИ ПО СМЕТКАТА , ДРУГАРКО .......?....ОТ ТИЯ 15-млн., ОСТАНА НЕЩИЧКО.....
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДРУГАРКАТА ТОДОРОВА ИСКА ДА ДОКАЖЕ ЧЕ Е ПО СИЛНА ОТ ЦВЕТАНОВ , ОТ ПРАВОСЪДИЕТО И ЗАКОНА...ТЯ ЩЕ НАРЕЖДА КОЙ ВИНОВЕН И КОЙ НЕ ... БРАВО , ДРУГАРКО ...само , че и твоето време ще изтече скоро ...
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е екстрадиран защото другарката Тодорова го пази ... Нали трябва и тя да се прехранва в следващите години и да си купува обувки за по 1200 лева ...
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изобщо не съм фен на Цветанов ама в случая е абсолютно прав.
3
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Международно издирван, под домашен интерест? Итересна практика, но от българския съд нищо не може да ме изненада. Той е да ни напомня всеки ден, че такова нещо като справедливост не съществува.
2
1
 
34
 
! Отговори
fan88 преди 12 години
this is bulgaria :(
1
0
 
46
 
! Отговори
баба Вуна преди 12 години
Смях.Безпристрастният съд пак действа.Горкият жив да го ожалиш.Ау жива да не бях.