Пуснаха Кленовски под "домашен арест"

Той е издирван от Интерпол за източване на банкови карти
31 яну 2012 18:01,
131
Пуснаха Кленовски под "домашен арест"
Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест " на Стефан Кленовски, който бе задържан преди няколко дни в столичен търговски център. Като причина за решението си съдът посочи, че Кленовски работи, има четири деца и чисто съдебно минало.

Още по темата

Кленовски е издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група за източване на банкови карти.

На пресконференция днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че има данни, че Кленовски и съучастниците му са присвоили над 15 млн. евро.

Около задържането на Стефан Кленовски избухна скандал, защото жена му Илияна обвини служителите на МВР, че са упражнили насилие.

Тя заяви, че полицаите са напсували 13-годишната й дъщеря и са ударили шамар на сина й.

Днешното решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Съдия по делото на Кленовски е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Името й нашумя в последно време покрай скандал с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност. Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заплаши да заведе дело срещи него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам повторение на Катуница пред съдебната палата в София!
77
13
 
2
 
! Отговори
o преди 12 години
До 72 - не един полицай, а екип от полицаи ще поставят ако трябва - такава е разпоредбата на закона! Не само да скимтят, че са им дали 1млрд. и 100 млн. лева бюджет, а ще си ги изразходват по предназначение - ако нямат служители да се сключат договори между прокуратурата и частните охранители и да вземат от бюджета на МВР-то...И няма пускане, а мярка за неотклонение "ДОМАШЕН АРЕСТ" - ако пък можеха да гепят комисионните досега да бяха въвели гривните...
76
0
 
19
 
! Отговори
doc. Nik Kaloyanov преди 12 години
Sadii, prokliniam vi, ste gorite v ada zaedno s otrepkite koito opravdavate!
75
0
 
3
 
! Отговори
AZ преди 12 години
PO SKORO 6TE SI JIVEQT JIVOTA ZAEDNO
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E TI KAV SI BE
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A TI KAK JIVEE6
72
1
 
6
 
! Отговори
doc. Nik Kaloyanov преди 12 години
Sadii, prokliniam vi, ste gorite v ada zaedno s otrepkite koito opravdavate!
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ZAVISTA 6TE VI POGUBI
70
0
 
19
 
! Отговори
EU Gangsta's Pa преди 12 години
Това справедливо решение на българския съд само засилва мотивацията ми да кандидатствам незабавно за БГ гражданство гарантиращо ми неприкосновеност от европейските закони!
69
0
 
16
 
! Отговори
bulgaristan преди 12 години
Не сме граждани иначе отдавна да сме измели корумпираната система на правораздаване, която е разядена на всички нива. Полицията с малката корупция на ниво махленски престъпници и доставчици на дрога, тотално продажната прокуратура, която никой не контролира и съдът, който не брани спокойствието на гражданите, а финансово мотивиран пази престъпниците. Няма друга държава в Европа с имотни измами, няма друга държава в ЕС, където източването на банкови карти е цял икономически бранш с хиляди заети
68
21
 
4
 
! Отговори
999 преди 12 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА И ПРОУМЕЯ КАК ЩЕ ЗАДЪРЖАТ ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РБ??? МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА СЕ НАЕМЕ ДА ОБЯСНИ???НЕ Е ЛИ ТОВА АБСУРД (НАШЕНСКИ) ???п.с. Тъпите слабоумни американци никога и никой не съдят за престъпления които не са извършени на територията на сащ - факт.
67
1
 
8
 
! Отговори
ТОВА Е , "СОЦ-К преди 12 години
..... В НЕГО ВСИЧКИ *** ,НЕГОДНИЦИ , СУЕТНИ ТРАВЕСТИТИ И ГЕЙОВЕ, КОРУМПИРАНИ СЪДИЙ И .....ОБИКНОВЕННИ ДРЕБНИ МОШЕЕНИЦИ , СИ ЖИВЕЯТ ЧУДЕСНО...!ТОВА , "ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКО ЧЕРВЕНО БЛАТО" ...СЕ КРЕПИ ЕДИНСТВЕНО НА ЧИНОВНИЧЕСКАТА И БЮРОКРАТИЧНА , КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВНА СИСТЕМА ......ОСТАНКА ОТ СОЦ-ПЕРИОДА...!Изхода е :-намаление на чиновническите служби и състави и..-пълна чистка на "партийно-ангажираните" чиновнически кадри...-суспендиране , на законовите абсурди на старата соц-държава!
66
1
 
23
 
! Отговори
Платен драскач преди 12 години
Другарю Кутев, какво да пиша по темата?Дай инструктаж щото Другарката Тодорова е наш кадър.
65
1
 
15
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
А ти какво искаш ? На всеки такъв дето го пускат под домашен арест, да сложат дежурен полицай ли да го пази ли ??? Щото като се покрие яко дим, ПАК полицията ще излезе крива. За този има данни да е отпрал 15 МИЛИОНА. И това ако не е достатъчно основание да се предположи, че след като го пуснат в къщи ще щипне и никой няма да го намери повече - ЗДРАВЕ му кажи.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
igrachite sa si igrachi, balacite sa si balaci
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли да се разпада най на края тая *** държава
62
19
 
3
 
! Отговори
TREZVEN преди 12 години
ЯКО ГЕРБЕРСКИ СПАМ!!!!ЧОВЕКА ГО АРЕСТУВАЛИ И ПУСНАЛИ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ КАКВО ТОЛКОВА СТРАННО ИМА, ТРЯБВА ВСЕКИ В АРЕСТА ЛИ ДА ГО ДЪРЖАТ ДЕТО ИМАМЕ ЕДНИ АРЕСТИ ПО ГАДНИ ОТ ЗАТВОР?И ДА ЯДЕ ВЪТРЕ ДЪРЖАВНА ХРАНА ЛИ?ЗАЩО ЩЕ ГО ХРАНЯ АЗ ТОЗИ ДЕТО ИНТЕРПОЛ ГО ТЪРСЕЛИ? АМИ ЕЙ ГО НА ХВАНАТ Е В КЪЩИ СИ Е КВО ЛОШО ИМА?
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ai sia sichki zlobari ....
60
1
 
12
 
! Отговори
е преди 12 години
Да го пращат за Италия.Нали те го търсят.Или ще забравят да го пратят.
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ме наказа Господи да се родя в това държавоподобно образувание,защо???