Кленовски пак в ареста, сега заради фалшиви документи

Закарали го под конвой в дома му и пак го прибрали
Обновена: 1 фев 2012 14:54 | 1 фев 2012 09:55,
143
Кленовски пак в ареста, сега заради фалшиви документи
Снимка: БТА

Стефан Кленовски отново е в ареста, но по друго обвинение, след като Софийският градски съд го пусна под "домашен арест".

Той е задържан зa 72 часа отново заради използваните от него фалшиви документи за самоличност, открити при ареста му на 27 януари.

Софийският градски съд вчера му наложи мярка за неотклонение "домашен арест " с мотивите, че Кленовски работи, има четири деца и чисто съдебно минало.

"Стефан беше освободен снощи и беше закаран с конвой до дома си, но в последния момент стана ясно, че му е предявена нова мярка от 72 часа в ареста", обясни пред Нова телевизия Иван Кленовски, баща на задържания.

Кленовски е издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група за източване на банкови карти. Има данни, че той и неговите съучастници са присвоили над 15 млн. евро.

Около задържането на Стефан Кленовски избухна скандал, защото жена му Илияна обвини служителите на МВР, че са упражнили насилие.

От МВР обаче категорично опровергаха твърденията, че полицаите са упражнили сила при ареста и дори пуснаха пред журналисти записа от задържането му. От кадрите се вижда, че суматоха в мола не е имало и арестът не е извършен пред деца.

Още по темата

"Не ме биха, стреляха по мен, стреляха, пред детето ми. Имам пет куршума в мен. По-късно ще ви покажа раните", каза Кленовски вчера по коридорите на Съдебната палата.

Съдия по делото му е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Името й нашумя в последно време покрай скандал с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Министърът заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заплаши да заведе дело срещи него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: арестСтефан Кленовски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
31 малко са утрепали трябвало е и баща ти да е там за да не пишеш простотии но никога не е късно
37
0
 
15
 
! Отговори
Я...Слави преди 12 години
Съдия Тодорова да не разкарва толкова много служители на МВР,а да прати един SMS на Кленовски да си стои в къщи.И на мен ще ми е по_евтино.
36
6
 
9
 
! Отговори
))) преди 12 години
чакайте бе хора - мвр, дознание, прокуратура, съд - всички те работят по закона.Законите се гласуват от НС, а там тия дето много пищят имат мнозинство -тоест всичко може да стане както те искат , ама трябва да променят законодателството -защо не го правят -ами защото не могат, защото нищо не разбират -защото режат ленти и мятат пържоли...
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и защо само го разкарват насам-натам в този студ. ще вземе да хване хрема,и да съди държавата в страсбург. щом няма да го задържате,пратете си го в италия,дето го търсят. хем ще е на топло - в буквалния и преносния смисъл.
34
4
 
27
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Сега добрата съдийка ще го пусне, защото горкия имал 120 деца да гледа...Направо го депортирайте в Италия - там ще го осъдят и ще лежи към 15 години - за всяко откраднато милионче по една! :)
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами за да не се уронва авторитета на правосъдната система вземете се \у ръце\ съдете престъпниците . До сега не съм прочел за някой да сте осъдили, всичките са болни пред умирачка. И затова имат по 10 дела
32
3
 
29
 
! Отговори
смех преди 12 години
Тоя ли бил дето щял да намери полицаите които са го задържали един по един?Ясноооо!Няма как да остане в къщи тоя.Ако ще и 40 деца да има.Но като гледам правораздаването в БГ все си мисля,че е по-добре да го предадем на италианците.Е там вече нема да мръдне от пандиза,а и едно гърло по-малко ще храним по наще пандизи.
31
2
 
5
 
! Отговори
)) преди 12 години
точно като стана въпрос за 1945 1 февруари - идва деня в който много повече хората ще бъдат до стената -резултата ще е също летален, ама няма да им се четат присъди...
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се арестува без ...насилие, след като арестът сам по себе си е насилие - нарича се още принудително задържане.
29
12
 
22
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Нека *** да не се обаждат, поне днес, и да се радват, че не ги нареждаме в редица на някой стадион пред стена, както заслужават. Нещастници!На 1 февруари 1945 г. са произнесени смъртни присъди надтримата регенти,8 царски съветници,22-*** министри от правителствата след 1941,67 депутати от 24-тото НС,47 генерали и висши офицери.Присъдите са изпълнени същата нощ
28
0
 
23
 
! Отговори
ЕК преди 12 години
Тоя да не е гледал перничанина , та взе и той да се прави на алтав - шизофреник , един здрав не остана в тая държавица !
27
5
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
НЕ БАЦЕ *** СИ А НЕ юрист
26
10
 
6
 
! Отговори
леле преди 12 години
Тя днешната полиция/милиция/ не бие,ама вчерашната...Да ни пази бог от полиция,от другите сами ще се опазим.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ae tozi pak sega pak s fal6ivi dokumenti. Za6to ne vzemat da go nabiqt nai-nakraq vedna6 za vinagi?
24
5
 
27
 
! Отговори
Валката преди 12 години
Винаги съм твърдял, че престъпниците освен, че трябва да ги стрелят, трябва и да ги ритат по същото време... по възможност и шамари да им бият... губят им се първите 7 години... значи на стари години бой, тупаници и шамари и дай боже да им се избие от главата простотията... в затвора само от моите данъци ще ги хранят и поят и после пак ще крадат... мамичката им стара....
23
5
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
не баце - юрист съм -а ти си калтак ....
22
18
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 12 години
Какво ли го правят сега мутрите в униформи ?????????????Горкия човечец,д****** да му е яко.А сега някой да каже че няма МИЛИЦИОНЕРСКО НАСИЛИЕ ...
21
1
 
9
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
До 15То си е гордост да си с чисто съдебно минало, ама наистина чисто.Нещо не разбирам: рецидивист ли си, що ли?Щото то не е за годеене.
20
0
 
17
 
! Отговори
не на това преди 12 години
Докога един необикновен *** ще ни смята за глупаги?
19
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който е гледал предаването и кадрите от охранителните камери в мола е наясно , че никакво насилие пред деца , или заплахи към съпругата му и неговите деца не се виждат , ореваха света че имало полицейско насилие при ареста , АЗ ТАКОВА НЕ ВИДЯХ на кадрите ,,,,,,, стана на последък много модерно всякаква *** да се оплаква от,, видите ли , полицейско насилие ,, Ами кво с бонбони ли да ги канят като ги арестуват , и кафенце да им правят