Едно си знае Цветанов, едно си бае

Вътрешният министър учуден, че президентът е скочил на ВСС
Обновена: 16 юли 2012 15:03 | 16 юли 2012 09:29,
395
Едно си знае Цветанов, едно си бае
Снимка: БТА

Вътрешният министър смята, че решението на ВСС за отстраняването на съдийката Мирослава Тодорова е правилното.

"ВСС е независима съдебна институция и трябва да се съобразим с взетите от нея решения", категоричен бе той пред БНТ.

МВР шефът заяви, че името на съдия Тодорова му е станало известно, когато го потърсили жертвите на престъпността.

"В публичното пространство излезе, че съдия Мирослава Тодорова има забавени 1-2 дела, но има още – говорим за над 50 дела. Има дело със забавени мотиви, забавено е 4 години и 9 месеца – дело за отвличане, а после прекратено заради изтекла давност. Това е тревожно", твърди Цветанов.

Още по темата

Министърът остана учуден от реакцията на държавния глава Росен Плевнелиев, който в края на миналата седмица обяви, че е обезпокоен от решението на Висшия съдебен съвет, което създавало усещането за необективност.

"Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил над 50 дела. Това, ако е вярно и действително президентът поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава", коментира с днешна дата Цветанов.

По думите му петъчният протест пред ВСС в защита на съдия Тодорова се е превърнал в политически.

"Бяха около 200 души, имаше много адвокати и граждани, но не се знае какво точно защитаваха тогава. Този протест се превърна в политически. Вярвам, че има честни съди и прокурори, но те са принудени да мълчат. Ако имаме принципите, които да се спазват от всички, съдебната система ще бъде отлична", категоричен бе вътрешният министър.

Междувременно в 10 сутринта започва извънредно заседание на Висшия съдебен съвет. На него публично ще бъде обсъдено уволнението на съдия Мирослава Тодорова, очаква се ВСС да направи преглед и на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени.

В писмо, изпратено до правосъдния министър, съдия Мирослава Тодорова приветства организираната от Диана Ковачева дискусия за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт.

"Темата за дисциплинарната дейност на ВСС, заедно с начина, по който се провеждат конкурсите за назначаване и повишаване на магистратите, е в центъра тъкмо на този дебат", пише в писмото си Тодорова, цитирана от БТА.

Съдията добавя, че е убедена, че срещата днес би могла да бъде изключително полезна за преосмисляне на цялостната концепция за целта на дисциплинарното производство срещу съдии и прокурори за забавено изготвяне на актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
26
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
АМИ ВИЖТЕ НЕ ВЪРВИ ВЕЧЕ ТОВА С СТАНИШЕВ - НЕ ВЪРВИ !!!МИСЛЕТЕ ДРУГО ЩОТО СТАНАХТЕ СМЕШНИ !!!Да така е - доклада обхваща 5 години - от който 2 за Станишев и последните 3 на герб !!!Ама хайде в сряда го прочетете и тогава да коментираме !!!Пак ви казвам стига вече с това СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН !!! ТОЙ НЕ Е НА ВЛАСТ ОТ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ 3 ГОДИНИ ....
29
0
 
9
 
! Отговори
ДО 32 преди 12 години
"ОЧУДЕН" се пише с У ***. Научи граматиката и тогава пиши по форумите!
28
7
 
13
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
до 36Не е лошо да опресниш спомените си , друг е въпросът че след сряда,тоест още в четвъртък бат Бойко трябва да подаде оставка !!!
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 28 а да не искаш всички под строй едно и също да казват това е демокрацията батко ама вие *** няма как да го разберете защото сте дресирани като маймунки
26
11
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Виж се колко си жалък! Старо дело, ново дело... Тази женица има десетки забавени дела! За кое от десетките говориш? Ако беше в частна фирма отдавна да е приключила с трудовия процес, но щом е на държавна - ще завлича с години бедните потърпевши и от това ще спечелят престъпниците! Аз искам да знам: СРЕЩУ КАКВО Е ПРАВИЛА УСЛУГАТА ДА ЗАБАВИ ДЕЛО??? Да я разследват!
25
3
 
6
 
! Отговори
баба яга преди 12 години
Страх, мале, страх
24
5
 
26
 
! Отговори
до29 преди 12 години
а ти кажи КОМУ е нужен вътрешен министър, който не може да се справи с престъпността, мафията, Шенген, дори с ОСЪДЕНИТЕ като братя Галеви ...............
23
6
 
2
 
! Отговори
риба тон преди 12 години
Не съм съгласна, защото това създава хаос и чувство на обърканост и безпомощност. Нали са обединени от общи виждания- или може не?
22
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафиота винаги е очуден !
21
6
 
25
 
! Отговори
до екстрасесна преди 12 години
Не си прав, защото ако си отиде Цв, ще си отиде бойко, а после ще изчезне цялата пасмина, наречена ГЕРБ, защото ГЕРБ е бойко-няма ли го него, всички, случайно събрани с цел власт ще се преориентират към новата вълна
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кажете на кому от вас е удобна съдийка която позволява престъпниците да са на улицата а не в затвора отговор на престъпниците извод тези които я защитават да се замислят какви са тогава а може би те си знаят
19
6
 
33
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Чудя се обаче-в сряда предстой унищожителен доклад на ЕС спрямо това правителство - та се чудя сега какво ще измислят от герб - ПОЖАР,ВЗРИВОВЕ НА СКЛАДОВЕ ЗА ОРЪЖИЕ,НАВОДНЕНИ СЕЛИЩА ОТ СКЪСАНИ СТЕНИ НА ЯЗОВИРИ - КАКВО ЛИ ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ТОЗИ ПЪТ ЗА ДА ОТКЛОНЯТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ОТ ДОКЛАДА !!!Разбира се това е обичайна практика,но когато има човешки жертви - ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО.ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ ПО ВЪПРОСА ???
18
5
 
25
 
! Отговори
парола риба меч преди 12 години
Войната продължава- МВР слещи съдебната ситема и Цв срещу Костов-окадза се, че координацията в това правителство е нулева-министъррът на правосъдието говори едн, Бойко-друго, Цв- трето, Президентът-четвърто, Външния министър-пето-Майтап!!!!!!!
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нищо по-ободряващо в понеделник сутрин от това ученият скалп на българския Химлер, партайгеносе Цветанов, да те облее с рядката си философия от екрана.
16
3
 
34
 
! Отговори
2 преди 12 години
Цитирам актьора Тодор Колев ''Управляват ни простаци и милиционери''
15
3
 
33
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Никой не оспорва нарушенията на Мирослава Тодорова, оспорва се аршина, по който се мерят тези нарушения. На Цветанов разбира се това хич не му е угодно. А най-наглото беше, когато съобщиха за уж ново дело, забавено с 4 г. и 8 месеца, а то не било ново, както се оказа, а от старите с нов номер - това какво е, не е ли манипулация, не са ли лъжи?
14
6
 
21
 
! Отговори
погнусена преди 12 години
Цветан беше дошъл в студиото да води лична битка с Костов-нищо повече.Не каза нищо важно и съществено-само Костов-много боли, ама да видят ГЕРБ как е, когато те предават партньорите си!!!!!!
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до хаджолов ти да не си гей бе по красота ли ги мериш
12
6
 
29
 
! Отговори
1 преди 12 години
Ако президента е президент на всички българи,не само на ВСС,ами и на тебе трябва да ти скочи физкултурнико, защото доклада който го чакаш от ЕС ще бъде унищожителен за герб.
11
9
 
31
 
! Отговори
Забранено е преди 12 години
Забранено да се критикувата Тиквата или Цурко. Всеки който каже нещо против фюрерите - под ножа